Ads 468x60px

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

" ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ" ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ. Στη Γαλλία τρία Χανιωτάκια.

Η επιθυμία για περισσότερες συμμετοχές σε δυνατούς αγώνες ποδηλασίας, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα που υπάρχει σήμερα, γενικότερα, στον Ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, "οδήγησε" τρεις πολύ καλούς χανιώτες ποδηλάτες στο να πάρουν μεταγραφή σε συλλόγους του εξωτερικού και συγκεκριμένα στη Γαλλία.

Πρόκειται για τους - με τη χρονολογική σειρά που ανακοινώθηκαν οι μεταγραφές- Στέλιο Φαραντάκη, Παναγιώτη Χατζάκη και Πολυχρόνη Τζωρτζάκη, οι οποίοι μετά από ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία με τα σωματεία τους σε πανελλήνιες διοργανώσεις και με εθνικές μας ομάδες σε αντίστοιχες διεθνείς, πλέον θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και σε αγώνες του εξωτερικού, "κόντρα" σε μεγάλα ονόματα του χώρου. Το γεγονός αυτό σίγουρα θα τους βοηθήσει στην απόκτηση εμπειριών, αφού συγκριτικά με τα Ελληνικά δεδομένα, θα τρέξουν σε πάρα πολλούς αγώνες και σίγουρα υψηλότερου επιπέδου.
Ο "βενιαμίν" της τριάδας, που άνοιξε πρώτος... το δρόμο των μεταγραφών για το 2012, είναι ο 16χρονος (έχει γεννηθεί στις 25 Μαϊου 1995) ποδηλάτης του Ο.Α. Σούδας, Στέλιος Φαραντάκης. Ο Χανιώτης πρωταθλητής συμφώνησε να αγωνίζεται (στην κατηγορία των έφηβων) το 2012 με την Γαλλική ομάδα VCC Morteau-Montbenoit, η οποία βρίσκεται στην πόλη Morteau, 10χλμ από τα σύνορα με την Ελβετία. Ο Φαραντάκης θα μετέχει παράλληλα σε αγώνες στην Ελλάδα (με την ομάδα της Σούδας) και στην Γαλλία. Στο εξωτερικό θα μεταβεί την περίοδο του Πάσχα και αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σχολικών του υποχρεώσεων. Δηλαδή, όλη την καλοκαιρινή περίοδο θα βρίσκεται στη Γαλλία, όπου οι αγώνες είναι πολλοί και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, κάτι που θα τον βοηθήσει να ανεβάσει το επίπεδο του και οι εμπειρίες που θ' αποκομίσει θα τον βοηθήσουν να είναι όσο τι δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένος για το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου εφήβων του 2012 .

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Παναγιώτη Χατζάκη, ο οποίος άρχισε την καριέρα του στον Κύδωνα, σωματείο που ανήκει και σήμερα. Όμως τη σεζόν 2009-10 αγωνίστηκε με υποσχετική στον Τάλω και μετά την είσοδο του σε ΑΕΙ των Αθηνών, πήρε μεταγραφή -επίσης με υποσχετική- στον Κρόνο Νίκαιας, ενώ έκανε και δελτίο στην ελληνική επαγγελματική ομάδα SP Tableware. Για τον 19χρονο (έχει γεννηθεί στις 23 Μαρτίου 1992) πρωταθλητή, ο οποίος θα πάει στη Γαλλία τον Φεβρουάριο και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες στην Ελλάδα με τον Κρόνο Νίκαιας.

Τέλος, στη Γαλλία θα μεταβεί τέλη Ιανουαρίου και ο ποδηλάτης του Τάλως/ΑΝΕΚ lines, Πολυχρόνης Τζωρτζάκης. Για τον 22χρονο (έχει γεννηθεί στις 3 Ιανουαρίου 1989) αθλητή -με τις πάρα πολλές και σημαντικές διακρίσεις- δεν βρήκαμε δημοσιευμένη την είδηση σε κάποιο site, αλλά όπως μας δήλωσε χθες, θα τρέχει με την ομάδα Guidon-Chalettois, η οποία εδρεύει στην πόλη Villemandeur (απέχει περίπου 100χλμ από το Παρίσι). Πάντως και αυτός, αν υπάρξει δυνατότητα να πάρει μέρος και σε αγώνες του Ελληνικού πρωταθλήματος, θα το κάνει με τη φανέλα του Τάλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: