Ads 468x60px

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Πλημμύρισε ποδήλατα η Αθήνα

Πάνω από 15.000 ποδήλατα γέμισαν το πρωί το κέντρο της Αθήνας. Παρά το κρύο και το ψιλόβροχο, μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες απόλαυσαν τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας και μετέτρεψαν τον "ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΑΘΗΝΑΣ 2011" σε πραγματική γιορτή Ο "Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας 2011" περικλείει το μήνυμα της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης και προσφοράς καλύτερης ποιότητας ζωήςΌπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου με αφορμή τη δημοφιλή διοργάνωση του Ποδηλατικού Γύρου, σύντομα θα εφαρμοστούν τα πιλοτικά προγράμματα "Με το ποδήλατο στην εργασία", και "ενοικίαση κοινόχρηστων ποδηλάτων στο ιστορικό κέντρο".
Ο "Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας 2011" είναι αφιερωμένος στην Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων προς Μεταμόσχευση και επιδιώκει να διαδώσει το μήνυμα πως η ανιδιοτελής προσφορά και συμπαράσταση στον συνάνθρωπο μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για την οικοδόμηση της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Χιλιάδες ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Παναθηναϊκό Στάδιο και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και τερμάτισαν στο Ζάππειο, όπου και συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε πλήθος εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν εκεί.
Μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες, οικογένειες, φίλοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, έσπευσαν με το σύνθημα "Κάνω χώρο στο ποδήλατο. Δίνω ζωή στην πόλη μου" να τρέξουν με τα ποδήλατά τους στο κέντρο της Αθήνας ζώντας μοναδικές στιγμές.

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: