Ads 468x60px

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

«Aπόδραση» από το Γεντί Κουλέ

Μία εντυπωσιακή «απόδραση» από το Γεντί Κουλέ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επταπύργιο της Θεσσαλονίκης.

Εκατόν ογδόντα εκπαιδευμένοι ποδηλάτες έδωσαν έναν ξεχωριστό αγώνα σε τρεις κατηγορίες (ανδρών, γυναικών και εφήβων) και προσέφερεαν ένα ξεχωριστό θέαμα.

Οι υποψηφιότητες συμμετοχής ξεπέρασαν τις 200 αλλά για λόγους ασφαλείας και περιορισμού της χρονικής διάρκειας του αγώνα συμμετείχαν τελικά 180 αθλητές, απ’ όλη την Ελλάδα.

Ως σημείο εκκίνησης του αγώνα ορίστηκε ο προαύλειος χώρος των φυλακών του Γεντί Κουλέ. Οι ποδηλάτες αφού πέρασαν μέσα από ειδικές ράμπες πάνω από τα βυζαντινά τείχη και αφού περιπλανήθηκαν στα σοκάκια και τα καλντερίμια της Άνω Πόλης τερμάτισαν το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Η πρωτόγνωρη για τα ελληνικά αλλά και διεθνή δεδομένα αθλητική αναμέτρηση -κάτι παρόμοιο έχει γίνει μόνο στο Εδιμβούργο και στο Λονδίνο- με την ονομασία «Yedi Kule Runaway», εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προώθηση της υποψηφιότητας του δήμου Θεσσαλονίκης για το θεσμό της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014».

Διοργανώθηκε από την αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών και την ποδηλατική κοινότητα Bike Respect, υποστηρίζεται από την 9η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και έχει ως χορηγό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.


Φωτογραφίες:

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: