Ads 468x60px

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Την Κυριακή ο πρώτος Συμμετοχικός Αγώνας Διάθλου στο Ρέθυμνο

Στις 10 το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσει ο πρώτος αγώνας διάθλου στο Ρέθυμνο με πρωτοβουλία του Δήμου Ρεθύμνης και του Αθλητικού Τμήματος, στα πλαίσια των δράσεων που προωθεί το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι δράσεις αυτές έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την υιοθέτηση εναλλακτικών μέσων μεταφοράς. Ο αγώνας Διάθλου θα ξεκινήσει από τη μαρίνα του Ρεθύμνου και θα περιλαμβάνει αγώνες δρόμου και ποδηλασία.

Συγκεκριμένα:

Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου ενός χιλιομέτρου θα γίνει από τη μαρίνα στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου προς την οδό Άρη Βελουχιώτη. Έπειτα, οι αγωνιζόμενοι θα επιστρέψουν στη μαρίνα, όπου θα υπάρχει η ζώνη αλλαγής. Εκεί θα πάρουν τα ποδήλατά τους και θα ακολουθήσει ποδηλασία στην ίδια διαδρομή προς Άρη Βελουχιώτη απόστασης ενάμιση χιλιομέτρου, έως το ύψος του Παλιού Πανεπιστημίου. Έπειτα, θα επιστρέψουν στη μαρίνα, θα αφήσουν τα ποδήλατα και θα τρέξουν οχτακόσια μέτρα προς τα δυτικά της πόλης, με τερματισμό στο Λύκειο Ελληνίδων. Εκεί θα προσφερθούν στους αθλητές αναψυκτικά – προσφορά της Εταιρείας «Αρκάδι» και φρούτα – προσφορά της επιχείρησης «Χάσικος». Επιπλέον, θα γίνει κλήρωση για τρία ποδήλατα.
Πρέπει να σημειωθεί, ότι όσοι δεν διαθέτουν ποδήλατο αλλά θέλουν να συμμετέχουν στον αγώνα, μπορούν έναντι ενός συμβολικού αντιτίμου να νοικιάσουν ένα ποδήλατο με τον απαραίτητο εξοπλισμό (κράνος κ.τ.λ.) από την επιχείρηση Ποδηλάτων του κ. Νίκου Γαλάνη που βρίσκεται στην Πλατεία Αη Γιώργη Πεταλιώτη.
Στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω με τη συνοδεία του κηδεμόνα τους.
Μετά το τέλος του αγώνα, στις 12:00 πμ θα ακολουθήσει εκδήλωση με την παρουσία του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστου Αηδόνη, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μανόλη Όθωνα και του ειδικού Γραμματέα Διατροφής και Άθλησης κ. Κωνσταντίνου Παταβούκα, στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων Ρεθύμνου.
Για πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα Διάθλου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Αθλητικό Τμήμα του Δήμου στο τηλ: 28310 57044.
Η ενεργή συμμετοχή σε αυτήν την πρωτοβουλία θα αποτελέσει το μήνυμα που στέλνει το Ρέθυμνο ως πόλη που σέβεται το φυσικό και αστικό της περιβάλλον, με πολίτες που επιδιώκουν ένα φυσικό και υγιεινό τρόπο ζωής.

goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: