Ads 468x60px

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Αγαπημένο ποδήλατο

Υπεύθυνος: Επιμέλεια: ΜΑΡΙΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ mystamar@enet.gr «ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ θα πρέπει να προσδοκούν και να απαιτούν περισσότερη ασφάλεια κατά τη μετακίνησή τους στους δημόσιους δρόμους». Το www.bikerespect.gr είναι μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια να φέρει σε επαφή τους Ελληνες ποδηλάτες και να εμπνεύσει νέους να αφήσουν τα αυτοκίνητα και να κάνουν τις μετακινήσεις τους στην πόλη με ποδήλατο. «Το ποδήλατο έμπαινε σχεδόν σε όλα τα ελληνικά σπίτια, σαν παιχνίδι. Κανείς δεν έμαθε στον Ελληνα πολίτη το ποδήλατο σαν ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης» γράφει χαρακτηριστικά ο ιστότοπος, που στόχο έχει να αποδείξει έμπρακτα ότι οι συνδυασμοί: ποδήλατο - άθληση / ποδήλατο - μετακίνηση / ποδήλατο - ψυχαγωγία μπορούν να λειτουργήσουν και στην Ελλάδα. Αν μετακινείστε με ποδήλατο ή αν η ιδέα σάς αρέσει, τότε μπείτε στον ιστότοπο και πληροφορηθείτε για τα δικαιώματα των ποδηλατών. Επίσης το site είναι και ένας τόπος όπου θα συναντήσετε άτομα με αγάπη για την ποδηλασία που θα χαρούν να σας γνωρίσουν.

Κυριακές για πιτσιρίκια

ΤΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ πρωινά αποκτούν αέρα διαφορετικό με τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 5-12 ετών που προσφέρει ο «Ελληνικός Κόσμος». Τα προγράμμτα σχεδιάζονται και υλοποιούνται από ειδικούς μουσειοπαιδαγωγούς του και στόχο έχουν την ανάληψη πρωτοβουλίας και την ενεργοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών. Πρόκειται για «μαθήματα» με ευρύ θεματικό πεδίο, με θεματικές από την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, τη σύγχρονη πραγματικότητα, τη μυθολογία και τη λαϊκή παράδοση, την ιστορία και την αρχαιολογία, τη φύση και την ανακύκλωση, ενώ έχει ακόμα και πολύ παιχνίδι, καλλιτεχνικά και μαγειρικά εργαστήρια, θέατρο και κουκλοθέατρο, υπαίθριες και επετειακές δραστηριότητες. «Τα παιδιά ανακαλύπτουν, παίζουν, συζητούν και αναπτύσσουν φιλικές σχέσεις σε έναν πολυχώρο όπου συνυπάρχουν ο πολιτισμός, οι νέες τεχνολογίες και η σύγχρονη αρχιτεκτονική έκφραση» λέει ο ιστότοπος. Για περισσότερα πληκτρολογήστε www.fhw.gr/edu/sundays.html.

Ιατρικού ενδιαφέροντος

ΙΣΩΣ με μια πρώτη ματιά να σας φανεί σχετικά εξειδικευμένο, αλλά ανάμεσα στα θέματα που αναπτύσσει έχει και αρκετά που αγγίζουν τα ενδιαφέροντα της πλειονότητας των ανθρώπων. Το www.medscape.com είναι στην ουσία ένα site που φιλοξενεί ιατρικά θέματα, άρθρα και αναλύσεις, στο οποίο όμως θα βρείτε και εκτενή αφιερώματα για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την κακή διαχείρηση των φαρμακευτικών αποβλήτων, θα διαβάσετε χρήσιμες και ενδιαφέρουσες συμβουλές για την ανακύκλωση των φαρμάκων και θα μάθετε γιατί πρέπει να είστε φειδωλοί στη χρήση σκευασμάτων. Ακόμη θα βρείτε άρθρα για τον αλκοολισμό, την εξάρτηση από ουσίες, τις παρενέργειες του γρήγορου αδυνατίσματος κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: