Ads 468x60px

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Νικητής ο Πολυδωρόπουλος στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΣΙΡΚΟΥΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Δημήτρης Πολυδωρόπουλος με εντυπωσιακό finish στην τελευταία στροφή κέρδισε Γερμανό και Βούλγαρο ποδηλάτη στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΣΙΡΚΟΥΙ... που διεξήχθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι 74 ποδηλάτες που προερχόταν από 10 επαγγελματικές ομάδες πήραν εκκίνηση από το Λευκό Πύργο και διασχίζοντας της οδούς Ν.Γερμανού, Τσιμισκή, Σαλαμίνος, Λ.Νίκης σε γύρους 12 στροφών, διήνυσαν απόσταση 48 χιλιομέτρων.

Από την 3η στροφή Πολυδωρόπουλος, Σβάιτζερ και Γιόφκο αποσπάστηκαν από τους υπολοίπους προς το τέλος του αγώνα. Ο Γιάννης Ταμουρίδης πέρασε μπροστά από το 2ο γκρουπ στην προτελευταία στροφή, αλλά ήταν αδύνατον το σύνολο των ποδηλατών να καλύψει απόσταση 35 δευτερολέπτων, από τους 3 προπορευόμενους.

Άλλωστε στο Σιρκουϊ οι περισσότεροι ποδηλάτες δουλεύουν για τους λίγους μέλη της ίδιας ομάδας. Έτσι στο τελικό σπριντ μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους χιλιάδες Θεσσαλονικέων που είχαν κατακλίσει τη Λεωφόρο Νίκης.


Ο Δημήτρης Πολυδωρόπουλος ξεκόλλησε από τους 2 αντιπάλους του και τερμάτισε πρώτος εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων.

Οι Νικητές

1. Δημήτρης Πολυδωρόπουλος SP TABLEWARE 57’,23’’

2. Μιχάλ Σβάιτζερ NUTRUXION 58’,10’’

3. Γιόγιεφ Γιόφκο AMORE-E-VBOTTECHIA 58’,10’’

Ακολούθησε το γκρουπ του Ταμουρίδη σε 58’.55’’.

Η Παγκόσμια ημέρα ‘’χωρίς αυτοκίνητο’’ γιορτάστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καταλήγοντας σε γιορτή της ποδηλασίας, που ήταν άλλωστε και στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης, της ΕΠΣΜΑΘ και του ποδηλατικού ομίλου ΒΕΛΟΣ.

Μετά το τέλος του Σιρκουϊ από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης δόθηκε η εκκίνηση του Λαϊκού ποδηλατικού γύρου με εκατοντάδες ποδηλάτες κάθε ηλικίας να πλημμυρίζουν τους δρόμους της πόλης. Είναι αξιοσημείωτο ότι ενώ ο πρώτος ποδηλάτης εβρίσκετο στο τέλος της Τσιμισκή, ο τελευταίος ξεκινούσε από το Λευκό Πύργο.

Η φιέστα της ποδηλασίας συνεχίζετε σήμερα Κυριακή 23 Σεπ.  με την εκκίνηση των ποδηλατών της κατηγορίας Elite και Masters στις 9.30 το πρωί από το Λευκό Πύργο με προορισμό τη Σιάτιστα (170 χιλ.).

Ο αγώνας αυτός είναι στα πλαίσια των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Σιάτιστας.
Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: