Ads 468x60px

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Η "Ποδηλασία Ξανά" καταγγέλλει την Γ.Σ της 31.03.14 ως παράνομη!!!

Με επιστολή που κατατέθηκε στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ.Ανδριανό, απαντά η παράταξή μας στην πρωτοφανής στα ιστορικά χρονικά, απόφαση για επανάληψη της Γενικής Συνέλευσης με τα ίδια ακριβώς θέματα, και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.  Παρακάτω, η επιστολή:
 

24/3/2014


Προς
Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό
Κοιν:
1.Γενική Γραμματέα Αθλητισμού κα Κυριακή Γιαννακίδου
2.Πρόεδρο Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Με την απο 18/3/2014 επιστολή μας, σας γνωρίσαμε το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης των σωματείων-μελών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας που διενεργήθηκε στις 15/3/2014 στην οποία δεν εγκρίθηκε ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός της Διοίκησης.

Σήμερα είμαστε και πάλι υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε ότι στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 20/3/2014 η πλειοψηφία του Δ.Σ αποφάσισε τη σύγκληση εκ νέου νέας Γενικής Συνέλευσης για τις 31/3/2014 με θέμα: «Έγκριση διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού 2013 και ισολογισμού 2013, έγκριση αυτών και απαλλαγή της Διοίκησης».  Επαναφέρει δηλαδή το Διοικητικό Συμβούλιο το ίδιο ακριβώς θέμα και καλεί τα σωματεία-μέλη σε δεύτερη Γ.Σ μέσα σε 15 ημέρες προκειμένου να ψηφίσουν την έγκριση του Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού 2013, κάτι για το οποίο το σώμα αποφάσισε στην συνεδρίαση της 15/3/2014.

Όπως διατυπώσαμε και στη συνεδρίαση του Δ.Σ της 20/3/2014, όπου πάρθηκε η απόφαση, με την καταψήφιση αυτή των κεντρικών στοιχείων της λειτουργίας της Διοίκησης ενός νομικού προσώπου όπως είναι η Ομοσπονδία ποδηλασίας, αίρεται νομικά και αντικειμενικά η προς αυτήν εμπιστοσύνη των μελών της, η οποία είχε εκφρασθεί κατά τις αρχαιρεσίες του 2012, όπως αυτό αναδεικνύεται από το άρθρο 8 παρ. 5 του Καταστατικού της Ε.Ο.Π.

Με την σαφή αυτή αποδοκιμασία του Διοικητικού Συμβουλίου και την άρση της εμπιστοσύνης των μελών της Ε.Ο.Π., η μόνη νόμιμη και αποτελεσματική λύση για την προστασία της ομαλής διοικητικής και της εν γένει λειτουργίας αυτής, αλλά και του ίδιου του αθλήματος, είναι η άμεση Προκήρυξη Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, με θέμα Ημερήσιας Διάταξης την διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας Διοίκησης.

Η οποιαδήποτε άλλη απόφαση, όπως είναι η σύγκλιση νέας Γενικής Συνέλευσης, με θέμα την επαναφορά της έγκρισης του απορριφθέντος Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού του Διοικητικού Συμβουλίου, στερείται κάθε νομιμότητας και έχει ως μόνο στόχο την  προσπάθεια αλλοίωσης της νόμιμα εκφρασμένης βούλησης των Σωματείων-Μελών της. Κάτι που στερείται κάθε νομικού και ηθικού ερείσματος.

Επισημαίνουμε ότι στην Γενική Συνέλευση παρέστησαν και τα 36 με δικαίωμα ψήφου Σωματεία –Μέλη της Ε.Ο.Π. , και  κατά συνέπεια, λαμβανομένου υπόψη ότι δεν είναι δυνατή η τροποποίηση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού, όπως αυτός υποβλήθηκε προς έγκριση στην Γ.Σ. της 15ης Μαρτίου 2014, αποδεικνύεται η βασιμότητα της θέσης μας για την μόνη νόμιμη απόφαση που επιβάλλεται σήμερα να ληφθεί , δηλ. την προκήρυξη αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ζητάμε την παρέμβασή σας για την αποκατάσταση της νομιμότητας των ενεργειών της Διοικησης και την εφαρμογή των νόμων.
Με τιμή

Τα μέλη του Δ.Σ

Σάββας Τσοπούρογλου
Κάτια Δάκου
Ιωάννης Κοπανάκης
Αλέξανδρος Πόγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: