Ads 468x60px

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

GIOS - DESEYR LEON KASTRO - "Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα"


Στις 18/02/2012, δύο εβδομάδες μετά το ντεμπούτο της
GIOS - DESEYR LEON KASTRO, έγινε επίσημα η παρουσίαση της ομάδας στις τοπικές αρχές, τα μέσα ενημέρωσης και τους οπαδούς στον πολυχώρο Dom Culture της πόλης του Leon Villablino με την υποστήριξη των χορηγών Provincial de León και της ομοσπονδίας ποδηλασίας Laciana. Την τελετή παρακολούθησαν τοπικοί πολιτικοί δημοτικοί και νομαρχιακοί παράγοντες, ο επίσημος προσκεκλημένος και μέγας χορηγός  Alferdo Gios όπως επίσης ο πρώην επαγγελματίας ποδηλάτης Lale Cubino της διάσημης Κelme με νίκες στο Τour de France, Vuelta a España, Giro d'Italia και όλα αυτά με ποδήλατο Gios. Η GIOS- DESEYR LEON KASTRO, ξεκίνα την UCI Continental προσπάθεια της με μια ομάδα ανθρώπων που πάνω από όλα έχει την απαραίτητη εμπειρία να προχωρήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα. Με την υποστήριξη του Alfredo Gios, που είναι ο κύριος χορηγός της ομάδας, περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα με 3ετή προοπτική ανάπτυξης.



Δήλωση του Alfredo GIOS
"Δεν σχεδίαζα να επενδύσω αυτή τη στιγμή σε μια ομάδα ποδηλασίας αλλά με φίλους όπως ο Javi (Javier Fernandez-Soto, διευθυντής της ομάδας) που είναι τόσο ενθουσιασμένος με την δημιουργία της C
ontinental team όπως και η υπόλοιπη ομάδα, με ενθάρρυναν σε αυτή την προσπάθεια. Δεν ήταν προγραμματισμένο, αλλά μέσα σε μόλις τρεις μήνες (από τον Νοέμβριο) έχουμε προγραμματίσει  αυτήν την ομάδα και θα κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Το πρώτο έτος της χορηγίας θα είναι αναγνωριστικό και ελπίζουμε να γίνει μια ισχυρή ομάδα στις ακόλουθες σεζόν", λέει ο πρόεδρος της ιστορικής εταιρείας GIOS η οποία το 2013 θα γιορτάσει τα 65 χρόνια της ύπαρξής της.

Παρά την οικονομική κρίση, το  δημοτικό Συμβούλιο του Leon θα ανανεώσει τις δεσμεύσεις του στην ποδηλασία δρόμου και την υποστήριξη της
GIOS- DESEYR LEON KASTRO. Οπως έχει ειπωθεί από τον υπεύθυνο σε θέματα αθλητισμού του δήμου Leon, Braulio Fernandez (πρόεδρος της ομοσπονδίας  Ποδηλασίας Laciana): "Όλοι έχουν εργαστεί πολύ σκληρά και θα  προχωρήσουμε στην υποστήριξη της ομάδας. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουν μεγάλη επιτυχία, διότι η ανθρώπινη ομάδα είναι εξαιρετική και φυσικά έχουν την υποστήριξη από το συμβούλιο". Για τον Braulio Fernandez η δημιουργια της Continental team GIOS- DESEYR LEON KASTRO ήταν "ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα". "Πάντα ήθελα να προχωρήσουμε με μια επαγγελματική ομάδα και σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για μένα, την οικογένειά μου και την ομοσπονδία ποδηλασίας Laciana. Χωρίς την υποστήριξη των χορηγών και των ιδρυμάτων δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα, οπότε είμαι πολύ ευγνώμων". Ο Δήμαρχος της Villablino, Ana Isabel Duran υπογράμμισε επίσης το έργο και την προσπάθεια που γίνονται εδώ και πολλά χρόνια από τον Braulio Fernandez και την αξία της ομοσπονδία ποδηλασίας Laciana. "Nα θυμόμαστε πως είμαστε η μοναδική  ομάδα στην Ισπανία που έχει τρεις ομάδες: Τζούνιορ, Elite-U23 και τώρα μια επαγγελματική UCI Continental. Ο Braulio Fernandez είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής του ποδηλάτου και τόσο ο ίδιος όσο και οι ποδηλάτες της ομάδας έχουν της ευχές της Villablino για καλή τύχη στην προσπάθειά τους.

Εκτός από την εταιρεία ποδηλάτων "Gios"
και την εταιρεία "Deyser", η ομάδα χρηματοδοτείται από την τοπική περιφέρεια "Provincial de León", την εταιρεία αθλητικών ενδυμάτων "Arte de Transfer", το εμφιαλωμένο νερό "Carrizal" και την ομοσπονδία ποδηλασίας "Laciana". Eπίσης τεράστια και η συνεισφορά των Ελληνικών εταιρειών που με ευαισθησία για την ποδηλασία υποστηρίζουν την ομάδα στην δυναμική της προσπάθεια. Για το 2012 οι βασικοί χορηγοί της ομάδας θα είναι η εταιρεία αυτοκίνητων "Ford Motor Ελλάς Α.Ε.Β.Ε", η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας "Cosmote" και η εταιρεία εφαρμοσμένης βιοτεχνολογίας "Cryomed S.A". Την ένδυση των αθλητών έχει αναλάβει η "Puma" και τα ποδηλατικά είδη ένδυσης "DeFeet". Eπίσης το εξειδικευμένο κατάστημα "ToPodilato.gr" στον Άλιμο με την αντιπροσώπευση στην Ελλάδα των εταιρειών "FSA" και "Vision wheels".



Στην παρουσίαση από ελληνικής πλευράς παραβρεθήκαν στην Ισπανία ο team manager της ομάδας Κουμπενάκης Νικόλαος και οι αθλητές Απόστολος Μπούγλας, Κωνσταντίνος Ευσταθίου και Γεώργιος Μπούγλας. Στα πλαίσια γνωριμίας με τους υπόλοιπους αθλητές και κατά την διάρκεια της παραμονής στην Ισπανία έγιναν δυο προπονήσεις στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Villablino, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 μέτρων. Eπίσημο αγωνιστικό ντεμπούτο στις 30 Μαρτίου στο Tour of Murcia 2.1 UCI.


GIOS - DESEYR LEON KASTRO UCI Continental Team 2012
Francisco José Pacheco (29y, 12 Professional wins)
Pedro Μερίνο (24y)
Salvador Guardiola (23y)
Jaume Rovira (32y, 2 Professional wins)
Jose Rafael Martines (31y, 1 Professional win)
José Antonio Carrasco (31y)
Aitor Pérez Αριέτα (34y, 1 Professional win)
Jonathan Gonzales (24y)
F
ernardo Karvalio Almeida (23y)
Apostolos Bouglas (23y)
Georgios Bouglas (20y)
Konstantinos Eystathiou (20y)
Ioannis Iliadis (19y)
Xaralambos Kastantas (22y)


Τeam M
anager: Nikolaos Koumpenakis, Stylianos Kefalakis, Javier Fernandez Soto, Ivan Rodriguez

Marketing Manager: Nikiphoros Kouris

Technical Support: ToPodilato.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: