Ads 468x60px

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Βολικάκης: «Στόχος το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς»

Το νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης στην ποδηλασία πίστας, ο Χρήστος Βολικάκης, επισκέφτηκε το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και μίλησε στους σπουδαστές για το άθλημά του.




Ο Έλληνας πρωταθλητής αναφέρθηκε, επίσης, στο μεγάλο του στόχο που είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.



Λόγω της τρίτης θέσης στην παγκόσμια κατάταξη, ο Χρήστος Βολικάκης, έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο: «Η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου είναι σίγουρη και ο στόχος μου είναι φυσικά κάποιο μετάλλιο».



Όπως τα περισσότερα αθλήματα, έτσι και η ποδηλασία έχει πληγεί από την οικονομική κρίση: «Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 μέχρι εκείνους του Πεκίνου (2008) είχαμε κάποιο εισόδημα από την ομοσπονδία. Ωστόσο, οι εποχές έχουν αλλάξει πλέον και αυτό που μας καλύπτουν είναι μόνο τα απαραίτητα».



Το γεγονός αυτό στρέφει τον Έλληνα ποδηλάτη στο να συμμετέχει σε αγώνες του εξωτερικού: «Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω στη Ιαπωνία για τους επόμενους έξι μήνες, καθώς εκεί βλέπουν την ποδηλασία επαγγελματικά».



Πρόκειται για ένα άθλημα, όπου ο καθένας μπορεί να αγωνίζεται μέχρι όποτε θέλει: «Στο άθλημα αυτό δεν υπάρχει κάποιο όριο ηλικίας. Το νούμερο 1 αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια κατάταξη είναι 37 χρονών».



spor fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: