Ads 468x60px

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

17ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

13 – 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011




17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2011



Η Ελλάδα στο προσκήνιο



Ο ποδηλατικός γύρος Ελλάδας επιστρέφει δυναμικά, και υπόσχεται να χαρίσει και πάλι συναρπαστικές στιγμές με τα μεγάλα αστέρια του πεντάλ που για πέντε μέρες θα προσφέρουν μοναδικέ στιγμές ποδηλατικών συγκινήσεων.



Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π) με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού των περιφερειών και των τοπικών φορέων, διοργανώνει και πάλι μετά από έξι χρόνια την κορωνίδα των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της ποδηλασίας δρόμου.



Ο 17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας θα διεξαχθεί από τις 13 έως και τις 17 Απριλίου 2011 σε πέντε σκέλη (ετάπ) συνολικής απόστασης 728 χλμ.



Οι προετοιμασίες για το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός της χώρας προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και οι διοργανωτές φιλοδοξούν να προσφέρουν αγωνιστικό θέαμα υψηλού ανταγωνισμού με τη συμμετοχή 25 επαγγελματικών ομάδων απ΄ όλο τον κόσμο.



Ταυτόχρονα η διοργάνωση στοχεύει να προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή, αναδεικνύοντας τα δεκάδες σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν οι επιλεγμένες διαδρομές.



Ιωάννινα, Αρχαία Δωδώνη, Πρέβεζα, Αρχαία Νικόπολη, Μεσολόγγι, Γαλαξίδι, Ιτέα, Δελφοί, Μαραθώνας, Σούνιο-Ναός Ποσειδώνα είναι μόνο μερικές από τις τοποθεσίες μοναδικής φυσικής ομορφιάς αλλά και παγκόσμια πολιτιστικά μνημεία που με αφορμή το κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός θα αναδειχθούν διεθνώς στο κατώφλι της νέας τουριστικής περιόδου.



Στον 17ο διεθνή ποδηλατικό γύρο Ελλάδας 2011 (Κατηγορίας Ανδρών Ελίτ και Νέων), θα συμμετάσχουν κορυφαίοι αθλητές της Ευρώπης και μαζί με τους οι καλύτεροι Έλληνες ποδηλάτες.



Οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι επαγγελματικές ομάδες είναι: Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Χονγκ Κόνγκ και Ελλάδα.



Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από τρείς επαγγελματικές ομάδες. Την S.P Tableware την Worldofbike.gr και την KTM -MURCIA



Ο διεθνής ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1968, με την ονομασία «Έπαθλο Αρχαιοτήτων», με εμπνευστή τον Νίκο Καψοκέφαλο και από τότε διοργανώνεται με περιόδους διακοπής έως σήμερα.



Με αρωγό την Πολιτεία, η Ε.Ο.Π. προετοιμάζει μια διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων και επιδιώκει να παρουσιάσει ένα σπουδαίο ποδηλατικό γεγονός, αντάξιο της αίγλης και του κύρους, των μεγάλων ευρωπαϊκών γύρων.

Γιώργος Νικητιάδης Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού: «Επένδυση για τη χώρα μας ο Γύρος Ελλάδας»



«Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή της μάχης που δίνει η χώρα μας για να αντεπεξέλθει στις δεσμεύσεις της με στόχο την έξοδο από την κρίση, η διοργάνωση του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, προσφέρει μια μοναδική διπλή ευκαιρία ώστε η Ελλάδα μας να φανερώσει και πάλι τα δυνατά της σημεία. Η προβολή της πλούσιας κληρονομιάς του αρχαίου και νεότερου πολιτισμού μας, και η ανάδειξη μέρους από τις αμέτρητες ομορφιές του φυσικού τοπίου της ελληνικής υπαίθρου, θα αποτελέσουν την ιδανικότερη διαφήμιση της χώρας λίγο πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα η αγωνιστική πλευρά του σπουδαίου αυτού αθλητικού γεγονότος θα μαγνητίσει το διεθνές ενδιαφέρον λόγω της συμμετοχής γνωστών αθλητών που διακρίνονται κάθε χρόνο στους γνωστούς ευρωπαϊκούς ποδηλατικούς γύρους. Η πολιτεία στηρίζει το Γύρο Ελλάδας αφού η εξασφαλισμένη επιτυχία του θα αποτελέσει επένδυση με άμεσο και πολύπλευρο όφελος για τη χώρα μας.»


Θανάσης Τερζής, Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας




«Έχουμε μπροστά μας μια διοργάνωση με υψηλές απαιτήσεις και μια μεγάλη πρόκληση. Να πετύχουμε. Ως Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και με την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας, έχουμε την μοναδική ευκαιρία να προβάλουμε και πάλι τη χώρα μας ως ιδανικό τόπο αθλητικού και τουριστικού προορισμού. Η ποδηλασία στην Ελλάδα έχει το προνόμιο να λειτουργεί ως ο καλύτερος πρεσβευτής μεταφέροντας παντού θετικά μηνύματα με το αγωνιστικό θέαμα αλλά με την εικόνα της χώρας η οποία προβάλλεται και διαφημίζεται μέσα από τον ίδιο τον αγώνα. Ο Γύρος της Ελλάδας, μας εμπνέει και μας οδηγεί κάθε φορά σε στόχους ψηλότερους. Με πρωταγωνιστές τους αθλητές που για πέντε ημέρες θα καταθέσουν όλες τους τις δυνάμεις για το θέαμα και τη διάκριση, οραματιζόμαστε μια άρτια και από κάθε άποψη επιτυχημένη γιορτή της ποδηλασίας.MΕκατοντάδες άνθρωποι με εμπειρία και ενθουσιασμό θα συστρατευθούν σε μια γιγαντιαία προσπάθεια και με τη συνδρομή και την αλληλεγγύη των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, θα δουλέψουν για να στεφθεί από επιτυχία ο Γύρος Ελλάδος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: