Ads 468x60px

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Γιάννης Ταμουρίδης: «Χωρίς την SP δεν θα υπήρχε ποδηλασία δρόμου στην Ελλάδα»

Ο Γιάννης Ταμουρίδης με τη φανέλα της SP Tableware και τα χρώματα του πρωταθλητή Ελλάδας (2012)

Ο πρωταθλητής Ελλάδας αλλά και πρώτος Έλληνας που αγωνίστηκε ποτέ σε ομάδα Pro Tour, Γιάννης Ταμουρίδης, μας μίλησε για τα χρόνια που έχει περάσει στην SP Tableware και για τη σημασία της στην ελληνική ποδηλασία.

«Αν δεν υπήρχε η SP δεν θα είχα φτάσει εδώ που είμαι σήμερα. Μετά από μια κακή χρονιά, η ομάδα αυτή μου έδωσε κίνητρο να συνεχίσω και να βρω τον λόγο για τον οποίο ήθελα και έπρεπε να κάνω ποδήλατο. Έτσι, από το 2009 μέχρι και το 2012 πέρασα τα καλύτερα χρόνια μου ως αθλητής, κέρδισα εμπειρίες και αγώνες και μπόρεσα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, να αποτελέσω μέλος δηλαδή μιας ομάδας Pro Tour».
«Για να είμαι ειλικρινής, δεν πίστευα ποτέ ότι θα οργανωνόταν μια ομάδα σαν την SP στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη σε όλα τα Βαλκάνια. Είναι πολλοί οι αθλητές που θέλουν να αγωνιστούν σε αυτήν, Έλληνες και ξένοι, γιατί γνωρίζουν πως αυτό θα είναι ένα θετικό βήμα για την καριέρα τους. Η καλή και σωστή δουλειά που έχουν κάνει τόσο ο Λεβεντάκης όσο και ο Αναστόπουλος, φέρνει συνεχώς αποτελέσματα, ενώ και η ομάδα γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη».
«Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αν δεν υπήρχε η SP, δεν θα υπήρχε και η ποδηλασία δρόμου στην Ελλάδα. Θα ήταν προς όφελος της ελληνικής ποδηλασίας αν μπορούσαν να φτάσουν στο επίπεδο της SP και άλλες ομάδες, όπως η Worldofbike ή η Kastro, έτσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός, κάτι που σίγουρα θα ωφελούσε τους Έλληνες ποδηλάτες. Έχουμε πολλά ταλέντα, αλλά πρέπει να βρίσκουν συνθήκες όπως αυτές που προσφέρει η SP, ώστε να γίνονται μεγάλοι αθλητές. Τα νέα παιδιά που ασχολούνται με την ποδηλασία έχουν δυνατότητες, φιλοδοξίες και όνειρα και η SP έχει αποδείξει ότι γνωρίζει πώς να χειριστεί το ταλέντο και να το οδηγήσει στην καταξίωση».  
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: