Ads 468x60px

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Εκατοντάδες Ολυμπιονίκες απειλεί η διαθεσιμότητα

Περί τους 900 αθλητές που πήραν θέση στο δημόσιο επειδή πέτυχαν διακρίσεις, κυρίως Ολυμπιονίκες κι όχι μόνο, κινδυνεύουν να μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Εκατοντάδες Ολυμπιονίκες απειλεί η διαθεσιμότητα
Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών συναντήθηκε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος φέρεται να τους είπε ότι στο παρόν κύμα διαθεσιμότητας δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση για τους αθλητές που εργάζονται στο Δημόσιο ενώ υποσχέθηκε ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλεψη για την εξαίρεσή τους στο μέλλον.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καυτηριάζει την στάση της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «αναλγησία χωρίς όρια με εργαλείο τον ωθούμενο κοινωνικό αυτοματισμό», αν και παραδέχεται ότι «έχει επίγνωση της κατάστασης και των παθογενειών του συστήματος που εξέθρεψαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στον χώρο του αθλητισμού και των πρωταθλητών».
«Γνωρίζουμε ότι πολλοί από αυτούς έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις εκάστοτε κυβερνήσεις του πρώην δικομματισμού. Γνωρίζουμε ότι αρκετοί εξαργύρωσαν τις υπηρεσίες με διάφορους τρόπους, ακόμα και με πολιτική ανάδειξη. Γνωρίζουμε όμως επίσης, ότι η συντριπτική πλειονότητα των αθλητών, νέοι άνθρωποι με αγάπη για τον αθλητισμό και διάθεση για προσφορά στη κοινωνία, σήμερα υπηρετούν συνειδητά στις εργασίες τους προσφέροντας υψηλή εξειδίκευση σε πολλούς τομείς (νομικοί, οικονομολόγοι, πολεοδόμοι, εκπαιδευτικοί κα). Αυτοί δεν μπορεί να σταλούν στον καιάδα με τη λογική της ικανοποίησης της τρόικα», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: