Ads 468x60px

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Κορυφαία στιγμή για την ελληνική ποδηλασία και τον Περικλή Ηλία

Κορυφαία στιγμή για την ελληνική ποδηλασία και τον Περικλή Ηλία, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου στην ορεινή ποδηλασία! Ο Περικλής Ηλίας διέπρεψε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ορνάν της Γαλλίας, αφήνοντας πίσω του όλα τα φαβορί.
 
Δικαιώθηκαν οι κόποι δέκα και παραπάνω ετών του Πρωταθλητή μας Ηλία Περικλή του Κρόνου Νίκαιας και χθες (Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012) έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στο Πάνθεον της ...Ελληνικής Ποδηλασίας με τη μεγάλη νίκη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Marathon MTB, στην κατηγορία Εlite Ανδρών, που διεξήχθη στο Ornans της Γαλλίας. Και τη νίκη!!! με δυόμιση ολόκληρα λεπτά από τον δεύτερο. Πρώτο θέμα στο επίσημο σάϊτ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας είναι η τεράστια νίκη του ''εκπληκτικού'' Έλληνα Περικλή Ηλία, που κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, όπως αναφέρει, κατάφερε να κερδίσει τα φαβορί μεγαθήρια του αθλήματος και να κάνει περήφανους τους Έλληνες. Ο μόνιμος Πρωταθλητής Ελλάδος και αδιαμφισβήτητα κορυφαίος Έλληνας αθλητής της ορεινής ποδηλασίας, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με επίδοση 4 ώρες 18΄17΄΄, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Γερμανός Moritz Milatz με 4. 20΄45΄΄και τρίτος ο Τσέχος Kristian Hynek με 4. 20΄54΄΄. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τερμάτισαν 91 αθλητές, ενώ πρέπει να αναφέρουμε ότι συμμετείχε επίσης ο Γιάννης Σκόρδας που τερμάτισε στην 89η θέση με 7.08΄11΄΄.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Περικλής Ηλίας, μίλησε στον NovaΣπορ FM 94.6 και στην εκπομπή «Βάσει σχεδίου» για την επιτυχία του αλλά και για τις λεπτομέρειες που διέπουν το άθλημά του, την βοήθεια από την ομοσπονδία και τους προσωπικούς του στόχους.

Για την φύση του αθλήματος:

«Είναι πολύ διαδεδομένο άθλημα στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο αν σκεφτούμε πως τρέχουμε σε δάση με κατηφορικά μονοπάτια και διάφορα εμπόδια που μπορούν να παρουσιαστούν στην διαδρομή. Γενικά μιλάμε για πολύ κακές διαδρομές και καιρικές συνθήκες και δυσκολεύεσαι να ελέγξεις το ποδήλατό σου».

Για την προετοιμασία που απαιτείται για έναν αγώνα:

«Για να κάνεις πρωταθλητισμό και να ασχοληθείς σοβαρά, πρέπει να αφιερώσεις πολλές ώρες, να κοιμάσαι σωστά να τρως σωστά. Μιλάμε για 20-25 ώρες πάνω στο ποδήλατο και 2.000-2.500 χλμ τον μήνα. Προπονούμαστε σε ανηφορικά και κατηφορικά κομμάτια με τις καιρικές συνθήκες να σε δυσκολεύουν πάντα ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους οδηγούς που αρκετές φορές κάνουν το έργο μας δυσκολότερο».

Για την βοήθεια που έχει από την ομοσπονδία:

«Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας με βοήθησε όσο μπορούσε. Αντιλαμβάνομαι φυσικά πως ο αθλητισμός θεωρείται πολυτέλεια στις εποχές που ζούμε. Σε κάποιον μπορεί να φαντάζει περίεργο, αλλά και εμείς κάνουμε πολλές θυσίες. Θέλουμε κάποιο κίνητρο, αφού με το να κερδίσεις μία, δύο φορές καλύπτεις μεν τους βασικούς σου στόχους, αλλά για να πας παραπάνω και να στοχεύσεις σε μεγάλες διοργανώσεις όπως ολυμπιακοί αγώνες, παγκόσμια πρωταθλήματα κτλ, θες κάποια βοήθεια, δεν μπορούν να πληρώνουν οι γονείς σου συνέχεια. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που ήταν δίπλα μου και με βοήθησε οικονομικά».

Για τον επόμενό του στόχο:

«Επόμενος στόχος είναι η επόμενη σεζόν, όπου θα ταξιδέψω στην Κίνα για έναν αγώνα ποδηλασίας δρόμου, που αποτελείται από δύο οκταήμερους αγώνες. Θα επιστρέψω 7 ή 9 Νοεμβρίου και αφού ξεκουραστώ για περίπου 4 εβδομάδες, θα αρχίσει η προετοιμασία για την νέα σεζόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: