Ads 468x60px

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ποδηλατικός αγώνας TOUR WORLDOFBIKE 2012

 
Περισσότεροι από 160 ποδηλάτες έλαβαν μέρος στον ποδηλατικό WORLDOFBIKE TOUR 2012, έναν αγώνα ποδηλασίας δρόμου, που διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Θησέας και η αλυσίδα καταστημάτων Worldofbike shop, με δυο διαφορετικά σκέλη και Γενική κατάταξη βάση συνολικού χρόνου.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όπως αναμενόταν συγκέντρωσε η κατηγορία Ανδρών, όπου ξεκίνησαν 71 ποδηλάτες από 15 ομάδες, ενώ κατάταξη πήραν μόλις οι 21 από αυτούς, χαρακτηριστικό της έντασης και της ταχύτητας του αγώνα. Η πρώτη διαδρομή περιελάμβανε αγώνα ατομικής χρονομέτρησης 3,5χλμ. όπου η επικράτηση της ομάδας ETCETERA-WORLDOFBIKE ήταν καθολική, αφού οι ποδηλάτες της πήραν τις τρεις πρώτες θέσεις και το κεφάλι σε 2 κατατάξεις. Πιο συγκεκριμένα, οι Χρήστος Κατράκης, Γιάννης Σπανόπουλος και Νίκος Ιωαννίδης έκαναν το 1-2-3 για την ομάδα τους, ενώ οι δυο πρώτοι τέθηκαν επικεφαλείς στις κατατάξεις των ανδρών και των νέων αντίστοιχα. Στο κριτέριουμ 45χλμ, ενός αγώνα που εξελισσόταν σε κυκλική διαδρομή, η μάχη ήταν ιδιαίτερα έντονη, μιας και οι επιθέσεις για την κατάληψη της πρώτης θέσης ήταν συνεχείς. Τελικά, ικανότεροι να αποσπαστούν και να δημιουργήσουν διαφορά νίκης αποδείχθηκαν οι Αλέξης Παπαδερός (ΤΑΛΩΣ-ΑΝΕΚ) και Δημήτρης Πολυδωρόπουλος (SP TABLEWARE) με τον δεύτερο να πετυχαίνει την νίκη στο δεύτερο ΕΤΑΠ. Η διαφορά που δημιούργησαν οι δυο ποδηλάτες αποδείχθηκε ικανή να χαρίσει την πρώτη θέση του «μίνι» ποδηλατικού γύρου, στον νεαρό Χανιώτη, Παπαδερό, ενώ λίγο πιο πίσω ολοκλήρωσε ο Πολυδωρόπουλος (+10’’) και στην τρίτη θέση τερμάτισε ο νικητής του 1ου ΕΤΑΠ Χρήστος Κατράκης, με διαφορά 1’6’’ από τον νικητή.
Στην κατηγορία Γυναικών, νίκη στον διπλό αγώνα πέτυχε η πρωταθλήτρια της ομάδας ΘΗΣΕΑΣ-WORLDOFBIKE, Ελένη Τσαβαρή, η οποία κέρδισε την Ατομική Χρονομέτρηση, αφήνοντας στην 2η θέση την πολλά υποσχόμενη Γιολάντα Χατζάκη (ΤΑΛΩΣ-ΑΝΕΚ), που ήταν νικήτρια του κριτέριουμ 30χλμ. αλλά και η νικήτρια της κατηγορίας Νεανίδων, ενώ τρίτη ήταν η Βάσω Λαζοπούλου(ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ).
Στους Παίδες, η νίκη πήγε στον Θεσσαλονικιό Θοδωρή Ρακιντζόπουλο (ΒΕΛΟΣ-BOTTECHIA), του οποίου η διαφορά στην ατομική χρονομέτρηση αποδείχθηκε αρκετή, για να τον κρατήσει την κορυφή στη κατάταξη. Τον ακολούθησαν οι Κ.Σαλπαδήμος(ΕΡΜΗΣ ΜΑΡΚΟΥΠΟΥΛΟΥ) και Χρ.Ρήγας(ΑΚΡΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ). Ειδική αναφορά αξίζει και η πρώτη νίκη του Ανδρέα Γεωργιάδη (ΠΕΛΟΤΟΝ) που κέρδισε το 2ο ΕΤΑΠ.
Στις μικρότερες κατηγορίες οι νικητές ήταν οι Σοφία Κατσούλη(ΠΕΛΟΤΟΝ) στις Κορασίδες, Χρήστος Χρονάκης (ΚΑΣΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ) στους Παμπαίδες, Παναγιώτης Καρατσιβής (ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ) στα Μίνι Μεγάλα και Νικόλαος Γρίβας(ΕΡΜΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ) στα Μίνι Μικρά. Επισυνάπτονται τα αναλυτικά αποτελέσματα.

--
Thiseas Cycling and Triathlon club Zografos Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια: