Ads 468x60px

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Π.Ο.Πατρών Σιρκουΐ Ποδηλασίας 1 και 2 Οκτωβρίου 2011

Συνέντευξη τύπου με θέμα το Διεθνές Σιρκουί για Καρτ (Patras International Circuit for Kart - P.I.C.K.), που θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα το διήμερο 1 και 2 Οκτωβρίου 2011, παραχωρήθηκε σήμερα από τους διοργανωτές στους εκπροσώπους των ΜΜΕ σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας.

Τη συνέντευξη τύπου παραχώρησαν οι: Δημήτρης Αθανασέκος (ΕΛΠΑ / Επιτροπή Αγώνων Καρτ), Νίκος Σαρδέλης (υπεύθυνος προϊόντων μάρκετινγκ της BP Ultimate - Μέγα Χορηγού της διοργάνωσης), Πλάτων Μαρλαφέκας (πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του P.I.C.K. και διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας ΛΟΥΞ - ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ, εκ των βασικών χορηγών της διοργάνωσης), Δημήτρης Χιωτίδης (Αλυτάρχης του Αγώνα) και Βασίλης Διαμαντόπουλος (Γεν. Γραμματέας του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών).

Ο Δ. Αθανασέκος επεσήμανε πως οι διοργανωτές τολμούν για τρίτη χρονιά να υλοποιηθεί μια πρωτοποριακή ιδέα, καθώς το δρώμενο θα διεξαχθεί αποκλειστικά στους δρόμους του Ιστορικού Κέντρου της Πάτρας. Ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές για το πνεύμα συνεργασίας που επιδεικνύουν, ώστε να διοργανωθεί ένα τόσο σημαντικό γεγονός στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά το διήμερο 1 - 2 Οκτωβρίου.

Ο Ν. Σαρδέλης εκ μέρους της BP Ultimate, μεγάλου χορηγού του 3ου P.I.C.K., τόνισε ότι αξίζουν συγχαρητήρια στην Αυτοδιοίκηση και την Ομοσπονδία για την διοργάνωση και εκτίμησε ότι και το φετινό αποτέλεσμα θα είναι αξιόλογο. Ανέφερε ότι για την BP Ultimate η συμμετοχή στο P.I.C.K. με την ιδιότητα του χορηγού έχει σκοπό την προαγωγή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Πλ. Μαρλαφέκας, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του P.I.C.K. και διευθυντής μάρκετινγκ της ΛΟΥΞ-ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ (χορηγός) αναφέρθηκε στην απόφαση των διοργανωτών και της πατρινής εταιρείας αναψυκτικών να στηρίξουν ολόθερμα την ιδέα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για την δημιουργία Ακαδημίας που θα απευθύνεται σε οδηγούς ηλικίας από 8 - 13 ετών. Οι νέοι οδηγοί θα μυούνται στα καρτ υπό συνθήκες υγιούς περιβάλλοντος και ανταγωνισμού. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η ΛΟΥΞ στηρίζει το Διεθνές Σιρκουί για Καρτ και θα εξακολουθήσει να το κάνει, καθώς πιστεύει στις προοπτικές που δίνει ο θεσμός στο άθλημα και στην Δυτική Ελλάδα που τον φιλοξενεί.

Επίσης ανακοινώθηκε επίσημα από την διοργανώτρια εταιρία η συμμετοχή του τέσσερις φορές Παγκόσμιου πρωταθλητή καρτ, Jonathan Thonone ο οποίος θα αγωνιστεί στην κατηγορία SUPER. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία αγώνων καρτ στην Ελλάδα η συμμετοχή ενός οδηγού με παγκόσμια φήμη. Η παρουσία του στο 3ο P.I.C.K. επιβεβαιώνει πως ο θεσμός που φιλοξενεί η Πάτρα ξεφεύγει πλέον από τα Ελληνικά σύνορα.

Από τον Π.Ο.Πατρών θα διοργανωθεί την Κυριακή το πρωί ένα σιρκουΐ,  με αφορμή τα 40 χρόνια παρουσίας του στα ποδηλατικά δρώμενα, με περισσότερες από 60 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Επισημαίνεται πως είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται Σιρκουΐ Ποδηλασίας στον πυρήνα του πολεοδομικού ιστού μιας Ελληνικής πόλης. Επίσης, το πρωί της Κυριακής 2 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η εμφάνιση μικρών ποδηλατών του Π.Ο.Π. εντός της πίστας του Καρτ.

Το λόγο έλαβε και ο δημοσιογράφος Τάκης Πουρναράκης, γνωστός από την επιμέλεια και παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο οποίος βρέθηκε πέρσι στην Πάτρα για να καλύψει το γεγονός. Ο ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος από την οργάνωση του Διεθνούς Σιρκουί για Καρτ και σημείωσε πως δεν θα πίστευε ότι κλείνει το ιστορικό κέντρο μιας ελληνικής πόλης για να διεξαχθούν αγώνες του μηχανοκίνητο αθλητισμού εάν δεν το έβλεπε με τα μάτια του. Ο Τ. Πουρναράκης πρόσθεσε ότι θα παρουσιάσει το P.I.C.K. - BP Ultimate και φέτος.

Οι εκπρόσωποι των αθηναϊκών ΜΜΕ είχαν την ευκαιρία να δουν στιγμιότυπα από προηγούμενες διοργανώσεις με τους κατάμεστους από θεατές δρόμους της Πάτρας. Το ραντεβού των εκπροσώπων του Τύπου με τους διοργανωτές ανανεώθηκε για την Πάτρα (1 και 2 Οκτωβρίου 2011).



Ενηµέρωση για το αγωνιστικό πρόγραµµα θα παρέχεται από την επίσηµη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.pickpatras.gr). Επίσης, θα αναρτώνται ανακοινώσεις, δελτία τύπου, φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τους αγώνες σε όλες τις κατηγορίες



                                                                                    Από το Γραφείο Τύπου




Δεν υπάρχουν σχόλια: