Ads 468x60px

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

"Το μέλλον της ελληνικής ποδηλασίας"

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, το πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας εφήβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων. Πρωταθλήτρια ομάδα στους έφηβους αναδείχθηκε ο Α.Σ Πρωτέας. Στους παίδες το πρωτάθλημα κατέκτησε η ομάδα του Π.Ο. Βέλος. Την τελευταία ημέρα των αγώνων το χρυσό μετάλλιο στο κέιριν εφήβων πήρε ο Στέλιος Αγγελίδης (Α.Σ.Πρωτέας). Την πρώτη θέση στο ομαδικό σπριντ παίδων κατέλαβαν οι Λεωνίδας Λαζαρίδης και Πέτρος Γεωργιάδης (Π.Ο.Βέλος). Πρωταθλητής Ελλάδας στο σκρατς στην κατηγορία των παίδων είναι ο Πέτρος Γεωργιάδης (Π.Ο.Βέλος). Ο ποδηλάτης του Πελοτόν Γιάννης Σπανόπουλος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και αναδείχθηκε πρωταθλητή Ελλάδας στους πόντους. Επίσης κατατάχθηκε δεύτερος στα χίλια μέτρα ατομικής χρονομέτρησης, με διαφορά μικρότερη του ενός δεκάτου του δευτερολέπτου από τον νικητή, ο οποίος ήταν ο Στέλιος Αγγελίδης του Πρωτέα. Στην τρίτη θέση του αγωνίσματος τερμάτισε ο Δημήτρης Κουτσονικολής επίσης του Πρωτέα. Στα 500μ. των παίδων ο Δημήτης Ζήσης του Π.Ο. Βόλου κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας, με δεύτερο τον Πέτρο Γεωργιάδη του Βέλους με τρία μόλις χιλιοστά του δευτερολέπτου διαφορά. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιώργος Μπρουτζάκης του Θησέα. Η Γεωργία Κουτσονικολή του Πρωτέα σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ στα 500μ. κορασίδων με 37,846. Η Σοφία Κατσούλη του Πελοτόν ήταν δεύτερη και τρίτη η Ιωάννα Πλέγα του Κρόνου Νίκαιας. Στα 200μ. η Γεωργία Κουτσονικολή έσπασε για ακόμη μία φορά το πανελλήνιο ρεκόρ.








Στις νεάνιδες η Αθηνά Παυλή του Ροδήλιου ήταν η νικήτρια στα 500μ.,ενώ στα 200μ. πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχθηκε η Θεοδώρα Γιαννικοπούλου του Κρόνου.



Δηλώσεις του προέδρου της ελληνικής ομοσπονδίας ποδηλασίας Θανάση Τερζή:



"Στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο παρακολουθήσαμε το μέλλον της ελληνικής ποδηλασίας. Είναι παιδιά με θέληση και πάθος γι' αυτό που αγαπούν και η ομοσπονδία στηρίζει τόσο την δική τους προσπάθεια, όσο και αυτή των συλλόγων τους. Από αυτή τη φουρνιά θα βγουν οι αυριανοί πρωταθλητές, είναι αθλητές και αθλήτριες που πρέπει να τους προσέξουμε και να τους δώσουμε τα εφόδια για να συνεχίσουν και να φτάσουν όσο ψηλότερα γίνεται. Οι ομοσπονδιακοί προπονητές είδαν από κοντά την πρόοδό τους και διαπίστωσαν την αγωνιστική ετοιμότητα τους. Ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου η ελληνική ποδηλασία να έχει στις τάξεις της, ποδηλάτες υψηλού επιπέδου και παγκόσμιας κλάσης. Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Γύρου Ελλάδας, η ΕΟΠ θα δώσει τώρα έμφαση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ποδηλασίας και στους νέους αθλητές και αθλήτριες".



Δημήτρης Γεωργαλής-ομοσπονδιακός προπονητής:



"Λίγο πολύ τα είδαμε αυτά που περιμέναμε στους έφηβους, είναι κάποια παιδιά που συνεργαστήκαμε και πριν από λίγο καιρό και τα ξέρω. Ίσως οι επιδόσεις να μπορούσαν να είναι καλύτερες, αλλά το γεγονός ότι έγινε νωρίς το πανελλήνιο, δυσκολεύει τις προσπάθειες των αθλητών καθώς υπάρχουν και οι πανελλήνιες εξετάσεις. Πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον και τα παιδιά θα προετοιμαστούν όσο γίνεται καλύτερα, προκειμένου να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για το Ευρωπαϊκό της Πορτογαλίας τον Ιούλιο και το Παγκόσμιο της Ρωσίας τον Αύγουστο.



Λάμπρος Βασιλόπουλος-ομοσπονδιακός τεχνικός:



Υπάρχουν πολλά παιδιά που πρέπει να αξιοποιηθούν και με την αμέριστη συμπαράσταση της ομοσπονδίας, η οποία είναι πάντα κοντά στα νέα παιδιά, σίγουρα μπορούν να βγουν ποδηλάτες που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν. Κατά την προσωπική άποψή μου, η τροφή των αθλητών είναι οι αγώνες, πρέπει να γίνονται πολλοί αγώνες ώστε οι αθλητές και οι αθλήτριες να ανεβαίνουν επίπεδο. Πιστεύω ότι φέτος τα πράγματα θα είναι καλύτερα και θα πάμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους αθλητές του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: