Ads 468x60px

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Παγκόσμιο με φόντο το Λονδίνο

Η εθνική ομάδα ποδηλασίας πίστας αναχώρησε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 για την Ολλανδία, προκειμένου να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη Apeldoorn από τις 23 έως τις 27 Μαρτίου 2011.






Βασικός στόχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι να συγκεντρώσει πολύτιμους βαθμούς, που θα δώσουν στους αθλητές και τις αθλήτριες της χώρας μας, την δυνατότητα πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Η αποστολή αποτελείται από 15 άτομα, με επικεφαλής τους ομοσπονδιακούς προπονητές Γιάννη Καρυπίδη, Λάμπρο Βασιλόπουλο και Δημήτρη Γεωργαλή.

Η αποστολή της εθνικής ομάδας: Γιάννης Ταμουρίδης, Χρήστος Βολικάκης, Ζαφείρης Βολικάκης, Γιώργος Μπούγλας, Δημήτρης Πολυδωρόπουλος, Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, Κώστας Χριστοδούλου (αθλητές), Αγγελική Κουτσονικολή, Δήμητρα Πατάπη (αθλήτριες), Γιάννης Καρυπίδης, Λάμπρος Βασιλόπουλος, Δημήτρης Γεωργαλής (προπονητές), Κώστας Μπουκουβάλας (αρχηγός αποστολής), Μιχάλης Ταμανάκιας (μηχανικός), Στέφανος Καρανάσιος (μασέρ)



Ο πρόεδρος της Ε.Ο.Π. Θανάσης Τερζής και τα μέλη της ελληνικής αποστολής που θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ολλανδίας, μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας για τους στόχους και την ετοιμότητα της εθνικής ομάδας εν όψει της διοργάνωσης.



Θανάσης Τερζής- Πρόεδρος Ε.Ο.Π.



Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ολλανδίας αποτελεί για την εθνική ομάδα το σπουδαιότερο γεγονός για την εφετινή χρονιά και η πρόκληση είναι μεγάλη. Στόχος είναι η Ελλάδα να βρεθεί με όσους περισσότερους αθλητές γίνεται στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και γι' αυτό το λόγο η ελληνική αποστολή πρέπει να πραγματοποιήσει την καλύτερη δυνατή εμφάνιση στη διοργάνωση, προκειμένου να συγκεντρώσει βαθμούς πρόκρισης. Το πρωτάθλημα θα είναι δυνατό, όμως πιστεύω πολύ σ' αυτά τα παιδιά, είναι ικανά και έχουν προπονηθεί κατάλληλα για να μπορέσουν ν' ανταγωνιστούν τους καλύτερους του κόσμου. Οι Έλληνες ποδηλάτες με την αμέριστη συμπαράσταση του τεχνικού επιτελείου και της ομοσπονδίας έχουν προετοιμαστεί σε όλα τα επίπεδα, γι' αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι η ελληνική ποδηλασία έχει και παρόν και μέλλον. Το ταλέντο υπάρχει, όπως όνειρα και φιλοδοξίες από τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, οι ευχές μας θα τους ακολουθούν στο δύσκολο έργο τους στο Παγκόσμιο της Ολλανδίας.



Λάμπρος Βασιλόπουλος-ομοσπονδιακός προπονητής



Στόχος πλέον των αθλητών είναι η συγκομιδή βαθμών και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν μπορούμε να μιλάμε για θέσεις, μπορούμε να μιλάμε όμως για καλές επιδόσεις απ' όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες. Τα παιδιά είναι καλά προετοιμασμένα και πιστεύω ότι θα έχουν μια πολύ καλή παρουσία στην ομάδα της αντοχής, χωρίς να τους αγχώνουμε βέβαια και χωρίς να ζητάμε μεγάλα αποτελέσματα από παιδιά που ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο. Εξαιρείται ο Γιάννης Ταμουρίδης, που πιστεύω ότι είναι αθλητής που μπορεί να μας εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς και όχι μόνο να δώσει το «παρών», αλλά να καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο, καθώς είναι ποδηλάτης παγκόσμιας κλάσης.



Δημήτρης Γεωργαλής- ομοσπονδιακός προπονητής




Είμαστε στην τελευταία χρονιά πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα που δίνει αρκετούς πόντους για την προσπάθεια της πρόκρισης για το Λονδίνο. Πάμε στην Ολλανδία με ελπίδες για καλά πλασαρίσματα σε συγκεκριμένα αγωνίσματα και σε κάποια άλλα αγωνίσματα να αποκομίσουμε εμπειρία. Υπήρχαν αρκετοί τραυματισμοί μέσα στη χρονιά, με αποτέλεσμα να μην είμαστε στο υψηλότερο σημείο αυτή τη στιγμή, εν τούτοις θα προσπαθήσουμε για τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών. Η χρόνια που έπεται είναι πολύ σημαντική και γι' αυτό το λόγο θέλει καλύτερη οργάνωση και καλύτερη στόχευση, για να υλοποιήσουμε το μάξιμουμ αποτέλεσμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.



Γιάννης Ταμουρίδης- αθλητής εθνικής ομάδας



Βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό το αποδεικνύουν και τα τελευταία αποτελέσματα στον Γύρο της Μαλαισίας, όπου στόχος ήταν προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και εν τέλει έφυγα με τη νίκη σε ένα ετάπ και την 3η θέση στη γενική κατάταξη. Μέχρι την τελευταία στιγμή προετοιμαζόμουν να αγωνιστώ στους πόντους, άλλα την τελευταία εβδομάδα μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω και στο όμνιουμ. Σίγουρα στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, οπότε θα αναγκαστώ να τρέξω το όμνιουμ, με στόχο να κερδίσω βαθμούς, αλλά σίγουρα με λυπεί το γεγονός ότι θα χάσω το δικαίωμα να διεκδικήσω μετάλλιο στο αγώνισμα των πόντων, για το οποίο είχα προετοιμαστεί. Η 12 πρώτες θέσεις είναι η βασική επιδίωξη μου, γιατί αυτές χαρίζουν πολύτιμους βαθμούς πρόκρισης.



­Χρήστος Βολικάκης-αθλητής εθνικής ομάδας



Η χρονιά μου μετά το ατύχημα ήταν λίγο περίεργη, τώρα όμως έχω αρχίσει μια ανοδική πορεία. Δεν μπόρεσα να κάνω την προετοιμασία που ήθελα καθώς μετά τον τραυματισμό μου, ξεκίνησαν αμέσως τα παγκόσμια κύπελλα. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ένας μεγάλος θεσμός, είναι ένας σταθμός για να πάρω όσο περισσότερους βαθμούς για την Ολυμπιάδα, η κορύφωση θα γίνει εκεί. Σε κάθε αγώνα θέλεις να κάνεις το καλύτερο, όμως είμαι επικεντρωμένος στους Ολυμπιακούς, είμαστε σε καλή κατάσταση και πάμε για το καλύτερο. Η ελληνική αποστολή βρίσκεται σε καλή κατάσταση, είμαστε μαζί με τον αδερφό μου σε καλή κατάσταση στο κέιριν και στα 200 μέτρα.



Ζαφείρης Βολικάκης-αθλητής εθνικής ομάδας



Στα 200 μέτρα που είναι και το αγώνισμα μου, θα προσπαθήσω να ξεπεράσω τον εαυτό μου και στο ομαδικό τώρα αρχίζει την προσπάθεια μια νέα ομάδα και πιστεύω να κάνουμε ότι καλύτερο για μας και για τους προπονητές μας.



Κώστας Χριστοδούλου-αθλητής εθνικής ομάδας




Σκοπός είναι να κάνουμε την καλύτερη εμφάνιση για το ομαδικό, αν καταφέρουμε να βγάλουμε ένα καλό χρόνο θα διεκδικήσουμε και μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στα 200 μέτρα θέλω να αξιοποιήσω τη συμμετοχή μου και να βάλω τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια.



Αγγελική Κουτσονικολή-αθλήτρια εθνικής ομάδας




Πρώτος στόχος είναι και στα 500 μέτρα και στο ομαδικό να καταρρίψουμε το πανελλήνιο ρεκόρ και παράλληλα αυτός ο χρόνος να μας φέρει μια καλή θέση. Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για θέσεις αλλά ελπίζω να τα πάμε καλά και να χτίσουμε μια βάση για το μέλλον. Θα ήθελα να ήμουν καλύτερα σ' αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα καθώς δεν διανύω μεγάλη περίοδο φόρμας, ωστόσο στους αγώνες ελπίζω να βρεθώ σε καλή κατάσταση και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου.



Δήμητρα Πατάπη-αθλήτρια εθνικής ομάδας



Μας ήρθε λίγο ξαφνικό, καθώς η συμμετοχή μας, μαζί με την Αγγελική Κουτσονικολή στο πρωτάθλημα, αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή, τώρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Η προετοιμασία κύλησε καλά, δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα, το κυριότερο ήταν ότι δεν είχαμε τραυματισμούς πάνω απ' όλα. Και μετά το παγκόσμιο θα προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα για το Ευρωπαϊκό που γίνεται Πορτογαλία.



Δημήτρης Πολυδωρόπουλος-αθλητής εθνικής ομάδας



Είναι η δεύτερη συμμετοχή μου, σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και πηγαίνω στην Ολλανδία με περισσότερες εμπειρίες. Στόχος μας είναι να κάνουμε ένα πολύ καλό χρόνο και να πάρουμε μια πολύ καλή θέση. Θέλουμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να δικαιώσουμε, όλους όσοι μας πίστεψαν και μας πιστεύουν.



Γιώργος Μπούγλας-αθλητής εθνικής ομάδας




Είμαστε όλοι σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύουμε στις δυνατότητές μας. Η συμμετοχή μου σ' αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα αποτελέσει ακόμη μια μεγάλη εμπειρία και θεωρώ ότι η ομάδα μας, μπορεί να καταφέρει πάρα πολλά σ' αυτή τη διοργάνωση.



Πολυχρόνης Τζωρτζάκης-αθλητής εθνικής ομάδας




Προπονηθήκαμε πολύ καλά και περιμένουμε όλη αυτή η προσπάθεια να μας βγει στους αγώνες της Ολλανδίας. Θέλουμε να περιορίσουμε τα τεχνικά λάθη και να κάνουμε μια καλή εμφάνιση για τη χώρα μας. Θα αγωνιστώ και στο αγώνισμα των πόντων, καθώς πήρα τη θέση του Γιάννη Ταμουρίδη, με στόχο συλλέξω εμπειρίες για τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: