Ads 468x60px

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Αντιδρούν οι ομάδες στην απόφαση της UCI

novasports.gr

Η Διεθνή Ομοσπονδία Ποδηλασίας αποφάσισε να τιμωρήσει όσους αθλητές χρησιμοποιούν σύστημα ενδοεπικοινωνίας στους αγώνες από το 2012, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.


Η αλήθεια είναι ότι η τεχνολογία εξελίσσεται και στην ποδηλασία, αλλά εκτός από τις άμεσες αλλαγές των τελευταίων χρόνων - π.χ. ποδήλατα, ρούχα, κράνη, παπούτσια - η χρησιμότητα των συστημάτων επικοινωνίας έχει μειώσει το θέαμα.

Πλέον όλοι οι αθλητές έχουν άμεση ενημέρωση από τους προπονητές τους για τις εξελίξεις μέσα σε έναν αγώνα και έτσι η δράση είναι αισθητά μειωμένη λόγω της άμεσης αντίδρασης.
Στα αυτοκίνητα των ομάδων υπάρχει σύστημα τηλεόρασης, οι υπεύθυνοι των ομάδων εύκολα μπορούν να παίρνουν ενημέρωση από εκεί και να την μεταφέρουν άμεσα στους αθλητές τους. Όπως π.χ. οι χρονικές διαφορές που δημιουργούνται σε μια ανηφόρα, οι δυσκολίες που μπορεί να έχουν οι αντίπαλοί τους κτλ, με αποτέλεσμα πολλά να κρίνονται σε έναν αγώνα από τις αποφάσεις των Ντιρεκτέρ Σπορτίφ και όχι από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.

Αυτό κάνει την Διεθνή Ομοσπονδία να σκέφτεται την απαγόρευση της ενδοεπικοινωνίας στις ομάδες, επανερχόμενοι στο στιλ που επικρατούσε πριν από περίπου 20 χρόνια, τότε που οι επιθέσεις και οι αλλαγές ρυθμού ήταν πολύ πιο συχνές, άρα το θέαμα εγγυημένο.

Ωστόσο οι ομάδες αντιδρούν σε αυτή την απόφαση, σκεπτόμενοι την ασφάλεια των αθλητών.

Και έχουν δίκιο, γιατί κάθε φορά που υπήρχε μια δυσκολία στην διαδρομή του αγώνα, όπως μια επικίνδυνη στροφή, η ίσως λάδια ή κατεστραμμένο οδόστρωμα, οι Ντιρεκτέρ Σπορτίφ είχαν αποτρέψει τα χειρότερα, ενημερώνοντας τους αθλητές τους για το επικίνδυνο σημείο.

Πάντως μέχρι στιγμής οι ομάδες φαίνονται ανένδοτες, προειδοποιώντας ότι αν δεν αλλάξει στάση η UCI θα προχωρήσουν σε πιο έντονη κινητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: