Ads 468x60px

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Π.Ο.Χ. ΤΑΛΩΣ/ΑΝΕΚ LINES.Δεύτερος το 2010 στην πανελλήνια κατάταξη των ποδηλατικών σωματείων.

Τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο χώρο της ποδηλασίας διατήρησε ο Τάλως/ΑΝΕΚ
Lines και το 2010, αφού κατατάχθηκε -όπως και το 2008- στη 2η θέση της γενικής βαθμολογίας που ανακοίνωσε η ΕΟΠ, ανεβαίνοντας έτσι ένα σκαλοπάτι, συγκριτικά με αυτήν του 2009 (οπότε ήταν 3ος).

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Αυξημένες -συγκριτικά με το 2009- ήταν οι θέσεις στο βάθρο για τους ποδηλάτες-τριες του ΑΝΕΚ Lines, τόσο στα πανελλήνια πρωταθλήματα δρόμου,
πίστας και μάουντεν μπάικ των διάφορων ηλικιακών κατηγοριών, όσο και στ’ αντίστοιχα παγκρήτια.
Ολα τα παιδιά, σε κάθε αγώνα που μετείχαν, έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό και ο κάθε βαθμός ήταν πολύτιμος για την τελική συγκομιδή, όμως δεν είναι δυνατόν να δημοσιευθούν όλα τα αποτελέσματα και έτσι θα κάνουμε αναφορά μόνο στα μετάλλια (ατομικά και ομαδικά) τα οποία κατακτήθηκαν κατά τη διάρκεια πανελληνίων αγώνων, από τους παρακάτω αθλητές-τριες.
- Τζωρτζάκης Πολυχρόνης: 6 χρυσά, 2 αση-
μένια, 2 χάλκινα
- Χαϊδεμενάκης Δημήτρης: 2 χρυσά, 1 αση-
μένιο, 2 χάλκινα
- Χατζάκης Παναγιώτης: 2 χρυσά, 1 ασημέ-
νιο, 2 χάλκινα
- Τζωρτζάκης Γιώργος: 3 χρυσά
- Δρακάκης Γιάννης: 1 χρυσό
- Ζεντέλης Γιάννης: 1 χρυσό
- Βεργής Βασίλης: 1 χρυσό
- Κακαβελάκης Γιάννης: 2 ασημένια
- Χαϊδεμενάκης Μπάμπης: 1 ασημένιο
- Σταματάκης Σταύρος: 1 ασημένιο
- Κακαβελάκης Γιώργος: 1 χάλκινο
- Βουράκης Κώστας: 1 ασημένιο
- Ψαρουδάκης Γιάννης: 1 χάλκινο
- Κανδυλάκη Ελευθερία: 3 ασημένια, 2 χάλ-
κινα
- Πρίντεζη Χριστίνα: 2 ασημένια
- Τζομπανάκη Κατερίνα: 1 ασημένιο
- Φραγκιουδάκη Ράνια: 1 χάλκινο
Οσον αφορά τις ατομικές βαθμολογίες, η ΕΟΠ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις σχετικές λίστες, στις οποίες αναμένεται οι αθλητές του Τάλω -ειδικά στις μεγάλες ηλικιακές κατηγορίες- να βρίσκονται σε υψηλή θέση.
Ο Ποδηλατικός Oμιλος Χανίων Τάλως έχασε την... κορυφή από τον -και πέρυσι πρώτο- Α.Σ.Πρωτέα με σχετικά μικρή διαφορά, η οποία θα μπορούσε να είχε καλυφθεί αν δεν αντιμετώπιζε -λόγω τραυματισμών και αθενειών- απουσίες σε πανελλήνιες διοργανώσεις όπου είχε τύχη να διακριθεί.
Eτσι, μπορεί να επικράτησε στη “Μάχη της Κρήτης”, αφήνοντας πίσω τον -2ο το 2009- ΠΟΗ Κάστρο Ηρακλείου, όμως δεν τα κατάφερε “κόντρα” στο αθηναϊκό σωματείο.
            ΚΟΝΔΥΛΑΚΗ            ΧΑΙΔΕΜΕΝΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

 ΧΑΙΔΕΜΕΝΑΚΗΣ ΔΗΜ.      ΜΑΡΕΝΤΑΚΗΣ Π + ΧΑΤΖΑΚΗΣ Π.      ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ
Αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι το γεγονός ότι για 12η συνεχή φορά -στα συνολικά 22 χρόνια που λειτουργεί το τμήμα- καταλαμβάνει θέση στην 1η τριάδα της πανελλήνιας κατάταξης (έχει συνολικά 3 πρώτες, 5 δεύτερες και 4 τρίτες θέσεις), όπως επίσης και η παρουσία τεσσάρων μελών του (Ελευθ. Κανδυλάκη, Πολ. Τζωρτζάκης, Δημ. Χαϊδεμενάκης, Παν. Χατζάκης) με τη φανέλα εθνικών μας ομάδων σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις.
Τα παιδιά αυτά μονοπώλησαν τα μετάλλια σε πανελλήνιο επίπεδο και ειδικά στην πίστα, παρά το γεγονός ότι, δυστυχώς, το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά παραμένει εκτός λειτουργίας.
Ακολουθεί μια σύντομη παρουσίαση της πορείας του Τάλω το 2010, στην οποία αναφέρονται δύο εκ των προπονητών της ομάδας (οι Παν. Μαρεντάκης, Κ. Ορφανουδάκης), αλλά και ο πρόεδρος του σωματείου, Ι. Κοπανάκης.
Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Τάλω είναι η πρωτόγνωρη για το χώρο σταθερότητα που δείχνει, διατηρούμενος στην αξιοζήλευτη πρώτη τριάδα της κατάταξης για μια... ντουζίνα χρόνια.
Συγκριτικά με το 2009, η μια θέση πιο ψηλά στην κατάταξη του 2010, σίγουρα αφήνει ικανοποιημένους όλους τους ανθρώπους που σχετίζονται -με κάθε τρόπο- με τον Σύλλογο και τους δίνει την απαραίτητη δύναμη, δημιουργώντας τους ταυτόχρονα και ένα αίσθημα ευθύνης, ώστε και φέτος να έχει ανάλογη ή και ακόμη καλύτερη παρουσία, σε μια χρονιά που θα είναι ακόμη πιο δύσκολη, λόγω των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν πλέον στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, η 2η θέση στη γενική βαθμολογία δείχνει ότι η δουλειά που έχει αρχίσει εδώ και χρόνια στο Σύλλογο, από την ακαδημία μέχρι τις μεγάλες ηλικιακές κατηγορίες, συνεχίζεται με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς και τα καλά της αποτελέσματα πιστώνονται αρχικά σε αθλητές-αθλήτριες και προπονητές, με χορηγούς και διοικητικό συμβούλιο να έχουν μεγάλο μερίδιο στις επιτυχίες.
Και φέτος, “μπροστάρης στη μάχη” για τη διάκριση ήταν η ανδρική ομάδα του
Συλλόγου η οποία σε όποιον αγώνα και αν συμμετείχε, έφερε διακρίσεις και
μετάλλια.
Αποκορύφωμα ήταν η κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών
στην πίστα, όπου κατάφερε για πρώτη φορά να πάρει το χρυσό στο ομαδικό
πουρσουίτ (καταδίωξη 4.000μ), σημειώνοντας μάλιστα τον καλύτερο χρόνο
που έχει πετύχει ποτέ σωματείο στο συγκεκριμένο αγώνισμα
ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Οι Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, Δημήτρης Χαϊδεμενάκης, Παναγιώτης Χατζάκης και Ελευθερία Κανδυλάκη, ήταν πέρυσι βασικά στελέχη εθνικών μας ομάδων, τόσο στην πίστα, όσο και στο δρόμο και είχαν συμβολή στην επίτευξη τεσσάρων πανελληνίων ρεκόρ από τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα. Η 19χρονη Κανδυλάκη πήρε μέρος -για πρώτη φορά- με την εθνική μας ομάδα νεανίδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας αλλά και στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό, ενώ “έκλεισε” τη χρονιά αγωνιζόμενη στο 2ο παγκόσμιο κύπελλο πίστας που φιλοξενήθηκε στο Κάλι της Κολομβίας.
Ο 22χρονος Τζωρτζάκης και ο 19χρονος Χαϊδεμενάκης, μετείχαν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας, αλλά και στο 2ο παγκόσμιο κύπελλο, ενώ ο πρώτος αγωνίστηκε επίσης στο ευρωπαϊκό δρόμου και σε δυο διεθνή γκραν
πρι. Τέλος, ο 18χρονος Χατζάκης έτρεξε στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πίστας και δρόμου, της κατηγορίας εφήβων.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Ο Παναγιώτης Μαρεντάκης (στο αγωνιστικό τμήμα), ο Κώστας Ορφανουδάκης (στην ακαδημία) και οι Κώστας Πενταράκης, Νατάσσα Τουρνά, είχαν την προπονητική ευθύνη τη χρονιά που μας πέρασε.
Π. Μαρεντάκης: Το 2010 ήταν από τις καλύτερες χρονιές του Συλλόγου αλλά και για εμένα, στα 7 χρόνια που έχω αυτό τον ρόλο. Μπορεί να μην πετύχαμε το ιδανικό, δηλαδή να πάρουμε την 1η θέση στην κατάταξη αλλά η γενικότερη παρουσία της ομάδας ήταν καταπληκτική. Πολλές φορές οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια αλλά η συγκομιδή τόσων μεταλλίων στα πανελλήνια πρωταθλήματα δεν μπορεί ν’ αμφισβητηθεί και αυτός ο αριθμός δείχνει τη συστηματική δουλειά που γίνεται στο Σύλλογο, από τους προπονητές και το συμβούλιο. Προσωπικά. θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες, αφού η πολύ καλή πορεία του σωματείου οφείλεται στη δική τους προσπάθεια. Καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν
και έτσι μπόρεσαν να είναι πρωταγωνιστές, μη επιτρέποντας σε κανέναν ν’ αμφισβητήσει τις ικανότητες και τη θέληση που έχουν. Επίσης είναι άξιοι συγχαρητηρίων και για την προσπάθεια που καταβάλουν στις προπονήσεις, όπου
κάτω από αντίξοες συνθήκες προπονούνται ανελλιπώς όλο το χρόνο, για να έρθουν αυτά τα πολύ καλά αποτελέσματα.
Κ. Ορφανουδάκης: Η 2η θέση στην πανελλήνια κατάταξη δικαιώνει τις προσπάθειες όλων όσοι εμπλέκονται με το Σύλλογο. Για τα παιδιά της ακαδημίας, μπορώ να πω ότι η παρουσία τους ήταν πολύ καλή, αφού είχαμε πολλές πρώτες θέσεις σε μίνι, μικρά-μεγάλα, παμπαίδες και παγκορασίδες, μετέχοντας σε διασυλλογικούς αγώνες και τοπικά πρωταθλήματα, ενώ στην πανελλήνια μέρα νεολαίας κατέκτησε 2 μετάλλια. Ομως όλα αυτά δεν είναι και τόσο σημαντικά για εμάς, αφού περισσότερο απ’ όλα, μας ικανοποιεί το γεγονός ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα μεταξύ των παιδιών, τα οποία στο στάδιο αυτό μαθαίνουν να συνεργάζονται, να πειθαρχούν και να βάζουν στόχους υλοποιήσιμους.
Προπονούνται και τρέχουν ως μια οικογένεια και βασικό μας μέλημα είναι να μάθουν τι σημαίνει ευγενής άμιλλα, καθώς και την υγιεινή διατροφή, την κυκλοφοριακή αγωγή και να βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση, στοιχεία πολύ σημαντικά στην καθημερινοτήτά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: