Ads 468x60px

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

4ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Βολικάκης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ & ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ


Χρειάστηκε να φτάσει στον τελικό έπειτα από τεράστια προσπάθεια, αλλά οι κόποι του, όπως και η επιμονή του ανταμείφθηκαν και ο Χρήστος Βολικάκης έφερε την πρώτη επιτυχία για την ελληνική ποδηλασία στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο της αγωνιστικής σεζόν που διεξάγεται στη Μελβούρνη.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε στη Μελβούρνη ο Χρήστος Βολικάκης

Ο Ελληνας πρωταθλητής στο κέιριν ύστερα από έναν καταπληκτικό αγώνα κατέλαβε την τέταρτη θέση και έδειξε ότι βρίσκει ξανά το δρόμο προς τις επιτυχίες, χάνοντας στις λεπτομέρειες το μετάλλιο, ενώ φάνηκε ότι ξεπέρασε πλήρως το σοβαρό τραυματισμό του. Ο Βολικάκης είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Αγίας Πετρούπολης και έμεινε εκτός δράσης για περίπου δύο μήνες.

Πλέον με πολύ καλή ψυχολογία και με μεγάλες προσδοκίες θα πάρει μέρος στο 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα διεξαχθεί στο Κάλι της Κολομβίας από τις 16 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2010. Παράλληλα, βρίσκεται στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στο αγώνισμα και σαφώς με ανάλογες εμφανίσεις στις συνέχεια έχει τη δυνατότητα να βρεθεί μέσα στην πρώτη τριάδα.

Στο ομαδικό σπριντ οι Μπρέτας, Χρήστος και Ζαφείρης Βολικάκης κατέλαβαν τη 17η θέση με χρόνο 46.542. Στο σπριντ Γυναικών η Αγγελική Κουτσονικολή πήρε την 22η θέση και η Δήμητρα Πατάπη την 31η και στο ομαδικό σπριντ οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες κατέλαβαν την 11η θέση με χρόνο 35.464.

Δεν υπάρχουν σχόλια: