Ads 468x60px

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Οι πρώτοι ποδηλατοκούριερ

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Η πρώτη εταιρεία ποδηλατοκούριερ στην Ελλάδα ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη και αρχίζει τη λειτουργία της την ερχόμενη Δευτέρα με δύο ποδηλάτες που θα μεταφέρουν πόρτα - πόρτα τα δέματα των αποστολέων.
Οι ταχυποδηλάτες θα φέρουν ένα ταχυδρομικό σακίδιο στον ώμο και με τα αγωνιστικά τους ποδήλατα θα κουβαλούν δέματα μέχρι 15 κιλά στα όρια των κεντρικών δήμων, μέχρι το ύψος της περιφερειακής οδού. “Τα δέματα θα μεταφέρονται κατευθείαν από τον αποστολέα στον παραλήπτη, με χρόνο παράδοσης μισή ώρα στο ιστορικό κέντρο και το αργότερο μία ώρα σε απομακρυσμένες περιοχές. Ανάλογα με τη ζήτηση που θα υπάρξει, θα αυξήσουμε τον αριθμό των ποδηλατών για να εξυπηρετούμε περισσότερους πολίτες”, εξηγεί στη “Μ” ο Κώστας Συμελίδης (φωτ.), ιδρυτής της εταιρείας “Bike2Door”, της μόνης που απέκτησε γενική άδεια ταχυμεταφορών και δεσμεύεται με τους γενικούς όρους της Ελληνικής Εταιρείας Ταχυμεταφορών και Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ).
Η μεταφορά δεμάτων, με “γρήγορο, οικονομικό και οικολογικό τρόπο, χωρίς επιβάρυνση για το αστικό περιβάλλον και την ατμόσφαιρα”, όπως υποστηρίζει ο κ. Συμελίδης, έχει χαμηλό κόστος, που ορίστηκε στα 3 ευρώ για την περιοχή του κέντρου Θεσσαλονίκης, με παράδοση σε μία ώρα. Αν ο αποστολέας επιθυμεί το δέμα του να φθάσει σε μισή ώρα, θα καταβάλει διπλάσιο ποσό. Για τις υπόλοιπες περιοχές το κόστος εξαρτάται από τον χρόνο παράδοσης, το βάρος του δέματος και την απόσταση από το κέντρο. “Με το ποδήλατο μπορούν να κινηθούν οι ταχυμεταφορείς χωρίς να αντιμετωπίζουν κυκλοφοριακά προβλήματα, μποτιλιάρισμα ή κλειστούς δρόμους. Οι μεταφορές θα γίνονται σε όλες τις καιρικές συνθήκες και για όλες τις περιοχές, ακόμη και αν είναι δύσβατες”, δηλώνει ο κ. Συμελίδης.
Οι δύο ταχυποδηλάτες του “Bike2Door” μπορούν να μεταφέρουν φακέλους (δικηγόρων, συμβολαιογράφων), μικρά δώρα, δείγματα μικροβιολογικών εργαστηρίων, έργα τέχνης μικρού μεγέθους, ρούχα για επίδειξη μόδας ή φωτογράφιση, δεδομένα σκληρών δίσκων που αδυνατούν να μεταφερθούν από το διαδίκτυο, νομικά έγγραφα, υλικά για οδοντοτεχνίτες, προϊόντα για την κάλυψη αναγκών σε αλυσίδες καταστημάτων, όπως κινητά τηλέφωνα, φακούς καταστημάτων οπτικών. Επίσης, θα κάνουν και μαζικές διανομές προσκλητηρίων για γάμους, βαφτίσια ή άλλες εκδηλώσεις. Είναι νεαρά άτομα, με άριστη φυσική κατάσταση, αυξημένες ικανότητες χειρισμού ποδηλάτου και κατάλληλο εξοπλισμό. Έχουν ασφαλιστεί για περίπτωση ατυχήματος και φορούν πάντα κράνος. Τα ποδήλατά τους είναι αγωνιστικά, με αρκετά χαμηλό βάρος (10 κιλά), ώστε να κινούνται με υψηλές ταχύτητες μέσα στην πόλη.
Οι αποστολές δεμάτων εκτός πόλης θα γίνονται με συμβεβλημένη εταιρεία. “Οι πελάτες κερδίζουν από τη συνεργασία μας χρήμα και χρόνο, μειώνουν τις ενεργειακές απαιτήσεις για τη μεταφορά δεμάτων, συμβάλλοντας στην καθαρή ατμόσφαιρα, τον βασικότερο παράγοντα της καλής υγείας”, υποστηρίζει ο ιδρυτής της “Bike2Door”.


•Η “Bike2Door” διαθέτει δύο ταχυποδηλάτες
•Είναι νεαρά άτομα, με άριστη φυσική κατάσταση, αυξημένες ικανότητες χειρισμού ποδηλάτου και κατάλληλο εξοπλισμό
•Έχουν ασφαλιστεί για περίπτωση ατυχήματος και φορούν πάντα κράνος
•Τα ποδήλατά τους είναι αγωνιστικά, με αρκετά χαμηλό βάρος (10 κιλά), ώστε να κινούνται με υψηλές ταχύτητες μέσα στην πόλη
•Μπορούν να μεταφέρουν φακέλους, μικρά δώρα, δείγματα μικροβιολογικών εργαστηρίων, έργα τέχνης μικρού μεγέθους, ρούχα για επίδειξη μόδας ή φωτογράφιση, νομικά έγγραφα, υλικά για οδοντοτεχνίτες κ.ά.
•Οι αποστολές δεμάτων εκτός πόλης θα γίνονται με συμβεβλημένη εταιρεία
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: