Ads 468x60px

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Χαμός στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας!!


Επειδή στη Ελλάδα όλα γίνονται για τις «καρέκλες» και για να μπορείς να κάθεσαι σε αυτές χρειάζεσαι ψήφους, έχουμε το πρώτο δεδομένο: Για να κατοχυρώσει ένα ποδηλατικό σωματείο δικαίωμα ψήφου, πρέπει να έχει συμμετοχή από τουλάχιστον 10 διαφορετικούς αθλητές είτε σε τοπικό πρωτάθλημα, είτε σε πανελλήνιο Κύπελλο, είτε σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, είτε τέλος, σε διεθνή αγώνα. Δεν χρειάζεται και μεγάλη φαντασία για να καταλάβουμε ότι υπάρχουν ένα σωρό σωματεία τα οποία «λειτουργούν» μόνο και μόνο για να μπορούν να προσφέρουν την ψήφο τους σε εκείνον που τη χρειάζεται για να συντηρήσει την καρέκλα του.
Από αυτό όμως, μέχρι τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες και θα περιγράψω ευθύς αμέσως, υπάρχει μια τεράστια απόσταση, η οποία μπορεί να καλυφθεί μόνο με κατ’ εξακολούθηση απάτες και πρακτικές που θυμίζουν μπανανίες. Εξηγούμαι: Στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου του 2013 η ΕΟΠ διοργάνωσε διεθνή αγώνα πίστας με την επωνυμία Athens Track Grand Prix. Όπως ήταν υποχρεωμένη η διοργανώτρια αρχή (αφού επρόκειτο για διεθνή αγώνα), κοινοποίησε τα αποτελέσματα στην UCI (Διεθνή Ομοσπονδία Ποδηλασίας), η οποία με τη σειρά της τα ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της.

ΤΑ ΔΕΚΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ!

Παράλληλα όμως, η ΕΟΠ δεν έκανε το ίδιο και στη δική της ιστοσελίδα, όπως έχει πράξει με τα αποτελέσματα παλαιότερων αγώνων. Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο Ιάκωβος Γεωργίου, πρόεδρος του σωματείου ΠΕΣΑ Αστέρας, ζήτησε με επίσημη επιστολή του προς την Ομοσπονδία, τα αποτελέσματα και τα φύλλα αγώνος του Athens Track Grand Prix, χωρίς να πάρει ποτέ απάντηση. Όταν δυο εβδομάδες αργότερα (23/12/2013) αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΟΠ η στατιστική με τις κατατάξεις των αθλητών και των ομάδων για το 2013, τότε προέκυψε το εξής παράδοξο και οπωσδήποτε ύποπτο και ανησυχητικό: Δέκα (10) αθλητές παρουσιάζονταν να έχουν λάβει βαθμολογία, χωρίς να φαίνεται η συμμετοχή τους σε κανένα αποτέλεσμα αγώνα της χρονιάς!

Τα αποτελέσματα του Athens Track Grand Prix όπως παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα της UCI και από τα οποία απουσιάζουν οι 10 αθλητές. Υπάρχουν αποτελέσματα 5 αγωνισμάτων, εμείς ενδεικτικά ανεβάσαμε τον ένα πίνακα. Αν μπείτε στο site της UCI και δείτε και τους υπόλοιπους 4 πίνακες, δεν θα βρείτε ούτε εκεί κάποιο από τα ονόματα των 10 αθλητών-φαντασμάτων.
Διαβάζοντας αναλυτικά την στατιστική του 2013, με την εις άτοπον απαγωγή, φαινόταν πως οι 10 αυτοί αθλητές θα μπορούσαν να έχουν βαθμολογηθεί μόνο στον διεθνή αγώνα Athens Track Grand Prix, αφού τα ονόματά τους απουσίαζαν από κάθε άλλον αγώνα που είχε διοργανωθεί μέσα στη χρονιά. Όμως – και εκεί ξεκινάει το ζουμί της ιστορίας – τα ονόματα των 10 αυτών αθλητών (6 από το σωματείο «Α.Σ. Ήρα Νίκαιας-Κορυδαλλού» και 4 από το σωματείο «Αλέξανδρος-Πυγμαχικός Σύλλογος Κορυδαλλού-Νίκαιας») δεν υπήρχαν ούτε στις λίστες των συμμετεχόντων που είχε στείλει η ίδια η ΕΟΠ στην UCI, αλλά φυσικά ούτε και στα τελικά αποτελέσματα.
Στις 27 Δεκεμβρίου, λίγα μόλις 24ωρα μετά την ανάρτηση της στατιστικής του 2013 στην ιστοσελίδα της ΕΟΠ, ο Ιάκωβος Γεωργίου (ο οποίος μάταια περίμενε για περισσότερους από δυο μήνες τη δημοσιοποίηση από την ΕΟΠ αποτελεσμάτων διάφορων αγώνων, ανάμεσα στους οποίους και αυτά του Athens Track Grand Prix), απέστειλε έγγραφη καταγγελία προς την Ομοσπονδία με παράλληλη κοινοποίηση στην ΓΓΑ (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού), στην οποία ανέφερε την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί με τα ύποπτα ονόματα αλλά και την αδιαφορία της ΕΟΠ στο αίτημά του για κοινοποίηση των αποτελεσμάτων.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ…!

Δυο εβδομάδες αργότερα, στις 13 Ιανουαρίου του 2014, η ΕΟΠ απάντησε στον Ιάκωβο Γεωργίου, αφού πρώτα, στην επιστολή της, δεν έχασε την ευκαιρία να του τραβήξει το αυτί, επισημαίνοντας ότι «διαπνέεται από μια ακατανόητη προσωπική εμπάθεια προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΟΠ, Αθανάσιο Τερζή και πως στην επιστολή του εμπεριέχονται διάφοροι ισχυρισμοί που παραπέμπουν περισσότερο σε συζήτηση κουτσομπολιού παρά σε αναφορές και παρατηρήσεις με ειλικρινές ενδιαφέρον, μπλα, μπλα, μπλα…».
Μετά από αυτήν την εισαγωγή, οι φωστήρες της ΕΟΠ ανακάλυψαν το εξής απίστευτο για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Διαβάστε! «Οι πληροφορίες που αιτείσθε να σας παρασχεθούν από την ΕΟΠ, εμπεριέχουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δέκα συνολικά αθλητών των σωματείων μελών της ΕΟΠ τάδε και τάδε, δηλαδή κατ’ άρθρο 2 ν. 2472/1997 «πληροφορίες που αναφέρονται στο υποκείμενο των δεδομένων»! Για να μη συνεχίσω να γράφω το νομικό παραλήρημα, έχω σκανάρει την επιστολή της ΕΟΠ, η οποία ακολουθεί αμέσως από κάτω.

Η αερολογία είναι ακατάσχετη, πιστέψτε με. Και τελείως άσχετη με το ζητούμενο. Δεν είναι καθόλου απίθανο να το σκεφτήκατε και εσείς, είμαι σίγουρος. Ποιο; Μα είναι απλό. Αν όλα ήταν εντάξει και δεν υπήρξε απάτη, γιατί η λίστα της UCI δεν αναφέρει πουθενά τους 10 αθλητές-φαντάσματα που όχι μόνο (φέρεται να) έτρεξαν στο Athens Track Grand Prix αλλά βαθμολογήθηκαν κιόλας; Και αν υποθέσουμε πως η ΕΟΠ έστειλε λάθος λίστες αποτελεσμάτων στην UCI, γιατί δεν φρόντισε στη συνέχεια να επανορθώσει την αβλεψία της, ξαναστέλνοντας τις διορθωμένες;

ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ 10 ΟΤΙ ΕΤΡΕΧΑΝ;

Το σίγουρο είναι ότι η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Έχει και συνέχεια. Ο «εμπαθής» Γεωργίου έστειλε στις 24 Ιανουαρίου νέα ανοιχτή επιστολή ενημέρωσης στη ΓΓΑ με παράλληλη κοινοποίηση στην ΕΟΠ, όπου αναφέρει πως συνεχίζει να μην έχει ενημέρωση από την Ομοσπονδία σχετικά με τα αποτελέσματα των αγώνων που είχε ζητήσει. Σε αυτήν καταγγέλλει πλέον ανοιχτά τον πρόεδρο της ΕΟΠ, Αθανάσιο Τερζή και τον Γενικό Γραμματέα Διονύσιο Λιατσή, θεωρώντας τους υπεύθυνους για τις παραβάσεις και τις αλλοιώσεις στα αποτελέσματα.
Αναφέρει συγκεκριμένα ο Γεωργίου: «Σαν γνώστες των ανωτέρω για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν προέβησαν στα προβλεπόμενα σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΟΠ (του οποίου όπως ο νόμος ορίζει είναι θεματοφύλακες και προστάτες του αθλήματος), προκειμένου να διασφαλίσουν την ακριβή τήρηση του καταστατικού και των κανονισμών της Ομοσπονδίας, καθώς επίσης και την ορθή λειτουργία της, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε παράβαση όπως η αλλοίωση των αποτελεσμάτων των αγώνων & της στατιστικής της».
Η λίστα των 10 αθλητών που υποτίθεται ότι πήραν μέρος στο Athens Track Grand Prix, από την επιστολή που έστειλε ο Ιάκωβος Γεωργίου στον υφυπουργό αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό στις 24/1/2014.
Σε αυτή την επιστολή μάλιστα, ο Γεωργίου επισυνάπτει τη λίστα των 10 αθλητών, χωρίς να αναφέρει τα ονόματά τους, αφού όπως ο ίδιος γράφει, «αφενός κάποιοι από αυτούς είναι ανήλικοι και αφετέρου πιθανολογώ ότι η εμφανιζόμενη συμμετοχή τους στους αγώνες να μην είναι στη γνώση τους»! Συνειδητοποιείτε φαντάζομαι το μέγεθος της απάτης. Αλλά έχουμε και άλλα. Γιατί όπως προκύπτει από την επιστολή Γεωργίου, υπάρχουν και άλλοι αγώνες, από τους οποίους δεν δόθηκαν αποτελέσματα και ανάμεσα σε αυτούς, τα «Καζαντζάκεια» 2013 (Κύπελλο Ελλάδας).

ΚΑΙ ΤΑ «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΑ» ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Εδώ πλέον το θέμα απογειώνεται, αφού συν-διοργανωτές του συγκεκριμένου αγώνα ήταν το σωματείο ΠΟΗ Κάστρου, η ΕΟΠ και ο Δήμος Ηρακλείου. Και ποιος είναι πρόεδρος του ΠΟΗ Κάστρου; Μα φυσικά ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠ, Νώντας Σαρρής. Θα θυμάστε για ποιον πρόκειται, όσοι είχατε διαβάσει το κείμενο με τίτλο «Το δηλητήριο του Νώντα Σαρρή» στις 8 Ιουνίου του 2013. Μιλάω για τον τύπο που στη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων στους νικητές του αγώνα, ασέλγησε πάνω στην έννοια του αθλητισμού, στάζοντας από μικροφώνου τη χολή του σε ανθρώπους οι οποίοι υπηρετούν εδώ και δεκαετίες την ελληνική ποδηλασία και την έχουν κάνει γνωστή εντός και εκτός συνόρων.
Εκεί λοιπόν, στα «Καζαντζάκεια» (26-28/4-2013) είχαμε ακόμα μια αντίστοιχη περίπτωση: 4 αθλητές (2 από τον «Α.Σ. Ήρα Νίκαιας-Κορυδαλλού» και 2 από τον «Αλέξανδρος-Πυγμαχικός Σύλλογος Κορυδαλλού-Νίκαιας») εμφανίστηκαν στην στατιστική αγώνων δρόμου του 2013 να έχουν συμμετάσχει στον συγκεκριμένο αγώνα (οι δυο μάλιστα βαθμολογήθηκαν), αλλά δεν υπάρχουν πουθενά στα αποτελέσματα που είχε ανακοινώσει ο (συν-διοργανωτής) ΠΟΗ Κάστρο Ηρακλείου στην εδώ ιστοσελίδα.
Η λίστα των 4 αθλητών που υποτίθεται ότι πήραν μέρος στα “Καζαντζάκεια” 2013, από την επιστολή που έστειλε ο Ιάκωβος Γεωργίου στον υφυπουργό αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό στις 24/1/2014.
Το τρις χειρότερο είναι ότι οι 4 αυτοί αθλητές (επίσης φαντάσματα) είχαν, όπως αυτό φαινόταν από τα στατιστικά της ΕΟΠ, μόνο αυτή τη συμμετοχή μέσα στο 2013, χωρίς να έχουν λάβει μέρος σε κανένα άλλο διασυλλογικό αγώνα ή αγώνα της τοπικής επιτροπής. Αλλά βέβαια, για να κατοχυρωθεί το δικαίωμα ψήφου των σωματείων αυτών, θα έπρεπε με κάθε τρόπο (όπως δυστυχώς αποδεικνύεται) να εμφανιστούν κάπου οι συμμετοχές από τουλάχιστον 10 διαφορετικούς αθλητές, όπως αναφέραμε στην αρχή του κειμένου.

ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ…

Η ίδια επιστολή της 24ης Ιανουαρίου 2014 απεστάλη και στον υφυπουργό αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό με τίτλο «καταγγελία αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνα», ενώ παράλληλα, ο ΠΕΣΑ Αστέρας έστειλε ακόμα μια επιστολή προς την ΓΓΑ, ζητώντας την δική της παρέμβαση στο θέμα. Στις 7 Φεβρουαρίου 2014 η ΓΓΑ απάντησε στον ΠΕΣΑ Αστέρα λέγοντας ότι αφού πρώτα έστειλε έγγραφο στην ΕΟΠ ζητώντας τα φύλλα αγώνα από τους ύποπτους αγώνες, έλαβε την εξής απάντηση από την Ομοσπονδία, η οποία ανάμεσα σε άλλα ανέφερε:
«…όλα τα παραπάνω στοιχεία που αποτελούν μέρος της στατιστικής του 2013 και έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠ, θα πρέπει για να οριστικοποιηθούν και να θεωρούνται επίσημα, να λάβουν την τελική έγκριση από το ΔΣ της ΕΟΠ, αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις που πιθανόν προκύψουν από ήδη υπάρχουσες παρατηρήσεις-επισημάνσεις σωματείων ή της ίδιας της ΕΟΠ. Ως εκ τούτου επιφυλασσόμαστε να σας αποστείλουμε τα επίσημα και οριστικά στοιχεία στατιστικής για το 2013, τα οποία θα προκύψουν μετά από τον παραπάνω επανέλεγχο και τελική εγκριτική απόφαση του ΔΣ της ΕΟΠ».
Μιλάμε για μούφα πρώτης κατηγορίας. Γιατί; Μα είναι απλό. Για να γίνει γενική συνέλευση του ΔΣ της Ομοσπανδίας, πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί η στατιστική, αφού μέσα από τα στοιχεία της γίνεται γνωστό ποια σωματεία έχουν δικαίωμα ψήφου και ποια όχι. Και επειδή γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε ήδη στις 15 Μαρτίου, αυτό αυτόματα σημαίνει πως η στατιστική που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΕΟΠ, είναι και επίσημη και οριστική. Άρα, όπως καταλαβαίνετε, η απάντηση της ΕΟΠ στην ΓΓΑ ήταν, πρώτον, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε και δεύτερον, μια βολική κίνηση τακτικής για να κερδηθεί χρόνος και να γίνουν πράγματι οι «απαραίτητες διορθώσεις» παρασκηνιακά, αφού ο κλοιός σφίγγει.

Η απάντηση της ΕΟΠ μέσω ΓΓΑ στον ΠΕΣΑ Αστέρα στις 7/2/2014.
Στις 8 Μαρτίου, ο Γεωργίου έστειλε νέα επιστολή στην ΕΟΠ ζητώντας για μια ακόμα φορά τα αποτελέσματα (ή έστω την κοινοποίηση αυτών στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας), την αποσαφήνιση των σκοτεινών και ύποπτων σημείων της στατιστικής, την αναλυτική κατάσταση των οικονομικών στοιχείων του 2013, την επιβεβαίωση της αναρτημένης στην ιστοσελίδα της ΕΟΠ στατιστική του 2013 και την επικυρωμένη λίστα των εχόντων δικαίωμα ψήφου σωματείων στη ΓΣ της 15/3/2013.

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ;

Όσο πήρατε εσείς απάντηση, άλλο τόσο την πήρε και ο Γεωργίου. Η γενική συνέλευση έγινε, ο Γεωργίου έθεσε ξανά τα γνωστά ερωτήματα και η ηγεσία της ΕΟΠ κώφευσε, περιμένοντας προφανώς να επικυρώσει τα αποτελέσματα των αγώνων του 2013 ίσως μέσα στο 2015, ίσως και ποτέ. Από κύκλους της ΕΟΠ γνωρίζουμε πάντως ότι η ΓΓΑ επιμένει να ζητάει τα φύλλα αγώνων από τις συγκεκριμένες διοργανώσεις από την Ομοσπονδία, καθώς και κατάθεση από την υπάλληλο της στατιστικής, Βέτα Μαμουλέου.
Και βέβαια είναι γνωστό πλέον στους ποδηλατικούς κύκλους, ότι ο πρόεδρος της ΕΟΠ, Αθανάσιος Τερζής, έχει ζητήσει επιτακτικά (για να το πούμε συμμαζεμένα) από την κυρία Μαμουλέου τα φύλλα αγώνος των αμαρτωλών αγώνων (αυτά με τις πρόσθετες συμμετοχές-φαντάσματα και φυσικά με τις υπογραφές των εν λόγω αθλητών), αλλά εκείνη έχει αρνηθεί να του τα παραδώσει. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Τερζής δεν θέλει τα φύλλα αγώνος για να τα «φυλάξει» όπως διατείνεται, αλλά για (διαλέξτε εσείς): να τα καταστρέψει, να τα αλλοιώσει και φυσικά να κατηγορήσει την υπάλληλό του για τις δικές του «ομορφιές».
Οι πρωταγωνιστές. Αριστερά ο πρόεδρος της ΕΟΠ, Θανάσης Τερζής και δεξιά ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠ, Νώντας Σαρρής.
Από την άλλη, φαίνεται ότι όλη αυτή η υπόθεση μπορεί να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Πουλάκια μάς τιτίβισαν ότι ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, έχει γίνει έξαλλος με τα παλικάρια της ΕΟΠ και παρά το γεγονός ότι δέχθηκε πολιτικές πιέσεις για να κάνει τα στραβά μάτια, αποφάσισε να παραδώσει τον φάκελο στον εισαγγελέα. Ελπίζουμε, ευχόμαστε, η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, έτσι ώστε να μάθουμε όλοι όσοι αγαπάμε την ποδηλασία αν πράγματι είναι λερωμένη η φωλιά των αρπακτικών που λυμαίνονται τον χώρο του αθλήματος.

ΣΟΥΤΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΒΟΛΙΚΑΚΗ

Μη σας κάνει τίποτα εντύπωση. Έτσι έμαθαν να λειτουργούν, αυτά κάνουν ανερυθρίαστα, δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική σε αυτό το κείμενο. Απλά θέλουμε να γίνουν γνωστά τα ανδραγαθήματά τους. Και φυσικά ο ένας καλύπτει τον άλλο. Το τάτσι, μίτσι, κότσι είναι προφανέστατο. Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο κάνουν τη δουλίτσα τους. Θέλεις ψήφους κύριε πρόεδρε; Θα στις εξασφαλίσω εγώ, λέει ο αντιπρόεδρος. Δημιουργεί μερικά φαντάσματα και σιγά τα ωά. Τόσα χρόνια δεν ένιωσαν ποτέ την απειλή της δικαιοσύνης, αφού το βαθύ κράτος της μεταπολίτευσης γέννησε και εξέθρεψε δεκάδες τέτοιες «προσωπικότητες».
Αμφιβάλλετε ότι είναι ικανοί για τα πάντα; Ακούστε μόνο αυτό. Στην Γενική Συνέλευση της 15ης Μαρτίου (Σάββατο), ο πατέρας του Χρήστου Βολικάκη, Κώστας, καταψήφισε ως εκπρόσωπος του σωματείου ΠΟ Βόλος τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό για το 2013. Την μεθεπόμενη το πρωί (Δευτέρα), η ΕΟΠ έστειλε έγγραφο στον Άγιο Κοσμά, ζητώντας να εκδιωχθεί από τις εκεί εγκαταστάσεις όπου διαμένει, ο Χρήστος Βολικάκης (παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων στην πίστα και 3ος παγκόσμιος πρωταθλητής ανδρών στην πίστα). Αυτοί είναι, τα σχόλια περιττεύουν. Εκδικητικότητα και ψυχρές πρακτικές που θυμίζουν μαφία.

ΜΠΟΝΟΥΣ 1: ΤΑ 80.000 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΣΑΡΡΗ

Και για να μη νομίζετε ότι η υπόθεση των ύποπτων συμμετοχών και αποτελεσμάτων, είναι η μοναδική κηλίδα των κυρίων της ΕΟΠ, σας παρουσιάζω εν συντομία ένα ποτ-πουρί για να σχηματίσετε μια σαφέστερη και πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Ξεκινάμε. Στις 8 Απριλίου του 2002, η ΓΓΑ εγκρίνει στον ΠΟΗ Κάστρο το ποσό των 80.000 ευρώ για την σύνταξη προμελέτης και τευχών δημοπράτησης (μελέτη-κατασκευή) για την κατασκευή Μινωϊκού Ποδηλατοδρόμιου στο Ηράκλειο Κρήτης. Προσπερνώ την αθλιότητα του να δίνεται τέτοιου είδους επιχορήγηση σε ένα απλό σωματείο και τονίζω μόνο το εξής: 12 χρόνια μετά, ο Νώντας Σαρρής (πρόεδρος του ΠΟΗ Κάστρου και αντιπρόεδρος της ΕΟΠ) ΔΕΝ έχει καταθέσει (τουλάχιστον μέχρι πριν 15 μέρες) οικονομικό απολογισμό στη ΓΓΑ, παρά το γεγονός ότι έχει εκταμιεύσει το εν λόγω ποσό. Τα συμπεράσματα δικά σας…
Η απόφαση για την χορήγηση του ποσού των 80.000 ευρώ από την ΓΓΑ στον ΠΟΗ Κάστρου. Ημερομηνία 8/4/2002.

ΜΠΟΝΟΥΣ 2: ΤΑ ΒΑΖΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

Ο λόγος για τον οποίο αποπέμφθηκε από το ΔΣ της ΕΟΠ ο Παντελής Παπάζογλου, ιδιοκτήτης της SP Tableware. Δυο μέρες πριν ξεκινήσει ο Γύρος Ελλάδας του 2012 (16-20/5-2012), ο Τερζής είπε στον Παπάζογλου ότι υπήρχε πρόβλημα με τα αναμνηστικά βραβεία για τους επίσημους. Απάντησε ο Παπάζογλου «έχω μερικά βάζα στην εταιρεία μου, μπορώ να τα χαράξω και να δώσουμε αυτά». Πράγματι χαράχτηκαν 5 αμφορείς και 2 δίσκοι, αγοράστηκαν από την ΕΟΠ με τιμολόγιο και λύθηκε το πρόβλημα. Όταν ενάμιση χρόνο αργότερα ο Παπάζογλου δεν ήταν πλέον αρεστός στον Τερζή, μεθοδεύτηκε η αποπομπή του από το ΔΣ με ποιο επιχείρημα νομίζετε; Ότι τα βάζα και οι δίσκοι κατασκευάστηκαν ειδικά για τον Γύρο Ελλάδας, άρα η περίπτωση αφορούσε σύμβαση έργου και όχι πώληση αγαθών, κάτι που απαγορεύεται από τον αθλητικό νόμο. Προσθέτω μόνο ότι ο νομικός σύμβουλος της ΕΟΠ, Γιώργος Λιανός, χρειάστηκε 13 ολόκληρες σελίδες για να γνωμοδοτήσει σχετικά με το επίμαχο θέμα! Τα συμπεράσματα δικά σας…
Η επιστολή με την οποία η ΕΟΠ ενημέρωσε τον Παντελή Παπάζογλου για την αποπομπή του από το ΔΣ της Ομοσπονδία. Ημερομηνία 6/12/2013.

ΜΠΟΝΟΥΣ 3: ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Νομικός σύμβουλος της ΕΟΠ για τα τελευταία 8 χρόνια ήταν ο δικηγόρος Δημήτρης Λιανός. Όταν συνταξιοδοτήθηκε το 2012, ξαφνικά στη θέση του προσελήφθη χωρίς να γίνει διαγωνισμός, ο γιος του, Γιώργος Λιανός. Πολύ βολικό, δεν νομίζετε; Αλλά και μια φυσική συνέχεια της λογικής της ΕΟΠ και του Τερζή, ο οποίος είναι χομπίστας καταθέτης μηνύσεων. Θα μου πείτε, αυτός πληρώνει; Εσείς κι εγώ πληρώνουμε και τις μηνύσεις του δεξιά και αριστερά και τους δικηγόρους του και τα έξτρα του και τα όλα του. Α, και για να μην το ξεχάσω, ένα ακόμη κομματάκι στο παζλ της αξιοκρατίας είναι αυτό: ο Δημήτρης Λιανός είναι μέλος της τριμελούς πειθαρχικής επιτροπής της ΕΟΠ. Δηλαδή, «κατηγορεί» ο μπαμπάς, αναλαμβάνει την υπόθεση ο γιος. Πολύ βολικό, δεν ξανά-νομίζετε; Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΜΠΟΝΟΥΣ 4: ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΟΠ όπου συζητήθηκε η αποπομπή του Παντελή Παπάζογλου για το θέμα των βάζων (βλέπε μπόνους 2), ήταν παρόντα 9 μέλη από τα συνολικά 15 (7 της συμπολίτευσης και 2 της αντιπολίτευσης). Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας, τα δυο μέλη της αντιπολίτευσης (Πόγκας & Τσοπούρογλου) αποχώρησαν διαμαρτυρόμενα από τον χώρο της συνεδρίασης, πράγμα που αυτόματα καθιστούσε αδύνατη οποιαδήποτε ψηφοφορία, αφού ήταν παρόντες μόνο 7, λιγότεροι δηλαδή από την απαρτία των (τουλάχιστον) 8 που επιβάλλει ο κανονισμός. Στη συνέχεια ο πρόεδρος Αθανάσιος Τερζής και ο νομικός σύμβουλος Γιώργος Λιανός ζήτησαν από την πρακτικογράφο να γράψει ψευδώς ότι οι δυο (Πόγκας και Τσοπούρογλου) ήταν παρόντες και ψήφισαν. Στο επόμενο ΔΣ (11/12/2013), ο Αλέξανδρος Πόγκας διάβασε επιστολή του στην οποία αποκάλεσε ψεύτη τον Τερζή, ο οποίος παρεξηγήθηκε και απείλησε με μήνυση (είπαμε, χομπίστας), η οποία φυσικά ποτέ δεν κατατέθηκε. Τα συμπεράσματα δικά σας…
Η επιστολή που διάβασε ο Αλέξανδρος Πόγκας, μέλος του ΔΣ της ΕΟΠ, στο ΔΣ της 11ης Δεκεμβρίου 2013, αποκαλώντας τον πρόεδρο, Αθανάσιο Τερζή, ψεύτη.

ΜΠΟΝΟΥΣ 5: ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ, ΚΡΙΤΕΣ ΣΕ ΜΗΧΑΝΕΣ

Και για να επανέλθουμε στα «Καζαντζάκεια» 2013, στον τρίτο αγώνα της διοργάνωσης που διεξήχθη το απόγευμα της 27ης Απριλίου, δυο αθλητές του σωματείου ΑΣΓΗ Δόξα Ηρακλείου (σωματείο δορυφόρος του ΠΟΗ Κάστρο) που υποτίθεται ότι είχαν υπογράψει το φύλλο αγώνος και είχαν πάρει εκκίνηση, βρέθηκαν πάνω σε μοτοσικλέτα (κατά τη διάρκεια του ίδιου αγώνα) με την ιδιότητα των κριτών. Το γεγονός έγινε αντιληπτό από τις φωτογραφίες του αγώνα που κυκλοφόρησαν στη συνέχεια και τις οποίες μπορείτε να δείτε στην αρχή και το τέλος της παραγράφου. Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΜΠΟΝΟΥΣ 6: ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΣΠΟΡΤΕΞ

Και πάμε και σε ένα τελευταίο και φρέσκο-φρέσκο. Στο πρόσφατο τοπικό πρωτάθλημα Αττικής (9/3/2014), είχαν δηλωθεί να τρέξουν 4 αθλητές από το σωματείο «Αλέξανδρος-Πυγμαχικός Σύλλογος Κορυδαλλού-Νίκαιας». Τελικά προσήλθαν δυο, εκ των οποίων ο ένας παρουσιάζεται στη λίστα συμμετοχών ως Τσίπης Θεόδωρος με το νούμερο 57, ενώ στα αποτελέσματα ως Τσίπης Γεώργιος με το νούμερο 57. Η κουτσουκέλα δεν είναι όμως αυτή. Ο εν λόγω αθλητής παρουσιάστηκε, υπέγραψε και εκκίνησε φορώντας αθλητικά σπορτέξ παπούτσια (κάτι που απαγορεύεται σαφώς από τον κανονισμό της UCI 1.3.001), έκανε μόνο 100 μέτρα, σταμάτησε και εγκατέλειψε. Φιγουράρει όμως ως 66ος στη λίστα των αποτελεσμάτων! Ο Παντελής Παπάζογλου που ήταν παρών, κατέθεσε ένσταση στην αλυτάρχη του αγώνα, κυρία Καραμανίδου, η οποία ένσταση προφανώς γράφτηκε στα παλαιότερα των υποδημάτων των υπευθύνων. Τα συμπεράσματα δικά σας…
Αυτά τα ολίγα λοιπόν. Άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για το άθλημα, αλλά μόνο για τις προσωπικές τους επιδιώξεις. Ανίκανοι να υπηρετήσουν την ποδηλασία, αλλά ικανότατοι στο να παραβούν κάθε κανονισμό και να καταπατήσουν κάθε νόμο, αρκεί να παραμείνουν εκεί που κάθονται. Χαρακτηριστικά δείγματα «επαγγελματιών» παραγόντων που γουστάρουν μόστρα και επίδειξη. Ζωντανές αποδείξεις της αδιαφορίας για κάθε τι δημιουργικό και αληθινό που μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη της ποδηλασίας στην Ελλάδα. Περιπτώσεις επικίνδυνες, παντελώς χρεοκοπημένες με κάθε έννοια της λέξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: