Ads 468x60px

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

«Χρυσός» ο Ηλίας στην Τουρκία

Ο Περικλής Ηλίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους διεθνείς αγώνες ορεινής ποδηλασίας (κατηγορία C2), οι οποίοι διεξήχθησαν στο Αλατσάτι της Τουρκίας με τη συμμετοχή 35 αθλητών.

Στον ίδιο αγώνα μετείχε και ο Γιώργος Παττές-Τουμάνης, ο οποίος κατέλαβε την 6η θέση. Σημειώνεται ότι η εθνική ομάδα ορεινής ποδηλασίας βρίσκεται στην 18η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και δίνει μάχη για να εξασφαλίσει ένα απευθείας εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΛοΟνδίνου.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠ, Θανάσης Τερζής, δήλωσε: «Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία της ελληνικής ποδηλασίας και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Περικλή Ηλία, ο οποίος με δουλειά και υπομονή καταφέρνει σε όλους τους διεθνείς αγώνες να πρωταγωνιστεί.

Είναι πολύ σημαντικό που ένας Έλληνας ποδηλάτης καταφέρνει να βρίσκεται στην ελίτ του αθλήματος και να πρεσβεύει τη χώρα παγκοσμίως. Είμαι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα, αν συνεχίσει έτσι, θα καταφέρει για πρώτη φορά στην ιστορία της να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας, με τον Περικλή Ηλία πλέον να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: