Ads 468x60px

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Με στόχο τη διάκριση

Η Αγία Πετρούπολη είναι ο επόμενος ''μεγάλος'' σταθμός της εθνικής ομάδας πίστας, εκεί όπου οι Έλληνες αθλητές θα αγωνιστούν προκειμένου να αποδείξουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην ελίτ του αθλήματος. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μια διοργάνωση η οποία αναμένεται άκρως ανταγωνιστική, καθώς θα πάρουν μέρος οι κορυφαίοι ποδηλάτες της Ευρώπης. Η ελληνική αποστολή προετοιμάστηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα χωρίς να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και έχει στόχο τη διάκριση σε διεθνές επίπεδο, προσδοκώντας σε καλές θέσεις και πιθανόν στην κατάκτηση μεταλλίων. Το τεχνικό team ολοκλήρωσε την προετοιμασία της ομάδας με απόλυτη επιτυχία και η αποστολή αναχωρεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010 για τη Ρωσία.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στη ρωσική πόλη από τις 10 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2010 και οι φίλαθλοι -λάτρεις της ποδηλασίας- ανυπομονούν να παρακολουθήσουν θέαμα υψηλού επιπέδου. Έντονο θα είναι και το ελληνικό στοιχείο καθώς στην Αγία Πετρούπολη, υπάρχουν πολλοί Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι αναμένεται να ενισχύσουν την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών. Η αποστολή αποτελείται από τα ''μεγάλα'' ονόματα της ελληνικής ποδηλασίας, τα οποία έχουν ως βασική επιδίωξη, μια θέση στο βάθρο της διοργάνωσης καθώς και από πολλούς νέους αθλητές, οι οποίοι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο και παράλληλα να συλλέξουν εμπειρίες για τα επόμενα ευρωπαϊκά και παγκόσμια ραντεβού.



Οι αθλητές-αθλήτριες της εθνικής ομάδας:

Ευάγγελος-Παναγιώτης Χατζάκης (Π.Ο.Χ.ΤΑΛΩΣ), Γιάννης Σπανόπουλος (ΠΕΛΟΤΟΝ), Παναγιώτης Βλάχος (Β.Α.Ο.), Γιώργος-Άρης Σταμόπουλος (Α.Σ.ΠΡΩΤΕΑΣ), Κωνσταντίνος Αυλωνίτης (Α.Ο.ΘΗΣΕΑΣ), Αθανάσιος Αμουτζιάς (Β.Α.Ο.), Ανάργυρος Κολλάρας (Π.Ο.ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Γιάννης Φαλιακάκης (Π.Ο.Η.ΚΑΣΤΡΟ), Ελευθερία Κανδυλάκη (Π.Ο.Χ. ΤΑΛΩΣ), Στυλιανός Αγγελίδης (Α.Σ.ΠΡΩΤΕΑΣ), Θεόδωρος Τζήμας (Α.Σ.ΠΡΩΤΕΑΣ), Δήμητρα Πατάπη (Π.Ο.ΡΟΔΗΛΙΟΣ), Δημήτρης Πολυδωρόπουλος (Α.Ο.ΘΗΣΕΑΣ), Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (Π.Ο.Χ.ΤΑΛΩΣ), Γιώργος Μπούγλας (Π.Ο.Η.ΚΑΣΤΡΟ), Χαράλαμπος Κωνστραντάς (Π.Ο.ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Δημήτρης Χαϊδεμενάκης (Π.Ο.Χ.ΤΑΛΩΣ), Χρήστος Βολικάκης (Π.Ο.Η.ΚΑΣΤΡΟ), Ζαφείρης Βολικάκης (Π.Ο.Η.ΚΑΣΤΡΟ), Κωνσταντίνος Καραγεώργος (ΑΚΡΑΤΟΣ), Σωτήρης Μπρέτας (ΑΚΡΑΤΟΣ), Αγγελική Κουτσονικολή(Α.Σ.ΠΡΩΤΕΑΣ).

Οι προπονητές της εθνικής ομάδας:

Γιάννης Καρυπίδης, Λάμπρος Βασιλόπουλος, Βασίλης Αναστόπουλος, Άιναρς Κίκσις, Δημήτρης Γεωργαλής

Μέλη ελληνικής αποστολής:

Κωνσταντίνος Μπουκουβάλας (Έφορος Πίστας), Μιχάλης Φαραντάκης (μηχανικός), Αράμ Αζιζ (μηχανικός), Μιχάλης Ταμανάκιας (μασέρ), Γιώργος Παπαδόπουλος (μασέρ)

Δηλώσεις του προέδρου της ελληνικής ομοσπονδίας ποδηλασίας Θανάση Τερζή, για τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αγίας Πετρούπολης:

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αγίας Πετρούπολης είναι μια νέα αρχή για την εθνική ομάδα πίστας, καθώς όλοι οι άνθρωποι που ασχολούμαστε εδώ και πολλά χρόνια με την ποδηλασία θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να διακριθεί στη Ρωσία. Είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά όσον αφορά στα οικονομικά της χώρας, όμως η ομοσπονδία έκανε το καλύτερο δυνατό, προκειμένου οι αθλητές μας να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα απερίσπαστοι και συγκεντρωμένοι στον στόχο τους. Είμαι αισιόδοξος και παράλληλα πιστεύω σ ' αυτά τα παιδιά. Έχουν δουλέψει πάρα πολύ και αυτή η μεγάλη προσπάθεια πιστεύω ότι θα τους βγει στους αγώνες. Η Ελλάδα σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις αγωνίζεται για τα μετάλλια, αυτό είναι το σύνθημα μας καθώς η ελληνική ποδηλασία συγκαταλέγεται στην ελίτ του αθλήματος παγκοσμίως. Η προετοιμασία που έχει γίνει από τους προπονητές μας ήταν άριστη και με την καθοδήγησή τους, νομίζω ότι οι αθλητές μας θα δικαιώσουν τις προσδοκίες μας, για ακόμη μια πολύ καλή εμφάνιση. Η ελληνική ψυχή και το πάθος αυτών των παιδιών ξεχωρίζει και μας κάνει υπερήφανους. Στην αποστολή υπάρχουν και πολλοί νέοι ποδηλάτες, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους θα μπουν στον δρόμο των επιτυχιών σε διεθνές επίπεδο. Η εθνική ομάδα είναι ένα κράμα παλιών και νέων αθλητών και μ' αυτούς θα πορευτούμε έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους ομοσπονδιακούς προπονητές, οι οποίοι έχουν μεγάλη εμπειρία σε τέτοιους αγώνες και με την κατάλληλη αγωνιστική και ψυχολογική συμπεριφορά, θα οδηγήσουν τους αθλητές μας στις κορυφαίες θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: