Ads 468x60px

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

O ΑΞΕΛ ΒΕΡΝΕΡ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣTO „CHALLENGE ROTH“ ΣΤΙΣ 18.07.2010

Ο ?ξελ Βέρνερ, έλαβε μέρος με τα χρώματα του “TALOS CYCLING CLUB” στο CHALLENGE ROTH στη Γερμανία στις 18.07.2010. Αυτός ο αγώνας είναι ο πιο δημοφιλής στο Τρίαθλον μεγάλης απόστασης (3,8 / 180 / 42) μετά από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Χαβάης στην Αμερική. Φέτος έλαβαν μέρος πάνω από 3.843 αθλητές από 51 χώρες. Αυτή η διοργάνωση ήταν η μεγαλύτερη φέτος στην απόσταση „Iron Man“ παγκοσμίως και έλαβαν μέρος τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος. Ο φετινός αγώνας έγραψε ιστορία επειδή η Chrissie Wellington έσπασε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ γυναικών.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές με θερμοκρασίες μεταξύ 20 βαθμούς Κελσίου (πρωινή ώρα) και 28 (μεσημεριανή ώρα). 3.237 αθλητές έλαβαν μέρος ατομικά, κάνοντας και τα τρία αθλήματα. ?λλοι 606 αθλητές έλαβαν μέρος ομαδικά (ανά τρία άτομα), μοιράζοντας τα τρία αθλήματα. Ένα μεγάλο μέρος των αθλητών δεν κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα, που είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στον τομέα του αθλητισμού. Ο ?ξελ τερμάτισε στη θέση 2.264.
Ο ?ξελ Βέρνερ έλαβε μέρος σε τέτοιο αγώνα για πρώτη φορά και τερμάτισε παρόλο το γεγονός τεχνικών προβλημάτων του ποδηλάτου του και τραυματισμού του στο πόδι από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα της ποδηλασίας. Ο ?ξελ έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του Ρεθυμνιακού αθλητισμού (μήπως και του Κρητικού αθλητισμού), που τερμάτισε τη μεγάλη απόσταση Τριάθλου.
Μετά από τη μεγάλη αυτή πρόκληση δήλωσε ότι τέτοιο αγώνα δεν τερματίζει κάνεις αποκλειστικά με τη σωματική δύναμη, αλλά χρειάζεται επίσης πνευματική δύναμη και θέληση. Είναι ένα σημαντικό μάθημα ζωής: Να έχεις το κεφάλι ψηλά – Να τρέχεις εάν μπορείς, να περπατάς εάν πρέπει και να μπουσουλάς εάν δεν γίνεται αλλιώς. Απλά: Να μην τα παρατάς ποτέ!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στους φίλους του τον Κώστα τον Ζησιμόπουλο και τον Χρήστο τον Ανεσιάδη για την κοινή προπόνηση στο παρελθόν και τις προπονητικές συμβουλές του τελευταίου στα πλαίσια της προετοιμασίας. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ ανήκει όμως στην οικογένεια του (στη σύζυγο του Χαρά Λιανδρή και στους γιους του Βαγγέλη και Αλέξανδρο) για την κατανόηση και την υπομονή τους στα πλαίσια της προετοιμασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: