Ads 468x60px

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Θετική παρουσία στην Ιταλία

Θετική ήταν η παρουσία της εθνικής ομάδας ποδηλασίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πίστας έφηβων-νεανίδων, το οποίο διεξήχθη στο Μοντικιάρι της Ιταλίας. Η ελληνική αποστολή πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες παρουσίες της διαχρονικά και απέδειξε ότι το μέλλον της ανήκει καθώς οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Την παράσταση στο κέιριν έκλεψε η Δήμητρα Πατάπη, η οποία κατέλαβε την 8η θέση και απέσπασε το χειροκρότημα των φιλάθλων, δείχνοντας ότι μπορεί να εξελιχθεί σε σπουδαία αθλήτρια. Η Πατάπη μαζί με την Ελευθερία Κανδυλάκη στο ομαδικό σπρίντ, απέδειξαν ότι μπορούν να συνθέσουν ένα πολύ καλό δίδυμο για τα επόμενα χρόνια, καταλαμβάνοντας την 6η θέση. Στο αγώνισμα της ατομικής καταδίωξης, ο Παναγιώτης Βλάχος κατέρριψε αρχικά το πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 3:30.290 και κατετάγη 25ος στη γενική κατάταξη και αμέσως μετά ο Γιάννης Σπανόπουλος, κατέρριψε εκ νέου το πανελλήνιο ρεκόρ του συναθλητή του με χρόνο 3:27.461 παίρνοντας τη 19η θέση στην κατάταξη. Ο Σπανόπουλος κατετάγη 11ος στο όμνιουμ σε αγώνισμα με τη συμμετοχή 23 αθλητών και 12ος στα 1000 μέτρα ατομικής χρονομέτρησης ενώ στο ομαδικό σπρίντ στους άνδρες η εθνική ομάδα πήρε την 8η θέση.

11 Αυγούστου 2010

Άνδρες

Σκρατς: 15ος Παναγιώτης Χατζάκης

Ομαδικό σπρίντ : 8η θέση Στυλιανός Αγγελίδης, Ιωάννης Φαλιακάκης, Ανάργυρος Κολλάρας ( 47.197)

Ατομικό πουρσουίτ: 19η θέση Ιωάννης Σπανόπουλος (3:27.461)

25η θέση Παναγιώτης Βλάχος

Γυναίκες

Ατομική χρονομέτρηση 500m :16η θέση Δήμητρα Πατάπη (37.618)

12 Αυγούστου 2010

Άνδρες

Σπρίντ : 20η θέση Ανάργυρος Κολλάρας (10.839)

47η θέση Θεόδωρος Τζήμας (11.247)

Ομαδικό πουρσουίτ: 18η θέση Κωνσταντίνος Αυλωνίτης, Παναγιώτης Χατζάκης, Σπύρος Σαλπαδήμος, Γιώργος- Άρης Σταμόπουλος (4:24.212)

Γυναίκες

Ομαδικό σπρίντ: 6η θέση Ελευθερία Κανδυλάκη- Δήμητρα Πατάπη (37.385)

14 Αυγούστου 2010

Άνδρες

Κέιριν: 11η θέση Ανάργυρος Κολλάρας

Όμνιουμ: 11η θέση Ιωάννης Σπανόπουλος

Γυναίκες

Σπρίντ : 12η θέση Δήμητρα Πατάπη

15 Αυγούστου 2010

Άνδρες

Ατομική χρονομέτρηση 1 km: 12η θέση Ιωάννης Σπανόπουλος (1:05.725)

Γυναίκες

Κέιριν : 8η θέση Δήμητρα Πατάπη

Δηλώσεις του προέδρου της ελληνικής ομοσπονδίας ποδηλασίας Θανάση Τερζή:

Η ελληνική αποστολή πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση στο Μοντικιάρι της Ιταλίας και έδειξε ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Με συστηματική δουλειά από το τεχνικό επιτελείο και τη βοήθεια της ομοσπονδίας οι νέοι αθλητές και αθλήτριες μπορούν τα επόμενα χρόνια να διακριθούν σε διεθνές επίπεδο, καθώς πρόκειται για μια φουρνιά με ταλέντο άλλα κυρίως αυτά τα παιδιά έχουν πάθος με την ποδηλασία. Είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα έρθουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Αυτή η εθνική ομάδα είναι το ''αύριο'' της ποδηλασίας και πιστεύω ακράδαντα ότι θα κάνουν τους Έλληνες φιλάθλους υπερήφανους.

Δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή Βασίλη Αναστόπουλου:

Μόλις σε ένα μήνα προετοιμασίας καταφέραμε στην Ιταλία κάτι πολύ σπουδαίο. Δύο πανελλήνια ρεκόρ, πολύ καλές θέσεις αλλά κυρίως σοβαρότητα από όλα τα παιδιά, τα οποία φαίνεται ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος του πρωταθλητισμού. Συνεχίζουμε με πολύ δουλειά καθώς αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας για κάθε ποδηλάτη που θέλει να διακριθεί. Το μέλλον τους ανήκει και πιστεύω ότι αυτή η εθνική ομάδα πίστας θα καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες των φιλάθλων, της ομοσπονδίας και των προπονητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: