Ads 468x60px

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Φεγγάρι στη Ρόδα Χανιά.

Πόσα ευτυχισμένα πρόσωπα έχεις δει σε μια νύχτα;

500 πρόσωπα ποδηλάτρεων έλαμπαν την Παρασκευή το βράδυ 28 Μαιου στα Χανιά , στο Φεγγάρι στη Ρόδα. Με συμμετοχή που ξάφνιασε τους διοργανωτές, το Φεγγάρι στη Ρόδα γέμισε όλους μας με συναισθήματα και εικόνες πρωτόγνωρες. Ο κόσμος πολλαπλασιαζόταν με γεωμετρική πρόοδο, οι διοργανωτές σβούριζαν σαν μέλισσες-που είναι η τανία;που είναι τα αυτοκόλλητα;ρώτα την ψηλή κοπέλα-, οι τρόμπες είχαν πιάσει δουλειά από νωρίς, ενώ μέσα στα πηγαδάκια και το μπίρι μπίρι, ο «σπασίκλας» διάβαζε σε μια γωνιά τις οδηγίες του παιχνιδιού. 3,2,1 φύγαμε! Τα πρώτα δείγματα φάνηκαν στην πλ.Αγοράς . Το ρυάκι (σόρρυ, ποτάμι,χμμ μάλλον ο χείμαρρος) από ποδήλατα ξεχύθηκε στο δρόμο με αυτοκινητιστές και πεζούς να σαστίζουν από τον όγκο. Άλλος για Μουσούρων τράβηξε και άλλος για τη Σκαλίδη! Έχεις δει ποτέ μποτιλιάρισμα από ποδήλατα;




Δεδομένο α) Η τρέλα δε πάει στα βουνά. Η παλαιά πόλη γέμισε τρελούς που για ένα γράμμα κονταροχτυπήθηκαν, πέρασαν εμπόδια, πασαλείφτηκαν, έτρεξαν, ικέτευσαν και συμμετείχαν σε χίλιες δυο άλλες ποταπές πράξεις.

Δεδομένο β) τα ποδήλατα στα Χανιά είναι πολλά και διψούν να κινηθούν, να παίξουν, να χωθούν στα στενά και να σαρώσουν τους δρόμους απολαμβάνοντας την αρχιτεκτονική και την δυνατότητα να είναι αυτά κυρίαρχα στην άσφαλτο.

Δεδομένο γ) Ο χρόνος και η κούραση είναι σχετικά. Γιατί όταν έχει πάει 03.00 τα ξημερώματα και οι γονείς ζητούν από τα παιδιά τους να μην πάνε για ύπνο από τώρα, πριν προλάβουν να φτιάξουν ακόμα μία λέξη με τα γράμματα που συγκέντρωσαν, τότε ξέρεις ότι το παιχνίδι εξετέλεσε την αποστολή του. Η στιγμή που το Π.Λιμάνι υποδέχτηκε το «φεγγάρι» πάνω σε ένα ποδήλατο συγκίνησε (μπράβο Βαγγέλη) και σκόρπισε σε όλους την μαγεία από τα εκατοντάδες κόκκινα φωτάκια που αναβόσβηναν κατα μήκος του λιμανιού.

Η βραδιά θα μείνει αξέχαστη και θα έχει μια θέση στην καρδιά όλων (Αααα..) και με ένα βλέμμα τις επόμενες μέρες όλοι ξέρουν ότι λες: ήμουν και εγώ εκει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: