Ads 468x60px

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Γαλακτόπουλος στο Contra.gr: "Αδικαιολόγητη η στάση της Ομοσπονδίας"

Οι σχέσεις της διοίκησης του ΟΑΚΑ με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών, Πέτρο Γαλακτόπουλο να χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη τη στάση της Ομοσπονδίας, το χρέος της οποίας έχει ξεπεράσει τις 780.000 ευρώ, την ώρα που το αντίστοιχο ποσό ανερχόταν στις 250.000 το 2008.


Η διοίκηση του ΟΑΚΑ έχει ζητήσει την αποχώρηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας από τα γραφεία που νοικιάζει εξαιτίας των οφειλών της τελευταίας που ξεκίνησαν από το 2008. Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Μονάχου το 1972 και νυν πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Πέτρος Γαλκτόπουλος μίλησε στο Contra.gr για τις σχέσεις των δύο πλευρών και την επικρατούσα κατάσταση.
Γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία σας χρωστάει κάποια λεφτά. Για τι ποσό μιλάμε;
"Το χρέος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 788.000 ευρώ. Η Ομοσπονδία έπαιρνε χρήματα καθώς και το ποσό για το ενοίκιο του χώρου στον προϋπολογισμό της. Με τέτοιο χρέος όμως πως είναι δυνατόν να κρατηθεί το στάδιο; Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες και οργανισμοί που συνδέονται με το ΟΑΚΑ, είναι το Υπουργείο Υγείας που παίρνει ρεύμα από εδώ, είναι η ΑΕΚ και άλλα. Αλλά οι υπόλοιπες ομοσπονδίες έχουν διευθετήσει τυχόν θέματα, δίνοντας κάποια χρήματα έναντι".
Έχουν δοθεί παρατάσεις για την πληρωμή του χρέους; Γιατί από όσο γνωρίζουμε οι οφειλές υπάρχουν από το 2008.
"Βεβαίως και έχουν δοθεί. Αλλά το χρέος έχει φτάσει τις 788.000 ευρώ. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάνει ότι μπορούμε, έχουμε βοηθήσει τα παιδιά της ποδηλασίας που δεν έχουν κάνει κάτι, δεν φταίνε σε τίποτα. Τους παραχωρήσαμε το χώρο και για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και συνεχίζουμε να τους τον παραχωρούμε για προπονήσεις από τις 10:00 μέχρι τις 14:00. Γιατί τα παιδιά κάνουν ποδήλατο πίστας και δεν μπορούν να αγωνίζονται στο δρόμο. Έχω κάνει πρωταθλητισμό και ξέρω πως είναι να ιδρώνεις πάνω σε δύο ρόδες".
Έχει γίνει παρέμβαση από την πολιτεία;
"Η πολιτεία τι να πει; Εγώ αν δεν κάνω αυτά που πρέπει να κάνω θα μου γίνει κατάχρηση ενός μέρους της περιουσίας μου. Θα μου κόψουν την επιχορήγηση. Αφήναμε την κατάσταση, αλλά κάποια στιγμή έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Δεν μπορεί να μας δώσει η πολιτεία λεφτά. Συμφωνήσαμε κάποια πράγματα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και αυτά τελικά δεν τηρήθηκαν. Στην Ευρώπη για να πάρεις επιχορήγηση πρέπει να δηλώσεις γραπτώς ότι δεν υπάρχει κάποιο χρέος. Δεν μπορούμε να πούμε στην πολιτεία ‘δώσε μας τα λεφτά’. Εγώ από την πλευρά μου κάνω το χρέος μου".
Υπάρχει σχέδιο για να εκμεταλλευτείτε αλλιώς το χώρο;
"Φυσικά και υπάρχει σχέδιο για να αξιοποιηθεί διαφορετικά ο χώρος. Έχουμε κάτι στο μυαλό μας".
Θέλετε να μας πείτε;
"Δεν θα θέλαμε να πούμε κάτι προς το παρόν μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα με την ποδηλατική Ομοσπονδία".
Τι σκοπεύετε να κάνετε στο εξής;
"Εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάνει το χρέος μας κυρίως απέναντι στα παιδιά. Η Ομοσπονδία από την άλλη ζητάει τα γραφεία ενώ δεν τα έχει πληρώσει. Τα γραφεία δεν είναι τσάμπα. Η συμπεριφορά της είναι αδικαιολόγητη. Έπαιρνε τα λεφτά από τη γραμματεία και δεν τα έδινε με αποτέλεσμα πλέον το χρέος να έχει γίνει τεράστιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: