Ads 468x60px

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Πανελλαδική - Παγκύπρια Ποδηλασία Αγάπης.

«Τρεις φίλοι, μια ψυχή, όλοι μαζί μπορούμε». Με αυτό το σύνθημα τρεις Κύπριοι ποδηλάτες αποφάσισαν να διανύσουν με τα ποδήλατά τους 3.848 χιλιόμετρα σε Ελλάδα και Κύπρο, με σκοπό να μαζέψουν τρόφιμα για όσους τα έχουν ανάγκη!

Η Πανελλαδική - Παγκύπρια Ποδηλασία Αγάπης, που έφτασε την Πέμπτη στα Χανιά, ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Οκτωβρίου. Από τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν τα 2/3 θα παραμείνουν στα κοινωνικά παντοπωλεία και στις κοινωνικές κουζίνες των πόλεων από όπου περνούν οι ποδηλάτες, και το 1/3 θα πάει στην Κύπρο.
«Είμαστε τρεις φίλοι, ο Ανδρέας Ονησιφόρου, ο Γιώργος Δημητρίου και ο Ανδρέας Σκουτέλλας» αναφέρουν οι ίδιοι και προσθέτουν: «Γνωρίζοντας ότι οι αιτήσεις προς τα κοινωνικά παντοπωλεία για βοήθεια αυξάνονται με γοργό ρυθμό και φυσικά αυτό το γεγονός θα αυξήσει τις ανάγκες για τρόφιμα, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε τον Σεπτέμβριο του 2013 πανελλαδική ποδηλασία για τη συλλογή τροφίμων. Από τα τρόφιμα που θα μαζεύουμε τα 2/3 θα παραμένουν στην Ελλάδα για την κάλυψη των αναγκών των ανάλογων κοινωνικών παντοπωλείων και το 1/3 θα αποστέλλεται στην Κύπρο.
Η πανελλαδική ποδηλασία ξεκίνησε από την Κομοτηνή την 1η Σεπτεμβρίου και θα τερματίσει στις 11 Οκτωβρίου στη Λεμεσό. Συνολικά θα διανύσουμε 3.848 χιλιόμετρα, με στόχο να καταφέρουμε να τροφοδοτήσουμε τα κοινωνικά παντοπωλεία με πέραν των 120-150 τόνων τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και σχολικά είδη».
Η διαδρομή ξεκίνησε από την Κομοτηνή και συνεχίστηκε προς Ξάνθη, Καβάλα, Σέρρες, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Βέροια, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Γρεβενά, Καλαμπάκα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλο, Λαμία, Στυλίδα, Ιτέα, Γαλαξίδι, Πάτρα, Αίγιο, Αμαλιάδα, Πύργο, Καλαμάτα, Σπάρτη, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κόρινθο, Ελευσίνα, Αθήνα, Σύρο, Ρόδο, Ηράκλειο Κρήτης, Ρέθυμνο και Χανιά, όπου έφτασαν την περασμένη Πέμπτη. Χθες Παρασκευή αναχώρησαν για την Κύπρο.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: