Ads 468x60px

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Αλλαγή στην ηγεσία της διεθνούς ποδηλατικής ομοσπονδίας.

Ο Μπράιαν Κούκσον ψηφίστηκε πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας ποδηλασίας, μετά από μία ταραχώδη διαδικασία εκλογής στο συνέδριο που έγινε στη Φλωρεντία.


Ο Βρετανός κατάφερε να επικρατήσει του Ιρλανδού Πατ Μακουάιντ, που έχασε τις εκλογές μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας στον προεδρικό θώκο.
Η ποδηλασία ταλανίζεται ακόμη από το σκάνδαλο ντόπινγκ με πρωταγωνιστή τον μεγάλο σταρ του αθλήματος Λανς Άρμστρονγκ.
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος έκανε αμέσως προγραμματικές δηλώσεις προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις κατηγορίες του αντιπάλου του για ατυχείς χειρισμούς σε υποθέσεις ντόπινγκ.
«Οι προτεραιότητές μου ως προέδρου είναι να ενισχυθούν και να ανεξαρτητοποιηθούν διοικητικά τα όργανα για την καταπολέμηση του ντόπινγκ στην ποδηλασία. Θα κάτσουμε όλοι μαζί να συζητήσουμε και θα συνεργαστούμε με τηWADA για να διασφαλίσουμε, ότι θα γίνει γρήγορη και ενδελεχής έρευνα στην ποδηλασία αναφορικά με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών. Με όλες αυτές τις ενέργειες θα χτίσουμε μία σταθερή βάση για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της διεθνούς ομοσπονδίας στη συνείδηση χορηγών, τηλεοπτικών καναλιών, επενδυτών, διοργανωτών αγώνων αλλά της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής», επεσήμανε ο Μπράιαν Κούκσον.

Αρκετοί παράγοντες της διεθνούς ποδηλατικής ομοσπονδίας επικρίνουν τον Μπράιαν Κούκσον, κάνοντας λόγο για πρότερο ανέντιμο βίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: