Ads 468x60px

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ασφάλιση στα ποδήλατα, λένε φήμες.. Μην τους βάζετε ιδέες..

Την αύξηση των κλοπών στα ποδήλατα απόρροια της ανάλογης αύξησης στη χρήση τους φαίνεται πως προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Στην Αθήνα, τα Σαββατοκύριακα κυκλοφορούν περίπου 20.000 ποδήλατα με την δημοτική αρχή να μην παρέχει τους απαραίτητους χώρους προστασίας έτσι ώστε να προστατεύονται οι ποδηλάτες από ενδεχόμενη κλοπή του οχήματός τους.



Καθημερινά μαρτυρώνται συνεχείς κλοπές ποδηλάτων ενώ σε συνδυασμό με την πρόσφατη άρνηση του Δήμου Αθηναίων να τοποθετήσει δέστρες το αίτημα για προστασία του νέου οικονομικού - περιβαλλοντικού μέσου μεταφοράς γίνεται ολοένα και πιο έντονο.

Πρόσφατα, μία γνωστή ασφαλιστική εταιρεία δημιούργησε ένα πρόγραμμα ασφάλισης ποδηλάτου κόστους γύρω στα 50 ευρώ τον χρόνο, το οποίο προσφέρει οδική βοήθεια, αστική ευθύνη, καθώς και αποζημίωση σε περίπτωση κλοπής.

Πολλοί εκ των ποδηλατών εκφράζουν την ικανοποίηση τους για αυτήν την εξέλιξη καθώς το ποδήλατο αποτελεί μέρος της ζωής τους και με την ασφάλισή του νιώθουν και οι ίδιοι πιο σίγουροι και υπεύθυνοι στη χρήση του.

Όμως δεν λείπουν και οι φωνές ανάμεσά τους που φοβούνται μήπως αυτή η καινοτομία οδηγήσει σε ένα μέτρο υποχρεωτικής ασφάλισης των ποδηλάτων, το οποίο θα αποτελέσει τροχοπέδη για την διάδοση που έχει γνωρίσει το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς.

arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: