Ads 468x60px

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Kράνος με αισθητήρα μετρά τους καρδιακούς παλμούς

Ένα «έξυπνο» κράνος για ποδηλάτες ανέπτυξε η ισραηλινή εταιρεία τεχνολογίας LifeBEAM, χρησιμοποιώντας τεχνολογία που μέχρι σήμερα εφαρμόζεται στα πολεμικά αεροσκάφη.
Το «έξυπνο» κράνος ενημερώνει τον ποδηλάτη για τους καρδιακούς του παλμούς και εκείνος προσαρμόζεται επιταχύνοντας ή επιβραδύνοντας.
Αυτό καθίσταται δυνατό χάρη στον ελαφρύ αισθητήρα που διαθέτει το κράνος, ο οποίος επεξεργάζεται δεδομένα και τα μεταφέρει σε άλλες συσκευές.
Ειδικότερα ο αισθητήρας, που είναι ενσωματωμένος στο κράνος, καταγράφει τη ροή του αίματος στο μέτωπο και μεταφέρει τις πληροφορίες σε μια μικρή μονάδα επεξεργασίας, η οποία με τη σειρά της μεταφέρει τα στοιχεία στο κινητό τηλέφωνο ή στον υπολογιστή του ποδηλάτη.
Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, ο αισθητήρας είναι πολύ πιο άνετος συγκριτικά με τους συμβατικούς αισθητήρες που κυκλοφορούν στο εμπόριο και οι οποίοι προσδένονται στο στήθος του ποδηλάτη,
Επίσης, όπως αποδείχθηκε από τις δοκιμές που διεξήχθησαν, ο αισθητήρας είναι εξαιρετικά ακριβής.
Η LifeBEAM χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία εδώ και καιρό στην αεροδιαστημική βιομηχανία.
Οι ποδηλάτες που ενδιαφέρονται μπορούν να προμηθευτούν ένα από τα πρώτα διαθέσιμα «έξυπνα» κράνη μέσω της ιστοσελίδας Indiegogo έναντι 149 δολαρίων.
Σύμφωνα με την ισραηλινή εταιρεία τα κράνη θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μέχρι τον Σεπτέμβρη.
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια: