Ads 468x60px

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Πρωταθλητής Ελλάδας στην ποδηλασία με αγάπη για τα παιδιά!

 

Ο σκοπός είναι ιερός. Είναι μια γενναία βοήθεια για τα παιδιά με αναπηρία και συγκεκριμένα για την ενίσχυση στο αποκαταστατικό πρόγραμμα παιδιών με αναπηρία. Η εταιρεία Fidusa για μία ακόμη χρονιά σε συνεργασία με το Ράλι Ακρόπολις στηρίζει το έργο της ΕΛΕΠΑΠ. Εχουν ήδη κατασκευαστεί 4 ποδήλατα στα χρώματα των εταιρειών Citroen, Ford, Mini, Volkswagen και ένα για τη διοργάνωση, τα οποία θα τεθούν σε δημοπρασία στο www.ricardo.gr από τις 31 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου.
Με αγάπη για τα παιδιά Τα έσοδα της δημοπρασίας θα παραχωρηθούν στην ΕΛΕΠΑΠ ως ενίσχυση στο αποκαταστασιακό πρόγραμμα παιδιών με αναπηρία. Η εταιρεία κατασκευής χειροποίητων ποδηλάτων Fidusa είναι ελληνική και, μάλιστα, εδρεύει και λειτουργεί στο νησί της Ρόδου. Ιδρυτής της ο Γιώργος Βογιατζής. Πρωταθλητής Ελλάδας στην ποδηλασία για πρώτη φορά το 1977, στα 17 του χρόνια, κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στον αγώνα των 1.000 μέτρων. Από τότε έγινε πρωταθλητής Ελλάδας αρκετές φορές, αναδείχθηκε βαλκανιονίκης, αγωνίστηκε ως μέλος της εθνικής ομάδας και αγωνιζόταν μέχρι το 1987.
Ηδη από το 1985 ενδιαφέρεται για την τεχνολογία και την επιστήμη που αναπτύσσεται γύρω από την κατασκευή αγωνιστικών ποδηλάτων. Η μονάδα σχεδιασμού και παραγωγής των ποδηλάτων Fidusa στη Ρόδο αποτελεί πρότυπο ελληνικής επιχείρησης, αφού είναι και η μοναδική που κατασκευάζει χειροποίητα ποδήλατα στην Ελλάδα και από τις λίγες στον κόσμο. Ενάντια στο ρεύμα της μαζικής παραγωγής, τα ποδήλατα Fidusa είναι μελετημένες, χειροποίητες και απόλυτα εξατομικευμένες κατασκευές που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, στη μονάδα της Fidusa στη Ρόδο.
Μέσα στα 27 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγωνιστική ποδηλασία, οι Ελληνες αθλητές ποδηλασίας, με σύμμαχο το custom Fidusa τους, έχουν κερδίσει περισσότερα από 235 Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Αυτήν την ίδια και σταθερή ποιότητα προτιμούν μέχρι και σήμερα κορυφαίοι Ελληνες πρωταθλητές δρόμου και πίστας. Η ΕΛΕΠΑΠ μεριμνά για τη λειτουργική αποκατάσταση της κινητικής αναπηρίας και την αντιμετώπιση των αναπτυξιακών δυσκολιών. Τα προγράμματα αποκατάστασης της ΕΛΕΠΑΠ έχουν ολιστικό χαρακτήρα και απευθύνονται σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου της ΕΛΕΠΑΠ (57%) στηρίζεται στις ευγενικές χορηγίες και πολύτιμες δωρεές εταιρειών και ιδιωτών με μεγάλη κοινωνική ευαισθησία, έσοδα από κοινωνικές εκδηλώσεις, κληροδοτήματα και συνδρομές μελών.

Η ΕΛΕΠΑΠ έχει ανάγκη τώρα...
Τα προγράμματα αποκατάστασης της ΕΛΕΠΑΠ έχουν ολιστικό χαρακτήρα κι απευθύνονται σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες. Συγκεκριμένα απευθύνεται σε: Εγκεφαλική Παράλυση, Εγκεφαλική δυσλειτουργία, Σύνδρομα με συνοδά κινητικά προβλήματα, Δυσπλασίες, Εγκεφαλικές κακώσεις, Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, Κακώσεις Νωτιαίου μυελού, Μυοσκελετικές κακώσεις, Μυοπάθειες, Διάχυτες αναπτυξιακές δυσκολίες. Η ΕΛΕΠΑΠ με τη διεπιστημονική σφαιρική της προσέγγιση αντιμετωπίζει τα συνοδά προβλήματα της κινητικής αναπηρίας, όπως αυτά του λόγου, νόησης, όρασης, ψυχοσυναισθηματικής προσαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: