Ads 468x60px

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Στην Παλαιόχωρα στραμμένο το ενδιαφέρον

Για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο τα Χανιά 'τραβούν το ενδιαφέρον' όσον αφορά την ποδηλασία, αφού το διήμερο 1-2 Ιουνίου θα διεξαχθεί στην Παλαιόχωρα το πανελλήνιο πρωτάθλημα μάστερ, το οποίο διοργανώνει η Ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας σε συνεργασία με τον Τάλως/ΑΝΕΚ lines.
Όμως παράλληλα με την κατηγορία μάστερ, ο Τάλως -σε συνεργασία με τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, την κοινωφελή επιχείρηση Σελίνου και την ΕΟΠ-διοργανώνει και αγώνα όπεν (δηλαδή για ποδηλάτες που δεν ανήκουν σε σωματεία), ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο του καθιερωμένου (γίνεται για 6η συνεχόμενη χρονιά) ποδηλατικού γύρου της Παλαιόχωρας.

Για το πανελλήνιο πρωτάθλημα, αύριο θα διεξαχθεί
(στις 4μμ) η ατομική χρονομέτρηση, απόστασης 16χλμ, στη διαδρομή Παλαιόχωρα-Κουντούρα-Παλαιόχωρα, ενώ την Κυριακή είναι προγραμματισμένη (εκκίνηση στις 10πμ) η αντοχή 77χλμ, που περιλαμβάνει 7 στροφές στην κυκλική διαδρομή Παλαιόχωρα-προς Γραμμένο-επιστροφή στον περιφερειακό δρόμο- Παλαιόχωρα.
Όσον αφορά τον αγώνα όπεν (το κόστος είναι 5 ευρώ για κάθε αγώνισμα) περιλαμβάνει ατομική χρονομέτρηση (1/6, 4.30μμ) στην ίδια διαδρομή με το πανελλήνιο μάστερ και αγώνα ανάβασης (2/6, 9.30πμ) στη διαδρομή Παλαιόχωρα-Προδρόμι, απόστασης 10χλμ, ενώ αφορά συνολικά τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες (A' :15-30 ετών, Β': 31-39, Γ': 40-49, Δ': 50 ετών και άνω).
Όπως έχει καθιερωθεί, την Κυριακή το πρωί θα γίνει μέσα στην Παλαιόχωρα ποδηλατικός αγώνας για μαθητές Δημοτικών-Γυμνασίων της περιοχής, που θα ξεκινήσει στις 09.30 και οι δηλώσεις συμμετοχής θα μπορούν να γίνουν μέχρι και μισή ώρα πριν την έναρξη στο καφέ 'Φοίνικας'.
Μετά την ολοκλήρωσή του, θα γίνει κλήρωση ενός ποδηλάτου -προσφορά των ζαχαροπλαστείων "Καρακατσάνης" και σε αυτήν θα συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές που θα πάρουν μέρος στον αγώνα.
* Να σημειωθεί ότι η Ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας θα βραβεύσει τους τρεις πρώτους νικητές στη γενική κατηγορία μάστερ με μετάλλιο, δίπλωμα και με την φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδος τον πρώτο νικητή, ενώ ο Τάλως /ΑΝΕΚ lines θα βραβεύσει τους τρεις πρώτους νικητές μάστερ και όπεν ανά ηλικιακή κατηγορία, με μετάλλιο και δίπλωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: