Ads 468x60px

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

«Ναι» στα ποδήλατα από το δήμο Θεσσαλονίκης

Τη συμμετοχή του δήμου Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό δίκτυο «Πόλεις για Ποδηλάτες», με σκοπό την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού τρόπου μετακίνησης, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο στην προχτεσινή του συνεδρίαση.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει ως ισότιμο μέλος στο δίκτυο «Πόλεις για Ποδηλάτες» (Cities for Cyclists). Με τη συμμετοχή του στο δίκτυο, ο δήμος θα μπορεί να μοιράζεται χρήσιμες πρακτικές με τα άλλα ευρωπαϊκά μέλη για την ποδηλατική κουλτούρα μέσω του Εuropean Cyclists' Federation, που είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για το ποδήλατο.
Επίσης, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα μπορεί να συμμετάσχει στο ετήσιο συνέδριο «Cities for Cyclists» workshop (εργαστήριο - πόλεις για ποδηλάτες), να ενημερώνεται για τις δυνατότητες συμμετοχής σε προγράμματα και χρηματοδοτούμενα έργα της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με τη χρήση του ποδηλάτου και να συμμετέχει δωρεάν στο ετήσιο συνέδριο «Velo-City» που διεξάγεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο και έχει ως αποκλειστικό θέμα το ποδήλατο.

Πηγή http://www.agelioforos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: