Ads 468x60px

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Aύριο (Σάββατο, 7 Ιουλίου) η κηδεία της Αγγελικής Κουτσονικολή.

ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ
ΘΡΗΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΗ

Κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην Ελληνική αγωνιστική ποδηλασία, με την είδηση της απώλειας της Πρωταθλήτριας της Γυναικείας Ποδηλασίας Αγγελικής Κουτσονικολή, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο της Εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου.
Η αδικοχαμένη αθλήτρια ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο με τον αδελφό της, επίσης Πρωταθλητή Ποδηλασίας, και τον πατέρα της και επέστρεφαν στην Αθήνα, το οποίο, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κτύπησε στις προστατευτικές μπάρες της Εθνικής οδού και ανατράπηκε. Το μοιραίο για την άτυχη Αγγελική, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, επήλθε σχεδόν ακαριαία και επιβεβαιώθηκε από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Κορίνθου.
Η Νεκρώσιμος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο (Σάββατο, 7 Ιουλίου) στις έντεκα το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεράσιμου και θα ακολουθήσει η κηδεία στο Νεκροταφείο Σχιστού και αναμένεται να παραστεί σύσσωμος ο ποδηλατικός κόσμος, καθώς η αδικοχαμένη Πρωταθλήτρια ήταν από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του χώρου, κορίτσι χαμηλών τόνων, πάντα αισιόδοξο και χαμογελαστό.
Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα, αφού η μικρότερη αδελφή της Γεωργία Κουτσονικολή, έκανε το ντεμπούτο της με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας στην Πορτογαλία και επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα.
Η Αγγελική γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1989 και ξεκίνησε την αγωνιστική της δράση σαν αθλήτρια στίβου στο Κερατσίνι. Το 2005 εντάχθηκε στον Α.Σ. Πρωτέα Κερατσινίου και έβγαλε το πρώτο της δελτίο αθλητικής ιδιότητας ποδηλασίας στην Ομοσπονδία.
Από το 2008 άρχισε να κατακτά τίτλους Πρωταθλήτριας Ελλάδας, κυρίως στα αγωνίσματα πίστας. Συνολικά μέχρι το 2011, κατέκτησε 11 τίτλους Πρωταθλήτριας, αφού για το 2012 δεν έγινε ακόμη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας. Επίσης είναι κάτοχος του Πανελλήνιου ρεκόρ στα αγωνίσματα ταχύτητας 200 μ. και 500 μ. ατομικής χρονομέτρησης, τα οποία έχει καταρρίψει συνολικά 7 φορές. Ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας πίστας γυναικών από το 2009 και με τα Ελληνικά χρώματα συμμετείχε με επιτυχία σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Κύπελλα, καθώς και σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, όπου είχε κατακτήσει 4η , 5η και 6η θέση.
Με την συναθλήτριά της Δήμητρα Πατάπη του Ροδήλιου, αποτελούσαν την ελπίδα της Ελληνικής Ποδηλασίας για διεθνείς διακρίσεις στο αγώνισμα του ομαδικού σπρίντ και όνειρό της ήταν η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά η μοίρα δεν την άφησε να το πραγματοποιήσει.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: