Ads 468x60px

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Αμετάβλητη η κατάσταση στη Γενική ατομική κατάταξη του Γύρου.

Αμετάβλητη η κατάσταση στη Γενική ατομική κατάταξη του Γύρου.
«Κλειδώνει» η τρίτη θέση του Γιάννη Ταμουρίδη πριν το αυριανό τελευταίο ετάπ .
Νικητής στα Καλάβρυτα ο Ρομπέρτο Τσέζαρο της ΜΕRIDIANA
Η πρώτη ημέρα του 18ΟΥ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποδείχθηκε καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμά του και εκτός συγκλονιστικής ανατροπής ο αγώνας έχει ήδη κριθεί με τον «αρχηγό» της SP TABLEWARE Γιάννη Ταμουρίδη να κατακτά την τρίτη θέση καθώς θεωρείται απίθανο να καλυφθεί πλέον η διαφορά των 56 δευτερολέπτων από τον διαφαινόμενο νικητή Ρόμπερτ Βρέτσερ της VORALBERG.
Το σημερινό ετάπ απόστασης 150 χλμ από την Αρχαία Ολυμπία στα Καλάβρυτα ανέδειξε νικητή τον 27χρονο Ιταλό Ρομπέρτο Τσέζαρο, της MERIDIANA KAMEN με χρόνο 4ώρες, 6 λεπτά και 49 δεύτερα. Δεύτερος ήταν ο Αρτεμ Τόπτσανιουκ της SP TABLEWARE με 4.06.52 και τρίτος ο Ιτσέμ Σαμπάν της VELO CLUB SOVAC από την Αλγερία με 4.06.57
Στο ίδιο γκρούπ με ενιαίο χρόνο 4.07.06 τερμάτισαν ο Χάρης Καστραντάς (7ος), ο Γιάννης Ταμουρίδης (8ος), ο Γιώργος Μπούγλας (10ος) , ο Πέτρος Γκαζώνης (15ος) , ο Νίκος Ιωαννίδης (22ος) και ο Περικλής Ηλίας (23ος).
Προφίλ του ετάπ
Ηταν ένα δύσκολο ετάπ που εξελίχθηκε όμως ομαλά και κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Στην τελευταία ανηφόρα των Καλαβρύτων τα φαβορί μείωσαν τη διαφορά που είχαν δημιουργήσει οι προπορευόμενοι ποδηλάτες . Στα τελευταία χιλιόμετρα κανείς δεν έπαιρνε το ρίσκο να «τραβήξει» με αποτέλεσμα να φθάσει ένα μεγάλο γκρουπ στον τερματισμό και έτσι δόθηκε η ευκαιρία σε αθλητές που δεν πρωταγωνιστούν να διεκδικήσουν τη νίκη όπως και έγινε με τους τρείς πρώτους ποδηλάτες μεταξύ των οποίων και ο Αρτεμ Τόπτσανιουκ της Ελληνικής SP TABLEWARE.
Ο Ουκρανός ποδηλάτης ήταν και ο κυρίαρχος του βουνού καθώς κέρδισε και τα δύο σπριντ ανάβασης (στο 62ο χλμ μετά τα Λαγκάδια Γορτυνίας , και στα Καλάβρυτα 19 χλμ πριν τον τερματισμό.)
Ετσι πήρε την κόκκινη φανέλα από το συναθλητή του Γιάννη Ταμουρίδη ο οποίος βρίσκεται τώρα στη δεύτερη θέση.
Η κατάταξη
Στη γενική ατομική κατάταξη, η κατάσταση έμεινε αμετάβλητη με το Ρόμπερτ Βρέτσερ στην πρώτη θέση με συνολικό χρόνο 14ώρες 26.12, δεύτερο τον Νταβίντε Ρεμπελίν με 4 δευτερόλεπτα διαφορά, και τρίτο τον Γιάννη Ταμουρίδη 56 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο.
Ελληνική κυριαρχία υπάρχει στη γενική ατομική κατάταξη της κατηγορίας νέων ποδηλατών κάτω των 23. Προηγείται ο Χάρης Καστραντάς(GIOSDEYSER LEON KASTRO) με δεύτερο το Γιώργο Μπούγλα της ίδιας ομάδας, και τρίτο τον Πέτρο Γκαζώνη (Ελληνική ομάδα ΟΠΑΠ)

Η εκδήλωση υποδοχής στα Καλάβρυτα
Γιορτινή ήταν η ατμόσφαιρα στον τερματισμό του ετάπ στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων. Πριν από την άφιξη των αθλητών πραγματοποιήθηκε λαϊκή ποδηλατοδρομία με τη συμμετοχή 50 περίπου παιδιών που έκαναν το γύρο της πόλης και στη συνέχεια πήραν αναμνηστικά δώρα της διοργάνωσης, ενώ στους πιο τυχερούς δόθηκαν ως δώρα μετά από κλήρωση δύο ποδήλατα.
Στην εκδήλωση απονομής των επάθλων στους νικητές του ετάπ βρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς , ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαγκαφάς, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Θύμιος Τζόβολος καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Αθανάσιος Τερζής.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ρομπέρτο Τσέζαρο, νικητής 4ου ετάπ
«Ηταν το πιο δύσκολο ετάπ του Γύρου. Προσπαθήσαμε να κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε τον αρχηγό μας Ντάβιντε Ρεμπελίν να κερδίσει το Γύρο. Δεν στάθηκε όμως τόσο τυχερός, όσο εγώ σήμερα. Η οργάνωση είναι τέλεια, ο δρόμος πολύ καλός, όμορφα βουνά, ένα τοπίο μοναδικό. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη. Και όταν κερδίζεις γίνεται ακόμη ομορφότερη»
Βασίλης Αναστόπουλος προπονητής SP TABLEWARE
«Η τακτική της ομάδας σήμερα ήταν να φύγει από πίσω ο Ουκρανός και να βγεί μπροστά για να πάρει το ετάπ. Τα κατάφερε με τη δεύτερη θέση, δεν μπορούμε να είμαστε λυπημένοι γι αυτό. Εχουμε κυριαρχία και στα σπριντ ανάβασης με τον Τόπτσιανουκ πρώτο και το Γιάννη Ταμουρίδη δεύτερο και αύριο θα επιδιώξουμε να «πάει» ο Γιάννης με την κόκκινη φανέλα στην Αθήνα.. Δυστυχώς το αποτέλεσμα της πρώτης μέρας έκρινε και το γύρο που έχει πλέον «κλειδώσει». Ο Γιάννης (Ταμουρίδης) φαίνεται ότι θα πάρει την τρίτη θέση της γενικής. Μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση αλλά δεν μας απογοητεύει . Είναι και πάλι μια μεγάλη επιτυχία. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να βοηθήσουμε το Γιάννη να πάρει αύριο το ετάπ στην Αθήνα»
Λάμπρος Βασιλόπουλος Team manager Ελληνικής ομάδας ΟΠΑΠ
Oι νέοι μας αθλητές και στις δύο Ελληνικές ομάδες έχουν δείξει ότι μπορούμε να τους εμπιστευόμαστε . Ανεβάζουν γρήγορα το επίπεδό τους χάρις στη σωστή προπόνηση και προετοιμασία που ξεκινά από τους συλλόγους τους. Δεν τους πιέζουμε όμως καθώς προέρχονται από την κατηγορία εφήβων και εφέτος είναι η πρώτη τους χρονιά. Είναι πολύ σημαντικό για αυτά τα παιδιά να βρίσκονται μέσα στην τριάδα του γύρου στην κατηγορία κάτω των 23
Γιώργος Λαζουράς, Δήμαρχος Καλαβρύτων
Καλωσορίζουμε τον Διεθνή ποδηλατικό γύρο Ελλάδας στην ιστορική και μαρτυρική πόλη των Καλαβύτων και νοιώθουμε χαρούμενοι που σήμερα οι πολίτες μας βλέπουν στην πόλη σημαντικούς Ελληνες και ξένους αθλητές. Η διοργάνωση προβάλλει τα Καλάβρυτα και τη σύγχρονη ιστορία της περιοχής αλλά και το φιλόξενο λαό μας.
ΤΟ 5ο ΕΤΑΠ
Το 5ο και τελευταίο ετάπ του 18ου Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας –Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διεξάγεται την Κυριακή με εκκίνηση την Κόρινθο και τερματισμό την Πλατεία Κοτζιά μπροστά στο Δημαρχείο της Αθήνας απόστασης 104 χλμ.
Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από την Παραλία Καλάμια (άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου) στις 10 το πρωί και θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Λουτρά Ωραίας Ελένης , Αγιοι Θεόδωροι, Κινέτα, Νέα Πέραμος , Ελευσίνα, κατευθυνόμενοι προς την Αθήνα μέσω της Παλιάς Εθνικής Οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: