Ads 468x60px

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

3os Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2012 – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

3os Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟ
Ο ΣΛΟΒΕΝΟΣ ΡΟΜΠΕΡΤ ΒΡΕΤΣΕΡ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΕΤΑΠ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΡΑ ΤΗ ΜΠΛΕ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΠΑΡΟΝ ΕΔΩΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ
Όπως συνηθίζουν να λένε οι ποδηλάτες , το 1ο ΕΤΆΠ κάθε ποδηλατικού γύρου είναι πάντα σημαντικό και πολλές φορές καθοριστικό για τη συνέχεια. Ωστόσο τα 138 πρώτα χλμ του Διεθνούς Γύρου Ελλάδας-ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ από την Αρχαία Κόρινθο στο Λεωνίδιο, δεν έκρυβαν σημαντικές εκπλήξεις. Σε μια διαδρομή με ήπιες ανηφόρες οι επιθέσεις άρχισαν νωρίς και τα φαβορί ξεχώρισαν από τα πρώτα κιόλας χλμ.
93 ποδηλάτες από 17 ομάδες, ξεκίνησαν στις 10 το πρωί από την Αρχαία Κόρινθο .
Ο καιρός ήταν ιδανικός , ο δρόμος γενικά σε πολύ καλή κατάσταση και μόνο ο πλάγιος άνεμος δυσκόλεψε την κούρσα.
Μετά από 3 ώρες 8 λεπτά και 3 δεύτερα ο Σλοβένος Ρόμπερτ Βρέτσερ της Αυστριακής Voralberg πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού του Λεωνιδίου.
Πίσω του με τον ίδιο χρόνο ο «γερόλυκος» Ιταλός Νταβίντε Ρεμπελίν της Μeridiana Kamen, Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008, πήρε τη δεύτερη θέση , για να ακολουθήσει τρίτος ο δικός μας Γιάννης Ταμουρίδης της S.P Tableware με 3.08.53
Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους, τη μπλε φανέλα της γενικής φορά ο σημερινός νικητής του ετάπ Ρόμπερτ Βρέτσερ ο οποίος παίρνει μπόνους 10 δευτερολέπτων στο αυριανό 2ο ετάπ. Εξι δευτερόλεπτα είναι το μπόνους χρόνου του Ρεμπελίν και τέσσερα του Ταμουρίδη.
Ο Έλληνας πρωταθλητής ο οποίος υποστηρίζεται από το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ήταν και ο νικητής του πρώτου από τα δύο σπριντ ανάβασης στο 101ο χλμ ενώ το 2ο σπριντ βουνού το κέρδισε ο Ρόμπερτ Βρέτσερ
Τρείς Έλληνες προηγούνται στην ατομική κατάταξη του ετάπ της κατηγορίας κάτω των 19 χρόνων του Γύρου.
Πρώτος βρίσκεται ο Γιώργος Μπούγκλας της GIOSDEYSER LEON KASTRO, δεύτερος είναι ο Γιώργος Καράτζιος της S.P TABLEWARE και τρίτος ο Χαράλαμπος Καστραντάς αθλητής επίσης της GIOSDEYSER LEON KASTRO
Ρόμπερτ Βρέτσερ. Νικητής πρώτου ετάπ
«Κάθε νίκη είναι όμορφη. Δεν περίμενα σήμερα να νικήσω το ετάπ γιατί δεν είμαι πολύ καλός στις χαμηλές ανηφόρες , αλλά στον αγώνα είδα τελικά ότι είχα δυνάμεις . Ημουν στο πρώτο γκρούπ από την αρχή με καλούς αντιπάλους και αποφάσισα μετά το τελευταίο βουνό να επιτεθώ. Το υπόλοιπο γκρούπ μαζί με τον Ντάβιντε Ρεμπελίν με έπιασε , πήγαμε μαζί μέχρι το τέλος και πριν τον τερματισμό πέρασα εγώ πρώτος. Νομίζω ότι αν η ομάδα μου πάει καλά στο τρίτο και στο τέταρτο ετάπ που είναι τα πιο δύσκολα, τότε έχουμε ελπίδες να κερδίσουμε στη γενική του Γύρου».

Ντάβιντε Ρεμπελίν Δεύτερος νικητής 1ου Εταπ
«Το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής ήταν δύσκολο γιατί έγιναν πολλές επιθέσεις ενώ και ο πλάγιος αέρας δυσκόλευε την προσπάθεια. Η οργάνωση είναι καλή, ο δρόμος αν εξαιρέσουμε τα τελευταία 2 χλμ ήταν πολύ καλός και η διαδρομή πραγματικά υπέροχη.
Στην Ελλάδα είχα τρέξει πολύ μικρός στους Μεσογειακούς Αγώνες, ενώ πήρα μέρος και στο Γύρο Ιταλίας όταν τα δύο πρώτα ετάπ είχαν γίνει στην χώρα σας το 1996».
Γιάννης Ταμουρίδης. Τρίτος νικητής του 1ου εταπ
«Το πρώτο ετάπ κάθε γύρου είναι πάντα σημαντικό. Δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φαινόταν. Οι χαμηλές ανηφόρες και οι συνεχείς επιθέσεις, προκάλεσαν έντονο συναγωνισμό . Κατάφερα να ξεκολλήσω νωρίς και να μπω στο γκρουπ ενώ κέρδισα και ένα σπριντ ανάβασης. Νομίζω ότι στις λεπτομέρειες κρίθηκε η πρώτη θέση και θα μπορούσα να την κατακτήσω σήμερα. Ήταν καλά για ξεκίνημα, θα δούμε στη συνέχεια γιατί κάθε αγωνιστική μέρα κρύβει εκπλήξεις και παγίδες».
Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τους ποδηλάτες στον τερματισμού του Λεωνιδίου, όπου την καρό σημαία του τερματισμού «κατέβασε» ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαρνέρης. Στο πόντιουμ των νικητών, τη μπλέ φανέλα του προπορευόμενου αθλητή του γύρου, φόρεσε στον Σλοβένο Ρόμπερτ Βρέτσερ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ .Πέτρος Τατούλης.
Πέτρος Τατούλης : Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
«Η Πελοπόννησος είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι δράσης του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί αυτό το γεγονός το έχει αγκαλιάσει το σύνολο των πολιτών της Πελοποννήσου. Όλη η νεολαία δίνει το παρόν και αυτό είναι σημαντικό μήνυμα. Όπως πολύ σημαντική είναι και η ώθηση που δίνει στην περιοχή μας η διεξαγωγή της διοργάνωσης προβάλλοντας για πέντε ημέρες τις ομορφιές της»
Γιάννης Μαρνέρης: Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας
«Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις ενός αγώνα σαν το Γύρο Ελλάδας. Είμαστε υπερήφανοι που φιλοξενούμε το πρώτο ετάπ . Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ξέχωρα από ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός είναι και μια μοναδική ευκαιρία προβολής για τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας.»
Η Επίσημη εκκίνηση στην Κόρινθο
Μια πόλη συντονισμένη σε ποδηλατική φιέστα θύμιζε το πρωί η Κόρινθος καθώς στη μεγάλη πλατεία του λιμανιού, εκατοντάδες πολιτών συγκεντρώθηκαν για να χειροκροτήσουν και να κατευοδώσουν τους 93 αθλητές και τις ομάδες τους που ξεκίνησαν τη συναρπαστική περιπέτεια του 18ΟΥ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Ανάμεσα στο πλήθος, πολλά μικρά παιδιά από σχολεία της πόλης συγκεντρώθηκαν με τα ποδήλατά τους για να πάρουν μέρος στον ανοικτό ποδηλατικό αγώνα πριν την επίσημη εκκίνηση του Διεθνή αγώνα. Στη συνέχεια όλοι οι θεατές έλαβαν πλούσια δώρα από το χρυσό χορηγό της διοργάνωσης Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ οι συμμετέχοντες στην ποδηλατοδρομία μετείχαν στην κλήρωση ενός ποδηλάτου, προσφορά της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.
Την εναρκτήρια πιστολιά του πρώτου ετάπ από την Κόρινθο στο Λεωνίδιο έδωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός.
Στην εκδήλωση της εκκίνησης, πριν από την οποία οι διοργανωτές παρουσίασαν τις 17 ομάδες που παίρνουν μέρος στον αγώνα, το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΟΠ κ. Θανάσης Τερζής , ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες, ο Διευθυντής του καταστήματος Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κορίνθου κ. Κωνσταντίνος Γερόπουλος και η Διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κα. Κατερίνα Καραμάνου.
Θανάσης Τερζής, Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας
«Επιτέλους ο Γύρος ξεκίνησε. Είναι μια ηλιόλουστη μέρα, και αρχίζουμε με ενθουσιασμό το μεγάλο αγώνα που ετοιμάζαμε μήνες πριν. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές καλή επιτυχία και είμαι σίγουρος πώς οι στόχοι της διοργάνωσης για αγωνιστικό θρίαμβο και εκτεταμένη προβολή της χώρας μας θα ευοδωθούν στον τερματισμό της διοργάνωσης την Κυριακή στην Αθήνα»
Αλέξανδρος Πνευματικός, Δήμαρχος Κορινθίων
«Η ιστορική και όμορφη πόλη της Κορίνθου καλωσορίζει τους αθλητές του Ποδηλατικού Γύρου από 12 χώρες και εύχεται καλή επιτυχία στην επίπονη προσπάθειά τους. Το ποδήλατο για το Δήμο μας συμβολίζει έναν τρόπο ζωής που όλοι ονειρευόμαστε, και εμείς στοχεύουμε να το κάνουμε πράξη στην καθημερινότητά μας.»
Το 2ο Εταπ
Το 2ο Ετάπ του 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας-ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ξεκινά στις 9.30 το πρωί της Πέμπτης από το Λεωνίδιο για να τερματίσει στη Σπάρτη . Οι αθλητές θα διανύσουν απόσταση 133 χλμ με διέλευση από Τυρό, Αγ. Ανδρέα, Αστρος, Ανω Δολιανά, Βουτιάνοι, γέφυρα Ευρώτα και τερματισμό στο Εθνικό στάδιο της Σπάρτης περίπου στις 13.04. Το ετάπ περιλαμβάνει δύο σπρίντ ανάβασης .
Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ τελεί υπό την πολύτιμη αιγίδα των Δήμων Κορινθίων, Νότιας Κυνουρίας (Λεωνίδιο), Σπάρτης, Πύλου – Νέστορος (Μεθώνη), Αρχαίας Ολυμπίας, Καλαβρύτων και Αθήνας, καθώς και των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την πολύτιμη αιγίδα του φορέα «Συμμαχία για την Ελλάδα» με στόχο τη συντονισμένη δράση και την προώθηση θεμάτων εθνικής σημασίας, όπως ο ελληνικός πολιτισμός, τουρισμός, εθελοντισμός και αθλητισμός.
Χρυσός Χορηγός διοργάνωσης:
HELLENIC POST BANKΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
Μέγας Χορηγός της διοργάνωσης:
ΟΠΑΠ Α.Ε
Την αποκλειστική τηλεοπτική κάλυψη του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ 2012 – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, έχει η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Επίσημοι Χορηγοί Επικοινωνίας της διοργάνωσης:
Ο όμιλος ΣΚΑΪ, το ΣΚΑΪ.gr και το red 96.3, η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και τα περιοδικά SHAPE και MBike.
Υποστηρικτές της διοργάνωσης:
Το φυσικό μεταλλικό νερό «ΑΥΡΑ Active Cap”, IDEAL Bikes, BMW Motorrad Hellas και η ΔΙΚΛΙΣ μεσίτες ασφαλίσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης (http://race.hellenic-cycling.gr/el/), ή να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Γραφείου Τύπου, κ. Γρηγόρη Τάτση (6972-507475).

Δεν υπάρχουν σχόλια: