Ads 468x60px

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Επιστολή προς τα Σωματεία - Μέλη Ε.Ο.Π.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα Σωματεία – Μέλη της, σε σχέση με το θέμα που δημιουργήθηκε με την αναβολή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ανδρών, νέων ανδρών, γυναικών και παίδων, θα ήθελε να σας ενημερώσει για τα παρακάτω.
Εν όψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και με γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών-αθλητριών, η Ομοσπονδία απέρριψε τη διαδρομή στην περιοχή Μάνδρα Αττικής, λόγω ακαταλληλότητας, διεξήγαγε τεχνικό έλεγχο σε άλλες διαδρομές και επέλεξε διαδρομή στην περιοχή Κερατέας – Πλάκα, η οποία κρίθηκε ότι πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Μέσα σε αυτές ήταν και η εξασφάλιση της απαραίτητης Αστυνομικής Δύναμης. Δυστυχώς οι τρέχουσες εξελίξεις ( συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πορείες, σε συνδυασμό με τη μεγάλη διοργάνωση των Παγκόσμιων αγώνων των Special Olympics), είχαν αποσπάσει μεγάλη δύναμη όλων των περιφερειακών Αστυνομικών Μονάδων. Με σχετική επιστολή η Τροχαία ανέφερε κώλυμα στην κάλυψη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Με αυτά τα δεδομένα, που δεν διασφάλιζαν τις διαδρομές και την ασφάλεια των αγωνιζόμενων αθλητών αποφασίσαμε και ήρθαμε σε τηλεφωνική και γραπτή επικοινωνία, με την Παγκόσμια Ένωση Ποδηλασίας (UCI). Η UCI θεώρησε μείζονα τα θέματα ασφάλειας που θίξαμε, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα αναβολής διεξαγωγής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, και μάλιστα χωρίς να χαθεί η βαθμολόγηση των αθλητών.
Η Ομοσπονδία Ποδηλασίας και ο Πρόεδρος της προσωπικά, ζητούν ειλικρινά την κατανόηση των Σωματείων που ήδη είχαν ξεκινήσει για να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, για την ταλαιπωρία που υπέστησαν, αλλά και από τους αθλητές που είχαν κάνει την προετοιμασία τους για να συμμετάσχουν στο κορυφαίο αυτό γεγονός της χρονιάς.
Για το λόγο αυτό, σας πληροφορούμε ότι παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, η Ε.Ο.Π. αναλαμβάνει πλήρως να καλύψει τα έξοδα που δαπάνησαν τα Σωματεία, με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία που θα καταθέσουν στο λογιστήριο.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι, σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, να κάνουμε ότι είναι δυνατό με αίσθημα ευθύνης για το καλό και την πρόοδο του αθλήματος που υπηρετούμε.
Στεκόμαστε και αγωνιζόμαστε μαζί με τους αθλητές μας, υποστηρίζουμε μεγάλα ποδηλατικά γεγονότα όπως την αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος,( με καλή οργάνωση και εξασφάλιση χορηγιών ώστε να μην θιγεί ο τακτικός προϋπολογισμός) και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε επείγουσες και απρόβλεπτες καταστάσεις όπως αυτή της αναβολής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Στόχος μας παραμένει η αύξηση του αριθμού των Σωματείων και η δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα βοηθήσουν στην διεξαγωγή αναβαθμισμένων πρωταθλημάτων και στη δημιουργία αξιόλογων αθλητών. Επίσης, βασική μας επιδίωξη είναι η αναβάθμιση των Εθνικών μας ομάδων και οι επιτυχίες τους στο διεθνή χώρο.
Η Ε.Ο.Π. είναι ανοικτή σε κάθε διάλογο και σε κάθε πρόταση που διατυπώνεται καλοπροαίρετα, συμβάλλοντας σε ένα κλίμα ανάπτυξης και διάδοσης του αθλήματος, προκειμένου να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε:
α) χορηγίες, έτσι ώστε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες,
β) την καλύτερη λειτουργία της Ομοσπονδίας,
γ) την άρτια οργανωτική κάλυψη του αγωνιστικού προγράμματος.
Τέλος, θα θέλαμε να καλέσουμε όλο τον ποδηλατικό κόσμο σε ένα ανοικτό και γόνιμο διάλογο, στο πρόσεχες διάστημα, με σκοπό την ανάπτυξη, την προβολή και την πρόοδο του αθλήματος μέσα στην οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: