Ads 468x60px

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΕΠΣΜΑΘ

Η αίθουσα Τύπου του Καυτανζογλείου Σταδίου Θεσσαλονίκης γέμισε ασφυκτικά από την ποδηλατική οικογένεια της Βορείου Ελλάδος στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ την Κυριακή 30-1-2011 και η οποία περιλάμβανε βραβεύσεις Παγκόσμιων Πρωταθλητών, διακεκριμένων αθλητών-αθλητριών, Σωματείων Ποδηλασίας 2010 και ειδικές βραβεύσεις.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:

Ο τ.Υφυπουργός & νυν βουλευτής κ. Κ.Γκιουλέκας, ο περιφερειακός σύμβουλος Κ.Μ. κ. Δ.Βάνης, ο Δημ.Σύμβουλος & πρόεδρος Πολυτέκων κ. Ε.Θεοτοκάτος, ο Αντιδήμαρχος Πυλαίας –Χορτιάτη κ. Γ. Μπαμπαράτσας & ο Δημ.Σύμβουλος κ. Κ.Γιακτσής Διευθυντές, Πρόεδροι Συνδέσμων, Συλλόγων, παράγοντες, προπονητές, αθλητές, γονείς αυτών, φίλοι της Ποδηλασίας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης και μέλος της Ε.Ο.Ε. κ. ΘΩΜΑΣ ΤΙΜΑΜΟΠΟΥΛΟΣ στη συνέχεια, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους με ευχές για καλή χρονιά, τόνισε ότι το 2010 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους.

Παρά ταύτα η Ένωση κατάφερε με την οικονομική βοήθεια του Δημάρχου κ. Β. Παπαγεωργόπουλου και του Νομάρχη κ. Π. Ψωμιάδη να διοργανώσει πλην των Τοπικών της πρωταθλημάτων, την 1η Επιστημονική Ημερίδα Ποδηλασίας με την συνεργασία των ΤΕΦΑΑ Θες/νικης και να στηρίξει τις προσπάθειες ποδηλατικών εκδηλώσεων με μεγάλη μαζική συμμετοχή στην επαρχία, όπως την 2η σχολική ποδηλατοδρομία στο Ν. Πέλλης από το πρόγραμμα Ποδήλατο και βιώσιμη κινητικότητα, τον 3ο Ποδηλατικό γύρο της Λίμνης Πετρών στο Αμύνταιο και τον 5ο Πανελλήνιο Ποδηλατικό Γύρο Λίμνης Πολυφύτου.

Ακόμη διοργάνωσε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή τα 20α Αλεξάνδρεια μοιράζοντας δώρα 3000€ στους νικητές, παρά το σαμποτάζ (από κάποιους άγνωστους ανεγκέφαλους) της σηματοδότησης της διαδρομής παραμονές των αγώνων και τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν πριν τους αγώνες, όπως η αδικαιολόγητη άρνηση τριών Σωματείων να μην συμμετάσχουν στον αγώνα λόγω κατά την γνώμη τους υποβάθμισής του από Δρόμο σε ΜΤΒ.

Για όλα αυτά έχοντας η Ένωση στη δύναμή της το 1/5 των Σωματείων της χώρας επιχορηγήθηκε από την Ομοσπονδία για όλο το 2010 μόνο με 1500€ ενώ αυτή εισέπραξε από την ΓΓΑ 1.560.000€.

Αυτός ο σκανδαλώδες και εξώφθαλμος στραγγαλισμός της Ένωσης καταγγέλθηκε στην ΓΓΑ, τον Υπουργό και Υφυπουργό Αθλητισμού, ενάντια στις υφιστάμενες αρνητικές επιδράσεις που έχει η γεωγραφική της απομόνωση από το κέντρο λήψης αποφάσεων και τον κίνδυνο απαξίωσης της Ένωσης και υποβίβασή της σε Τοπική Επιτροπή, υποχείριο του εκάστοτε προέδρου της Ε.Ο.Π..

Δεν είναι όλοι ίδιοι και δεν μοιάζουν σε καμιά περίπτωση με τους διοικούντες των Αθηνών. Το μεγάλο λάθος τελικά αυτής της διοίκησης της ΕΠΣΜΑΘ είναι ότι δεν παραιτήθηκε ακόμη διαπιστώνοντας καθημερινά ότι είναι μια φτηνή και άθλια απομίμηση της πραγματικότητας, την οποία δυστυχώς υπηρετεί.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Κόσμου 2010 Γιάννης Ταμουρίδης, κατά την βράβευσή του ανέφερε ότι το 2010 ήταν πράγματι μια δύσκολη χρονιά ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς του 2012 και ζήτησε την βοήθεια όλων να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην χάσουν οι αθλητές αυτό που έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα.



Βραβεύτηκαν οι παρακάτω κατηγορίες αθλητών:

ΔΙΕΘΝΕΙΣ & ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 2010



ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ - ΠΑΟΚ Κυπελλούχος Κόσμου 2010 (βαθμ.UCI), 7ος Ομνιουμ Ευρωπαικό Πρωτ. Πίστας (ΠΟΛΩΝΙΑ)



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΟΣ - ΒΑΟ 11ος Ατομ.χρον. Ευρωπαϊκό Πρωτ. (ΤΟΥΡΚΙΑ)

25ος & ΝΠΡ ατ.πουρς. Παγκ.Πρωτ.Πίστας (MONTICHIARI)



ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΜΟΥΤΖΙΑΣ - ΒΑΟ 7ος Ομαδ.Πουρσουιτ Ευρωπαϊκό Πρωτ. (ΡΩΣΙΑ)

ΔΗΜ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ – ΑΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΥΚΩΝ 26ος Ευρωπαικό Πρωτ. ΜΤΒ (ΙΣΡΑΗΛ)



ΒΡΟΧΙΔΗΣ ΑΛ. ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝ. – ΣΑΡΙΟΓΛΟΥ ΟΡΛ. – ΤΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚ., ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ. – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡ. – ΠΑΣΧΟΣ ΣΤΑΥΡ. – ΔΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ Δ. – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓ. - ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΝΙΚ. - ΛΟΥΤΖΙΔΗΣ ΑΝΔΡ. – ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓ.



ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ 2010

ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΑΛ., ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Π., ΠΑΧΟΣ ΣΤ., ΚΟΥΣΟΥΤΖΙΔΗΣ ΧΡΥΣ., ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΆΓΓ. - ΑΝΤΟΧΗΣ

ΤΣΙΑΒΕΣ Φ., ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ., ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Φ., ΚΟΥΣΟΥΤΖΙΔΗΣ ΧΡΥΣ. – ΑΤΟΜ. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Κ., ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΔΗΜ., ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ., ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓ., ΓΚΟΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓ. – ΜΤΒ

ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝ., ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΜΑΡ., ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΩΝ., ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ., ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡ., ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦ.- ΠΙΣΤΑ

ΠΟ ΒΕΛΟΣ, ΠΑΟΚ – ΧΡΟΝ.ΖΕΥΓΩΝ, ΠΑΟΚ – ΟΜ.ΣΠΡΙΝΤ - ΠΙΣΤΑ

Πρώτος σύλλογος δύναμης Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. Γενικής κατ. 2010 & ΜΤΒ – Α.Σ.Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ

Πρώτος σύλλογος δύναμης Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. Πίστας 2010 – ΠΟ ΒΕΛΟΣ

Πρώτος σύλλογος δύναμης Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. Δρόμου 2010 – ΠΑΟΚ

1ο Παν.Πρωτ.ΜΤΒ (team relay) – ΒΑΟ



ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ επίσης τιμήθηκαν οι:

• Πατήρ Ιωάννης Κρητικόπουλος

• τ. πρόεδρος κ. Απόστολος Γιάντσης

• Αρχιπλοίαρχος ε.α.Π.Ν. κ. Θεόδωρος Βρακάς

• Δημοσιογράφος κ. Παντελής Τζερτζεβέλης

• Οικογένεια Συμεών & Παναγιώτας Ιορδανίδη

• Πρωταθλητής Αλέξης Ιορδανίδης

• κ. Δημ.Βλάχος – πατέρας του πρωταθλητή

• Εταιρεία GIANT-Θεοτόκης

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η βράβευση στην οικογένεια του Πρωταθλητή ποδηλασίας Αλέξη Ιορδανίδη σε ένδειξη σεβασμού και τιμής από όλη την ποδηλατική οικογένεια. Ο Αλέξης όπως και στους περισσοτέρους φίλους της ποδηλασίας είναι γνωστό είχε ένα τροχαίο ατύχημα το καλοκαίρι του 2010 κατά την διάρκεια προπόνησης και έδωσε μια γιγαντιαία μάχη ζωής με συμπαραστάτες την οικογένεια του. Μετά από 2,5 μήνες στην εντατική και ελάχιστες πιθανότητες να σταθεί στα πόδια του, σήμερα είναι μαζί μας με τη βοήθεια του Θεού, της οικογένειάς του, του π.Ιωάννη και την συμπαράσταση όλου του ποδηλατικού κόσμου και των συναθλητών του. Το πιο ευχάριστο είναι ότι ήδη άρχισε να προπονείται για να συνεχίσει να αγωνίζεται αποδεικνύοντας ότι αυτό που αγαπάμε δεν το εγκαταλείπουμε και μας κάνει πιο δυνατούς.

Η γιορτή έκλεισε με το κόψιμο της πίτας από τον πάτερ Ιωάννη, πρόεδρο του Συλλόγου ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΥΚΩΝ. Το φλουρί έτυχε ο Σύλλογος Β.Α.Ο. Εννέα ήταν τα φλουριά για τους αθλητές που κέρδισαν διάφορα δώρα. Επίσης έγινε κλήρωση στους διακριθέντες αθλητές για τρία ακόμη δώρα που κέρδισαν οι αθλητές Ταμουρίδης, Ταχόπουλος και Σαρίογλου.

Τα δώρα ήταν προσφορά των παρακάτω επιχειρήσεων τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά:
GIANT ΘΕΟΤΟΚΗΣ, ACTION BIKE CLUB, LIAKOS CYCLING-BIKE STORE, ΠΟΔΗΛΑΤΟΡΑΜΑ, ΠΟΔΗΛΑΤΟΚΙΝΗΣΗ, CYCLIST CENTER, HOTEL «ΑΓΝΑΝΤΙΟ» Σιδηρόκαστρο.

Η Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. ευχαριστεί πολύ όλους όσους συντέλεσαν για την επιτυχία της παραπάνω ετήσιας εκδήλωσης, καθώς και όλους όσους παραβρέθηκαν και την τίμησαν με την παρουσία τους.

Ιδιαίτερα ευχαριστεί και την ΕΤ3 για την τηλεοπτική της κάλυψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: