Ads 468x60px

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Νέος μηχανισμός ελέγχου της WADA «καίει» τον Κονταδόρ

Γιάννης Νάτου contra.gr

Μπορεί ο Αλμπέρτο Κονταδόρ να καλεί συνεντεύξεις Τύπου προσπαθώντας να στηρίξει τον ισχυρισμό της αθωότητάς του και η άλλη πλευρά όμως, έχει τα επιχειρήματά της. Κι αυτά είναι πιο δυνατά.


Όπως αποδεικνύεται, η WADA χρησιμοποίησε στον τελευταίο Γύρο της Γαλλίας ένα νέο μηχάνημα το οποίο ονομάζεται plasticizer και τεστάρει αν έχει γίνει χρήση χημικών ουσιών από τον αθλητή. Εξυπακούεται πως εντοπίζει τις μεταγγίσεις αίματος που αποσκοπούν στην εκτόξευση της ενέργειας.

Αυτό ακριβώς το τεστ σε ένα από τα δείγματα του Κονταδόρ απέδειξε πως οι δείκτες ήταν οκτώ φορές ανώτεροι από τα επιτρεπτά όρια, σύμφωνα με μαρτυρία ανθρώπου που γνωρίζει τι συμβαίνει και διατηρεί την ανωνυμία του για το διάστημα που διεξάγεται η έρευνα.

Το δείγμα του Ισπανού λήφθηκε την τελευταία μέρα ξεκούρασης πριν από το Γύρο, γι' αυτό και προκαλεί απορία που ο Κονταδόρ ανακοίνωσε πως πιάστηκε θετικός σε κλενβουτερόλη, ουσία που βοηθά στην απώλεια βάρους και την αύξηση της μυικής μάζας. Αυτή η ανακοίνωση βέβαια, αφορά στο δείγμα της 21ης Ιουνίου που έδωσε...

Μέχρι πρότινος, ο αθλητής μπορούσε να εισάγει στον οργανισμό του δικό του αίμα, το οποίο είχε καταψύξει νωρίτερα, ώστε να έχει μεγαλύτερη ενέργεια και αντοχή, δίχως να ανησυχεί για να πιαστεί θετικός. Από την άλλη, το plasticizer υπάρχει στην πιάτσα εδώ και ένα χρόνο περίπου, αλλά δεν έχει κατοχυρωθεί η αξιοπιστία του κι αυτή μπορεί να προσβληθεί σε μια δικαστική αίθουσα. Πλην, όμως, οι ειδικοί αναφέρουν πως σε συνδυασμό με άλλα γεγονότα οδηγεί σε τιμωρία του αθλητή, στην περίπτωση του Κονταδόρ ειδικότερα, από τη στιγμή που και το δεύτερο δείγμα αποδείχθηκε θετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: