Ads 468x60px

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Επιτυχημένος ο Ποδηλατικός Αγώνας "Formula"

Την Κυριακή, 26.09.2010 έγινε για πρώτη φορά ο Ποδηλατικός Αγώνας "FORMULA" για παιδιά του Δημοτικού και Γυμνασίου.




Ο αγώνας αυτός διοργανώθηκε από το Ποδηλατικό Σύλλογο Ρεθύμνου και την Πίστα Καρτ του Βαγγέλη Χατζάκη. Ο αγώνας έγινε στα πλαίσια της λειτουργιάς της ακαδημίας ποδηλασίας του Ποδηλατικού Συλλόγου Ρέθυμνου.

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Ευτυχώς οι φόβοι των διοργανωτών του αγώνα ότι θα μπορούσε να βρέξει αυτή την ημέρα δεν πραγματοποιήθηκαν. Κάθε άλλο: Η μέρα αυτή είχε πολύ ψηλή θερμοκρασία και υγρασία και έμοιαζε με μια καλοκαιρινή μέρα.
Από τις 9.00 το πρωί ερχόταν τα πρώτα παιδιά, συνοδευόμενα από τους γονείς τους στο χώρο του Πίστας. Οι εγγραφές έγιναν και τα παιδιά περίμεναν με μεγάλη αγωνία την έναρξη των αγώνων. Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να έχουν αρκετά κράνη για τα παιδιά. Η ασφάλεια των παιδιών σε ποδηλατικούς αγώνες αλλά και γενικά στην οδήγηση με ποδήλατα είναι πολύ σημαντική και έτσι δεν επιτρεπόταν να λάβουν μέρος παιδιά χωρίς να φορέσουν κράνος.
Δήλωσαν συμμετοχή για τον αγώνα συνολικά 85 παιδιά, ένας σεβαστός αριθμός παιδιών, εάν σκεφτεί κανείς ότι την ίδια ώρα γινόταν εκδηλώσεις Τένις για παιδιά στην πόλη μας. Οι γονείς και οι φίλοι των παιδιών είχαν τη δυνατότητα να πιουν κάτι και να γευματίσουν στο Snack Bar της Πίστας την ώρα του αγώνα.

ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Λίγο πριν τον αγώνα μίλησε ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου, Άξελ Βέρνερ, για την Ποδηλασία στην πόλη μας, τον αγώνα και την λειτουργιά της Ακαδημίας. Ο κύριος Βέρνερ τόνισε ότι η ποδηλασία είναι ένα ωραίο ατομικό και ομαδικό άθλημα και με την έναρξη της ακαδημίας ποδηλασίας στο Ρέθυμνο πριν από 5 μήνες ξεκίνησε μια καινούρια εποχή, που δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να ασχολούνται σοβαρά με το άθλημα της ποδηλασίας. Ανέφερε ότι σήμερα ανήκουν πάνω από 20 παιδιά στην ακαδημία και οι προπονήσεις γίνονται 4 φορές την εβδομάδα. Ευχαρίστησε τον Προπονητή Νίκο Ταμπακάκη, ο όποιος έχει σαν ποδηλάτη πολλές διακρίσεις πανελλαδικά, για την άπταιστη συνεργασία με τα παιδιά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Τα παιδιά χωρίστηκαν σύμφωνα με την ηλικία τους σε 4 κατηγορίες.
1. Παιδιά γεννημένα του 2003 & 2004 (1. & 2. Δημοτικού) - 2 Στροφές (1,3χμ)
2. Παιδιά γεννημένα του 2002 & 2001 (3. & 4. Δημοτικού) - 5 Στροφές (3,2χμ)
3. Παιδιά γεννημένα του 2000 & 1999 (5. & 6. Δημοτικού) - 7 Στροφές (4.5χμ)
4. Παιδιά γεννημένα του 1996 -1998 (1. – 3. Γυμνασίου) - 8 Στροφές (5.2χμ)

Αγόρια και κορίτσια έτρεξαν στις περισσότερες κατηγορίες μαζί, αλλά βραβεύτηκαν ξεχωριστά. Η διαδρομή δεν είχε ανηφόρες και κατηφόρες αλλά ήταν τεχνικά δύσκολη επειδή είχε παρά πολλές στροφές που απαιτούσε από τους ποδηλάτες καλή οδήγηση.. Ο αγώνας συνοδευόταν από μέλη του συλλόγου και την γιατρό του αγώνα την Κυρία Μαρία Πετρούλακη, η όποια πρόσφερε τις υπηρεσίες της σαν φίλη του ποδήλατου και του Συλλόγου εθελοντικά. Ο Σύλλογος την ευχαριστεί ιδιαίτερα και της εύχεται ότι καλύτερο για την καινούρια της ζωή στην Κρήτη. Η Κυρία Πετρούλακη γύρισε μετά από πολλά χρόνια στις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής μαζί με τα τρία της παιδιά και το σύζυγο της τον γιατρό Μανόλη Πετρούλακη στην Κρήτη. Ευτυχώς δεν υπήρχαν σοβαρά ατυχήματα στους αγώνες.

Όλα τα παιδιά κατάφεραν να τερματίσουν και η απόδοση των παιδιών ήταν καταπληκτική, ιδιαίτερα επειδή αρκετά παιδιά δεν είχαν καν ταχύτητες στα ποδήλατά τους. Ο προπονητής της ακαδημίας ο Νίκος Ταμπακάκης αποκάλυψε αρκετά καινούρια ταλέντα και ελπίζει να γίνουν μελή στην ακαδημία του συλλόγου..
Όλα πα παιδιά πέρασαν πολύ ωραία και μάλιστα πολλά παιδιά δήλωσαν ενδιαφέρον για την ακαδημία του Συλλόγου.

ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 2003 & 2004
Τα μικρότερα παιδιά αγωνίστηκαν με πολύ πάθος και χαρά και όλα τερμάτισαν. Η μεγάλη έκπληξη σε αυτή την κατηγορία ήταν η εμφάνιση του αθλητή Ηλία Βερναδακη, ο οποίος τερμάτισε με αρκετά μεγάλη απόσταση και νίκησε το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας τον Μανόλη Ρακιωτακη, ο όποιος ανήκει στην ακαδημία εδώ και 5 μήνες και είναι μια από τις αθλητικές έλπιζες του συλλόγου για το μέλλον. Τρίτος τερμάτισε ο ταλαντούχος Μπέμπης Γεωργιεβσκης, σε απόσταση αναπνοής πίσω από τον Μανόλη. .
Στα κορίτσια τερμάτισε πρώτη η Μαρία Δραμιτινου.
Αγόρια Κορίτσια
1.Βερναδακης Ηλιας 1. Δραματινου, Μαρία
2.Ρακιωτακης, Μανολης 2. Μυριοκεφαλιτακη, Μαρία
3.Γεωργιεβσκη, Μπομπι

ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 2001 & 2002
Σε αυτή την κατηγορία υπήρχαν 4 μεγάλα φαβορί, τα όποια ανήκουν στην ακαδημία και μπορεί να είναι το 2011 οι μεγάλες εκπλήξεις σε αγώνες πανελλαδικού επίπεδου. Και οι τέσσερεις αγωνιστήκαν με αγωνιστικά ποδήλατα και έδωσαν στη συνεχεία ένα πολύ σκληρό και ενδιαφέρον αγώνα. Ο Στέλιος Αποδουλιανακης έφυγε πρώτος, αλλά δυστυχώς έπεσε λογά τεχνικού λάθος στον πρώτο γύρο. Παρόλο αυτά κατάφερε να συνεχίσει τον αγώνα και να τερματίσει τέταρτος! Ο Αλέξανδρος Βέρνερ ήταν ο νικητής στα αγόρια με απόσταση αναπνοής μπροστά από τον Λεωνίδα Τσαλιο. Τρίτος τερμάτησε ο Βαγγελης Καζιαλες, ο όποιος είχε πέσει στο ξεκίνημα του αγώνα. Η Αννα Οικονομακη νίκησε την κατηγορία κοριτσιών.

Αγόρια Κορίτσια
1. Βέρνερ Αλέξανδρος 1.Οικονομακη Αννα
2. Τσαλος Λεωνιδας 2.Γεωργιεβσκη Ελεωνορα
3. Καζιαλες Βαγγελης 3. Δαρακη, Δαφνη

ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 1999 & 2000
Σε αυτή την κατηγορία περιμέναμε μια μεγάλη μάχη μεταξύ των αδελφών Τσικιντικου Γιώργου και Κωνσταντίνου, τα όποια ανήκουν στην ακαδημία του συλλόγου. Στα φαβορί του αγώνα ανήκε και ο Γιάννης Καζιαλες, ο όποιος προπονείται εδώ και 5 μήνες στην ακαδημία. Μετά από έναν μεγάλο αγώνα τερμάτισε πρώτος ο Κωνσταντίνος μπροστά από τον αδελφό του και τον Γιάννη. Και οι τρεις θα είναι έτοιμοι να αγωνίζονται του χρόνου σε διασυλλογικούς αγώνες εντος και εκτός Κρήτης. Νικήτρια των κοριτσιών ήταν η Γιονα Γουλσοφ, που ήταν από την αρχή του αγώνα μπροστά και νίκησε με αρκετά μεγάλη απόσταση. Η Γιονα φαίνεται να είναι ένα πραγματικό ταλέντο και ο σύλλογος ελπίζει να έρχεται σύντομα στις προποησεις της ακαδημίας. Δεύτερη νικήτρια ήταν η Στέλλα Σταγακη από την ακαδημία και τρίτη τερμάτισε η Μαρία Μυριοκεφαλυτακη. Η Μαρία ανήκει από την πρώτη μέρα στην ακαδημία του συλλόγου και είναι από τις ελπίδες του προπονητή στην κατηγορία των κοριτσιών.
Αγόρια Κορίτσια
1. Τσικιντίκος Κωνσταντίνος 1. Γουλσοφ Γιονα
2. Τσικιντίκος Γιώργος 2. Σταγακη Στελλα
3. Καζιαλες Γιαννης 3. Μυριοκεφαλοτακη Μαρία

ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Σε αυτή την κατηγορία έλαβαν μέρος παιδιά από τις τρεις τάξεις του Γυμνάσιου. Πρώτος τερμάτισε ο Βαγγελης Βέρνερ (πρώτη Γυμνάσιου), ο όποιος είναι έμπειρος ποδηλάτης που ανήκε μέχρι πρόσφατα σε σύλλογο Χανιών. Μαζί με τον Κωνσταντίνο Παλιερακη, που τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Γυμνάσιου θα αντιπροσωπεύει το σύλλογο μας σε διασυλλογικούς αγώνες το 2011. Οι δυο αθλητές θα ξεκινάμε σύντομα συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης. Τους περιμένει μια αρκετά σκληρή προετοιμασία τους επομένους μήνες, αλλά ο προπονητής του συλλόγου είναι αισιόδοξος για τις εμφανίσεις τους την επομένη χρόνια.. Στα κορίτσια νίκησε η Αριάδνη Βερναδακη με μια πόλη καλή εμφάνιση. Η Αριάδνη φαίνεται να είναι μεγάλο ταλέντο στην ποδηλασία και με τα λεγόμενα του πατερά του θα είναι σύντομα μέλος της αγωνιστικής ομάδας του συλλόγου. Δεύτερη αθλήτρια ήταν η Δανάη Πετρουλακη, η κόρη της γιατρού του αγώνα. Τρίτη τερμάτισε η Χρυσηίδα Παπαδάκη, η όποια ανήκει στην ακαδημία, αλλά λογά πεσίματος δεν μπορούσε να ξανά τερματίσει πρώτη (στον αγώνα στις 25.04.2010 στο Πανεπιστήμιο Γάλλου είχε νικήσει την κατηγορία της).
Αγόρια Κορίτσια
1. Βέρνερ Βαγγελης 1.Βερναδακη Αριάδνη
2. Παλιερακης Κωνσταντίνος 2.Πετρουλακη Δανάη
3. Σπαντιδακης Σταμάτης 3. Παπαδάκη Χρυσηίδα


ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ
Οι προπονήσεις γίνονται Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη στις 3.00 το απόγευμα στο χορό της Μαρίνας. Το Σάββατο στις 3.00 γίνεται η προπόνηση για τους προχωρημένους ποδηλάτες στους δρόμους. Η συνάντηση είναι στις 3.00 στην πλατεία του αγνώστου στρατιώτη.
Ο σύλλογος καλωσορίζει όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω στην ακαδημία του. Για να λάβει ένα παιδί μέρος στην ακαδημία, παρακαλείται ο γονέας να πρσκομίσει ένα αντίγραφο του δελτίου υγείας (από το σχολείο!). Ο προπονητής θέλει να τονίσει ότι δεν χρειάζεται συγκεκριμένο ποδήλατο την αρχή, είναι όμως σημαντική η άριστη λειτουργικότητα του ποδηλάτου.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να έρθουν σε επαφή με τον προπονητή Νίκο Ταμπακάκη (6974953942)

Δεν υπάρχουν σχόλια: