Ads 468x60px

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ένα ακόμα κρούσμα ντόπινγκ στην ισπανική ποδηλασία

Στις περιπτώσεις ντόπινγκ που απασχόλησαν την τρέχουσα εβδομάδα, αυτές του τρεις φορές νικητή του Γύρου Γαλλίας Αλμπέρτο Κονταδόρ, του δεύτερου στον φετινό Γύρο Ισπανίας Εζέκιελ Μοσκουέρα και του Νταβίντ Γκαρσία ντα Πένα, προστέθηκε το Σάββατο (02/10) μία ακόμα.



Η Μαργαρίτα Φουγιάνα έγινε η τέταρτη εκπρόσωπος της ισπανικής ποδηλασίας που πιάστηκε ντοπαρισμένη τις τελευταίες μέρες. Μετά από εκτός αγώνων έλεγχο που πέρασε τον Σεπτέμβριο στον Καναδά, βρέθηκαν στα ούρα της ίχνη ερυθροποιητίνης.

“Τίποτα δεν πήγαινε καλά και είχα την δυνατότητα να πάρω EPO αλλά σε τόσο μικρή ποσότητα που δεν έκανε τη διαφορά” δήλωσε η 38χρονη αθλήτρια, η οποία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 είχε πάρει το χάλκινο στο cross-country ενώ έχει στην κατοχή της και τρία χρυσά σε Παγκόσμια πρωταθλήματα ορεινής ποδηλασίας.

Και πρόσθεσε: “Δεν βελτιώθηκα και όλες οι παρουσίες μου σε αγώνες δεν διέφεραν από τις προηγούμενες: παρέμειναν κάκιστες. Έκανα κάτι χαζό, αλλά είμαι αρκετά γενναία για να το παραδεχτώ. Πέρασα τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς για να φτιάξω μια καριέρα και τώρα με ένα λάθος που έκανα, τα τίναξα όλα στον αέρα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: