Ads 468x60px

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

«Μάχη» για το... κρέας!

Ο Αλμπέρτο Κονταδόρ έχει ξεκινήσει ήδη… εκστρατεία προκειμένου να αποδείξει ότι έφτασε «καθαρά» και δίκαια στη νίκη στον Γύρο Γαλλίας, προκαλώντας την αντίδραση της WADA. Νέο κρούσμα στην Ισπανία.

Τα αλλοιωμένα τρόφιμα που κατανάλωσε κατά τη διάρκεια του Ποδηλατικού Γύρου έκαναν σύμφωνα με τον Ισπανό πρωταθλητή όλη τη ζημιά. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι το ίδιο και ο 27χρονος ποδηλάτης κρίνεται «ένοχος» για χρήση απαγορευμένων ουσιών που εκτός του τίτλου του μπορεί να του στερήσει και τη συμμετοχή του σε αγώνες για τα δύο απόμενα χρόνια.

Ο ίδιος από την πρώτη μέρα δηλώνει αθώος, κατανοεί ότι το άθλημα το οποίο υπηρετεί έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια, λόγω των πολλών κρουσμάτων που έχουν σημειωθεί, όμως δεν μπορεί να δεχθεί όσες κατηγορίες του προσάπτουν, για αυτό και πέρασε στην αντεπίθεση. Ζήτησε λοιπόν να παγώσουν τα δείγματα ούρων και αίματος που έδωσε, μέχρι η επιστήμη να αποδείξει ότι όντως ήταν «καθαρός».

Οι δηλώσεις του δεν θα μπορούσαν παρά να προκαλέσουν την αντίδραση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ, με τον τεχνικό διευθυντή, Ντέιβιντ Χάουμαν να δηλώνει: «Το ότι ανιχνεύτηκε μικρό ποσοστό απαγορευμένης ουσίας, δεν σημαίνει ότι δεν έσφαλε. Αυτό που όλοι οφείλουν να θυμούνται είναι πως μπορείς να λάβεις ένα στεροειδές και αυτό να βρίσκεται στον οργανισμό σου για πολλές εβδομάδες», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Τι θέλετε να κάνουμε; Να βρούμε τους απατεώνες ή να βάλουμε μία διαχωριστική γραμμή για να ξεφεύγουν;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: