Ads 468x60px

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

“Όλοι οι ποδηλάτες ντοπάρονται”

Ανθή Κουτσουμπού contra.gr


Πεπεισμένος ότι όλοι οι ποδηλάτες ντοπάρονται, δήλωσε ο δημόσιος κατήγορος για υποθέσεις ντόπινγκ της Ιταλίας, Ετόρε Τόρι σε συνέντευξη του την Τρίτη (05/10) στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.



Ο 78χρονος Τόρι, ο οποίος με το έργο του τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχει αναδειχτεί σε έναν από τους μεγαλύτερους πολέμιους και εμπράκτως του ντόπινγκ στον αθλητισμό, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός. “Όσο πιο πολύ ασχολούμαι με αυτό τον χώρο, τόσο καταλαβαίνω ότι το ντόπινγκ έχει ρίζες παντού, οι οποίες δεν μπορούν να ξερριζωθούν. Βγαίνουν συνέχεια νέες ουσίες, που δεν μπορούν να ανιχνευτούν” δήλωσε μεταξύ άλλων.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η νομιμοποίηση του ντόπινγκ θα μπορούσε να ήταν μια λύση, αρκεί να μην έβλαπτε την υγεία των αθλητών, επισημαίνοντας ότι οι αρχές καταπολέμησης της μάστιγας πιάνουν μόνο ένα μικρό ποσοστό ντοπαρισμένων: “Δεν είναι δίκαιο να βρίσκεται μόνο ένας στους 100. Αν οι υπόλοιποι 99 ντοπάρονται επίσης αλλά δεν πιάνονται, είναι άδικο. Πάντα υπάρχουν τρόποι για να μην πιαστείς. Αυτοί που προωθούν τις ουσίες ξέρουν καλά τη δουλειά τους και γνωρίζουν ακριβώς πόση ποσότητα δεν είναι ανιχνεύσιμη στους ελέγχους”.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη “βόμβα” που έσκασε με τον Αλμπέρτο Κονταδόρ, ο Τόρι είπε ότι δεν έχει γνώση του τι ακριβώς συνέβη, ωστόσο σχολίασε: “Μπορεί να κατηγορεί ένα φιλέτο που έφαγε αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει να το αποδείξει”.

Ο επικεφαλής για τη μεγάλη μάχη που δίνεται κατά του ντόπινγκ στην Ιταλία, έχει γίνει ο “εφιάλτης” αρκετών αθλητών της ποδηλασίας, όπως των Ιβάν Μπάσο και Ντανίλο Ντι Λούκα, του Αλεσάντρο Πετάκι, του Ρικάρντο Ρίκο, του Αλεχάντρο Βαλβέρδε κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: