Ads 468x60px

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Περισσότερα από 6.000 άτομα στον ποδηλατικό γύρο της Αθήνας

Με τον 19ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας ολοκληρώθηκαν οι αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων "Athens City Games 2010". Περισσότερα από από έξι χιλιάδες άτομα, κάθε ηλικίας, έλαβαν μέρος στο γεγονός.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 10 το πρωί στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τον πρόεδρο του ΟΝΑ Άγγελο Μοσχονά, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη.

Την ίδια ώρα στην πλατεία Συντάγματος ξεκίνησε και ο αγώνας για τα Α.Μ.Ε.Α. Την εκκίνηση έδωσαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης και το μέλος της Παραολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο, Γιώργος Κούζας.

Λίγο πριν την εκκίνηση στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο πρόεδρος του ΟΝΑ, Άγγελος Μοσχονάς τόνισε:

"Ο κόσμος ευαισθητοποιείται όλο και περισσότερο στο ποδήλατο, που είναι ένα οικολογικό μέσο για να κινηθούμε. Είναι επίσης οικονομικό, και μας διασκεδάζει ταυτόχρονα. Πιστεύω ότι ο κόσμος το έχει αντιληφθεί, γι’ αυτό και η συμμετοχή του ήταν σήμερα πρωτοφανής. Το μήνυμα της σημερινής διοργάνωσης είναι ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος να ζούμε και αυτός είναι το ποδήλατο. Ο Δήμος Αθηναίων και ο Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης είχαν αναθέσει στο Πολυτεχνείο, στον καθηγητή κ. Βλαστό, μελέτη, ώστε να υπάρχουν ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα. Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και έχει υποβληθεί στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: