Ads 468x60px

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την αντοχή στην κοινή κατηγορία ανδρών-νέων ανδρών (158χλμ), η οποία είχε συναρπαστική εξέλιξη και ανέδειξε τελικά νικητή τον Ταμουρίδη (με χρόνο 4 ώρες 13 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα) ο οποίος "ζευγάρωσε" τις νίκες του, αφού κέρδισε στο σπριντ τον Πολ. Τζωρτζάκη, ο οποίος φόρεσε το ασημένιο μετάλλιο (4.13.15), ενώ το χάλκινο πήρε ο Σακελλαρίδης (4.13.27).
Σχεδόν με το ξεκίνημα από τα Αρφαρά (ένα χωριό έξω από τη Καλαμάτα) όπου δόθηκε η προεκκίνηση, ξεκόλλησε ένα γκρουπ πέντε αθλητών. Σακελλαρίδης, Δρακάκης (Τάλως - περυσινός πρωταθλητής), Βασιλόπουλος, Μαριόλας και Ποτουρίδης, κάνοντας μια διαφορά γύρω στα 2 λεπτά από το κυρίως γκρουπ. Η "σφιχτή" και επικίνδυνη κατηφόρα πολύ νωρίς... έδειξε τα δόντια της και ο Γκαλιούρης έχει μια άσχημη πτώση, που του στοίχισε έναν αρκετά σοβαρό τραυματισμό.
Η διαδρομή μετά τη προεκκίνηση είχε ένα κύκλο 30χλμ. που οι αθλητές τον έκαναν 4 φορές. Στο δεύτερο γύρο και πάλι τίποτα δεν άλλαξε, όμως στον τρίτο οι πέντε άρχισαν να δείχνουν σημάδια κόπωσης, ενώ και το κυρίως γκρουπ είχε πια αρχίσει να... σπάει. Δυο από τα φαβορί του αγώνα, οι Ταμουρίδης και Ηλίας, δεν είχαν κάνει κάποια κίνηση, ενώ μέσα στο κυρίως γκρουπ ήταν και ο Πολ. Τζωρτζάκης και ο 3ος γύρος τελείωσε με το Σακελλαρίδη να είναι ο μόνος από το πρώτο γκρούπ που έχει μείνει μπροστά (περίπου ενάμιση λεπτό).
Στο ξεκίνημα της τελευταίας πια ανηφόρας, στο μόνο ουσιαστικά μέρος που προσφερόταν, ο Ηλίας έκανε την επίθεσή του. Μια επίθεση που ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αποδώσει, μιας και ούτε βοήθεια υπήρχε γι΄ αυτόν, αλλά ούτε και πολύς χρόνος. Αμέσως κόλλησε πίσω του ο Ταμουρίδης και οι δυο αθλητές ανέβαιναν μόνοι τους, έχοντας μπροστά τον Σακελλαρίδη, που άντεξε, χάνοντας λίγα δευτερόλεπτα.
Πίσω οι μόνοι που μπόρεσαν να ανταποκριθούν στο τέμπο των δυο πρωταθλητών ήταν οι Τζωρτζάκης και Πολυδωρόπουλος, οι οποίοι κατάφεραν τελικά και κάλυψαν την απόσταση όταν η κλίση της ανηφόρας έπεσε και έτσι οι τέσσερις τους ξεκίνησαν μαζί την κατηφόρα. Ο Ταμουρίδης με το Τζωρτζάκη οδηγούσαν... στο όριο και οι Ηλίας και Πολυδωρόπουλος "πιάνουν" το Σακελλαρίδη 8χλμ πριν το τερματισμό. Τελικά και μετά από ένα μικρό ανηφοράκι ο Ταμουρίδης τερμάτισε λίγα μετρά μπροστά από τον εξαιρετικό Τζωρτζάκη, ο Σακελλαρίδης κράτησε τη 3η θέση, ενώ ακριβώς πίσω του, οι Ηλίας και Πολυδωρόπουλος "έλυσαν τις διαφορές τους" στο σπριντ με νικητή το πρώτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: