Ads 468x60px

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Ολοκληρωθηκέ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας Ανδρών - Γυναικών & AMEA (15 - 18 Απριλίου 2010)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας, που διεξήχθη στο υπερσύγχρονο ποδηλατοδρόμιο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Στους αγώνες συμμετείχαν οι καλύτεροι αθλητές στην Ελλάδα, με μοναδικό απόντα τον κυπελλούχο κόσμου Γιάννη Ταμουρίδη. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κοπεγχάγης και οι Έλληνες ποδηλάτες έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην προσπάθεια των αθλητών με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους και απέσπασαν το χειροκρότημα των φιλάθλων που έδωσαν το ‘’παρών’’ στο ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο.

Δηλώσεις του προέδρου της ελληνικής ομοσπονδίας ποδηλασίας Θανάση Τερζή:

Το επίπεδο ήταν πάρα πολύ καλό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τόσο στο αγωνιστικό τομέα όσο και στο οργανωτικό. Έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα νέα παιδιά, καθώς αυτά θα στελεχώσουν την εθνική ομάδα τα επόμενα χρόνια. Γίνεται σοβαρή δουλειά από όλους όλοι ασχολούνται με την ποδηλασία με ορίζοντα του Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Η ομοσπονδία βρίσκεται κοντά σε όλους τους αθλητές και προπονητές, προκειμένου να προσπαθούν για το καλύτερο σε όλες τις διοργανώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είμαι ικανοποιημένος από τη συνολική δουλειά που γίνεται και ελπίζω ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες, μετά τις άτυχες στιγμές που είχαμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κοπεγχάγης.

Δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή Λάμπρου Βασιλόπουλου:

Ήταν ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο μέσα από τις εγχώριες διοργανώσεις να βγαίνουν νέοι οι αθλητές και αυτό νομίζω ότι το έχουμε επιτύχει. Με την καθοδήγηση όλου του προπονητικού επιτελείου, είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει μια νέα φουρνιά ποδηλατών, που θα στελεχώσουν τα επόμενα χρόνια την εθνική ομάδα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου θα αποτελέσουν για εμάς, ορόσημο για τη συνέχεια της ελληνικής ποδηλασίας.

Δηλώσεις του πρωταθλητή Ελλάδας Χρήστου Βολικάκη:

Ήταν δύσκολοι αγώνες για εμένα καθώς προερχόμουνα από ένα σοβαρό τραυματισμό που με επηρέασε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κοπεγχάγης. Σίγουρα υπήρχε ανταγωνισμός και μέσα από αυτούς τους αγώνες γινόμαστε καλύτεροι, για τους επόμενες διοργανώσεις. Στο μυαλό βρίσκεται πάντα οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου, όμως μέχρι να φτάσουμε εκεί πρέπει να βρισκόμαστε σε υψηλό επίπεδο και να δουλεύουμε κάθε μέρα πολύ σκληρά για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.

Δηλώσεις της πρωταθλήτριας Ελλάδας Αγγελικής Κουτσονικολή:

Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την απόδοση μου συνολικά, όμως νομίζω ότι με σκληρή δουλειά μπορεί να έχω ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Για εμένα η εμπειρία του Παγκόσμιου της Κοπεγχάγης ήταν πολύ μεγάλη και μου έδωσε τις αυτοπεποίθηση να συνεχίσω να αγωνίζομαι με το ίδιο πάθος και ζήλο. Υπάρχουν ακόμη πολλές διοργανώσεις που θα πάρουμε μέρος και ο τελικός μας στόχος είναι το Λονδίνο. Εκεί θέλουμε να δείξουμε πως η ελληνική ποδηλασία πρέπει να έχει την προσοχή όλων, καθώς στην εθνική ομάδα υπάρχουν πάρα πολύ καλοί αθλητές και αθλήτριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: