Ads 468x60px

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ξενάγηση πάνω σε κρεβάτι!

Ξενάγηση για τεμπέληδες στο Βερολίνο για Γερμανούς αλλά και τουρίστες με ένα ποδήλατο που σέρνει ένα άνετο κρεβάτι από την πίσω ρόδα του! Μήπως βαρέθηκες να περπατάς χιλιόμετρα μέχρι τα αξιοθέατα και δεν νιώθεις τα πόδια σου; Κανένα πρόβλημα! Στο Βερολίνο, μπορείς να βλέπεις ταυτόχρονα τα μνημεία και να ρίχνεις και έναν υπνάκο για να είσαι φρέσκος για το βραδινό clubbing. Πρόκειται για μια διαφορετική ξενάγηση που είναι γνωστή και ως “Berlin Horizontal” και εφευρέθηκε από τον Richard Eckes… και «ξυπνά» τα πνεύματα μέσα στους δρόμους της πόλης.


«Δεν υπάρχει τουρίστας που να μην βγάλει φωτογραφία πάνω στο κρεβάτι με φόντο ένα δημοφιλές μνημείο. Το κρεβάτι είναι άνετο, ζεστό, χαλαρωτικό… και έτοιμο για βόλτες μέσα στο Βερολίνο. Βέβαια, το να γυρνάς γύρω από την πόλη ξαπλωμένος, είναι κάτι εντελώς ασυνήθιστο», σχολιάζει ο Richard.

Ειδικά οι νέες ηλικίες και οι φοιτητές-ταξιδιώτες έχουν ξετρελαθεί με την ιδέα, αλλά συχνά βλέπεις και 50αρηδες που ψάχνουν για μια εναλλακτική εμπειρία… που προσφέρει χαμόγελα και διασκέδαση στους ξαπλωμένους αλλά και τους περαστικούς! Άλλωστε, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να «κλείνεις» διαμονή σε ένα κρεβάτι που περνά ακριβώς μπροστά από τις πιο φημισμένες περιοχές του Βερολίνου.

Μέχρι σήμερα, το “Berlin Horizontal” αποτελεί ένα one man show, αφού διαθέτει ένα κρεβάτι, έναν ποδηλάτη και έναν πελάτη. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου μια ώρα και κοστίζει € 38 μαζί με τις φωτογραφίες ή το βίντεο της ξενάγησης. Ο Richard εδώ και λίγο καιρό δέχεται αμέτρητες κρατήσεις από τους πελάτες του που θέλουν να κάνουν έκπληξη για να γιορτάσουν τα γενέθλια του φίλου τους, την επέτειο του γάμου τους ή ακόμα και για να πουν «αντίο» στους φιλοξενούμενους τους.

Σαν μια έξτρα υπηρεσία του οδηγού, πέρα από το πετάλι, είναι να προσφέρει μοναδικές αναμνηστικές φωτογραφίες ή βίντεο… που κάνουν τη διαφορά! Όπως αναφέρει ο Richard Eckes: «Από την εμπειρία μου, η δημιουργικότητα δεν μπορεί να κλειστεί μέσα σε όρια. Η ατμόσφαιρα θα σε φέρει πιο κοντά σε έξυπνες ανακαλύψεις. Ακόμα και ένα όνειρο με ανοιχτά μάτια ή ένα όμορφο τραγούδι μπορεί να σου ξυπνήσει μια ιδέα».

flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: