Ads 468x60px

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΡΟΜΟΥ ΜΙΚΡΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ

Στο Καρπενήσι διεξήχθη το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου εφήβων-νεανίδων-παίδων-κορασίδων, στο οποίο ο Ο.Α. Σούδας και ο Τάλως/ΑΝΕΚ Lines είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, κατακτώντας 5 και 4 μετάλλια, αντίστοιχα και παίρνοντας από μια άσπρη φανέλα (η οποία σημαίνει πανελλήνιο τίτλο) το κάθε σωματείο.
Έτσι, ουσιαστικά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο η εξαιρετική φετινή παρουσία των δυο συλλόγων του Νομού μας, αφού η διοργάνωση αυτή ήταν η τελευταία της αγωνιστικής περιόδου (σήμερα και αύριο διεξάγεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα μάουντεν μπάικ) στις προαναφερόμενες ηλικιακές κατηγορίες. Αναλυτικότερα τ' αποτελέσματα της τριήμερης διοργάνωσης, η οποία ήταν αφιερωμένη στην μνήμη της αδικοχαμένης πρωταθλήτριας Ελλάδος στην πίστα ταχύτητας, Αγγελικής Κουτσονικολή.



Ο.Α. ΣΟΥΔΑΣ
Με δυο μετάλλια "άνοιξε την αυλαία" ο Σουδιανός Όμιλος, αφού στην ατομική χρονομέτρηση εφήβων ο Στέλιος Φαραντάκης κάλυψε τα 26.8χλμ σε 38' 26'' και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος. Ο Παναγιώτης Καραμπινάκης (που λόγω των πανελληνίων εξετάσεων δεν έκανε την απαιτούμενη προπόνηση) ήταν 5ος (40.19), ο Βασίλης Χαιρετάκης 7ος (40.26), ο Λευτέρης Παντελάκης 9ος (41.03) και ο Φιλήμων Ζαχαρίου 16ος (42.54).
Ακόμη, στις κορασίδες η πρωτοεμφανιζόμενη (ασχολείται με την ποδηλασία περίπου δυο μήνες) σε επίσημο αγώνα, Σοφία Αρχαγγελάκη πήρε την 3η θέση με χρόνο 25.26, ενώ νικήτρια ήταν η Κατσούλη Σοφία (Πελοτον-κάλυψε τα 13.4χλμ σε 23.44) και 2η η Βάσσου Ειρήνη (Ποδηλάτης Θεσσαλονίκης-25.22). Στους παίδες (επίσης 13.4χλμ, νικητής ο Ανδρ. Λουτζίδης, του ΒΑΟ), ο Μάριος Σαρτζετάκης ήταν 30ος και ο Γιώργος Καλαθάκης 31ος.
Στην αντοχή εφήβων (107 χλμ-με την οποία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση) κατακτήθηκαν 2 μετάλλια, αφού μετά από έναν αγώνα που είχε επεισοδιακό φινάλε, ο Χαιρετάκης πήρε τη 2η θέση και ο Φαραντάκης την 3η, έχοντας ίδιο χρόνο (3 ώρες 20 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα) με τον νικητή (Δοξαρά Βαγ. του Π.Γ.Σ. Λάρισας). Ακόμη, ο Καραμπινάκης τερμάτισε 5ος (3.25.02), ο Παντελάκης 12ος (3.33.24) και ο Ζαχαρίου 17ος (3.36.18).

Την δεύτερη ημέρα των αγώνων, στην αντοχή παίδων (70 χλμ), τα μετάλλια κρίθηκαν στο νήμα και ο Σαρτζετάκης, που έκανε πολύ καλή προσπάθεια σε όλη τη διαδρομή, τερμάτισε 3ος, με χρόνο 2 ώρες 14 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα (νικητής ο Σούλιος -Ασκληπιός Τρικάλων με 2.14.20 και 2ος ο Λουτζίδης -ΒΑΟ με 2.14.23), ενώ 40ος ήταν ο Καλαθάκης.
Στο αντίστοιχο αγώνισμα των κορασίδων (41.2χλμ), η Αρχαγελλάκη έχασε... για λίγο το χάλκινο, τερματίζοντας 4η με χρόνο 1 ώρα 32 λεπτά 08 δεύτερα (1η και πάλι η Κατσούλη-1.27.04, 2η η Φραγκιαδάκη Βαλεντία-Π.Ο.Η. Κάστρο-1.31.02 και 3η η Συρίγου Νεφέλη -Δόξα Πεύκης-1.31.35).
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ: To Δ.Σ. του Ο.Α. Σούδας συγχαίρει όλα τα παιδιά για τις νέες μεγάλες επιτυχίες που είχαν, όπως επίσης και τους προπονητές τους και εύχεται για τη συνέχεια νέες διακρίσεις.

ΤΑΛΩΣ ANEK LINES

Πολύ καλή εμφάνιση, η οποία συνοδεύτηκε με την κατάκτηση τεσσάρων μεταλλίων, έκαναν οι αθλητές-τριες του Τάλως/ΑΝΕΚ Lines και την πρώτη ημέρα, στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης νεανίδων, η Χατζάκη Γιολάντα παρουσιάστηκε πολύ γρήγορη και πήρε το χρυσό μετάλλιο με αρκετά καλό χρόνο (22' 26'', έναντι 23.32 της 2ης, Πλέγα-Γαβριλάκη Ιωάννας, του Κρόνου Νίκαιας).
Χατζάκη Γιολάντα Πρωταθλήτρια Ελλάδος 2012
Στο αντίστοιχο αγώνισμα των εφήβων, Κακαβελάκης Γιάννης (39.38) και Κορτσιδάκης Μιχάλης (40.06), σημείωσαν τον 2ο και 3ο καλύτερο χρόνο, κατακτώντας έτσι ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο, αντίστοιχα, ενώ 12ος ήταν ο Κοπανάκης Δημήτρης, 20ος ο Σταματάκης Χρήστος και 28ος ο Δεττοράκης Δημήτρης. Στην κατηγορία παίδων, 8ος κατετάγη ο Καλαϊτζάκης Κώστας , 10ος ο Πανηγυράκης Γιάννης, 21ος ο Καλιβρετάκης Δημήτρης και 27ος ο Κουβαριτάκης Γιάννης.
Τέλος, στην αντοχή νεανίδων, που διεξήχθη τη 2η ημέρα, η Χατζάκη προσπάθησε να "ζευγαρώσει" τους πανελλήνιους τίτλους, όμως αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα σε όλη την διάρκεια του αγώνα και έτσι τελικά τερμάτισε 2η, έχοντας περίπου δυο λεπτά διαφορά από τη νικήτρια Πλέγα-Γαβριλάκη, η οποία κάλυψε τα 52.5 χλμ σε 1 ώρα 48 λεπτά και 45 δεύτερα, ενώ 3η ήταν η Κουτσονικολή Γεωργία (Α.Σ. Πρωτέας -με διαφορά 3 λεπτά και 40 δεύτερα).
Την 3η ημέρα, στην αντοχή εφήβων, επηρεασμένοι από την υπερπροσπάθεια στο χρονόμετρο, ο Κακαβελάκης τερμάτισε 6ος (3.26.28), ο Κοπανάκης 13ος (3.36.07) και ο Κορτσιδάκης 18ος (3.36.18). Όσον αφορά την αντοχή παίδων, 9ος ήταν ο Καλαϊτζάκης, 17ος ο Πανηγυράκης και 18ος ο Καλιβρετάκης.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΡΕΝΤΑΚΗ: Ο προπονητής της ομάδας, Παναγιώτης Μαρεντάκης, δήλωσε για τις νέες επιτυχίες των αθλητών του. "Συγχαρήτηρια σε όλα τα παιδιά τόσο για την προσπάθειά τους, όσο και για τις επιδόσεις τους. Γι' άλλη μια φορά έκαναν υπερήφανους όλους όσους τους υποστηρίζουν και ιδιαίτερα τους χορηγούς της ομάδας. Κατάφεραν να διακριθούν σε όλες τις κατηγορίες των αγώνων και απέδειξαν ότι μπορούν να διακριθούν και στο μέλλον σε μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες στις οποίες θα είναι αυξημένες οι απαιτήσεις. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς Πανηγυράκη Νεκτάριο, Καλιβρετάκη Μιχάλη και Δεττοράκη Γιάννη, για την πολύτιμη βοήθεια τους".
* Το Δ.Σ. του Τάλω ευχαριστεί θερμά τη χρυσό χορηγό του τμήματος ΑΝΕΚ Lines, τον κύριο χορηγό "Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο" και τους χορηγούς, "Ideal bikes, "Ποδηλατοδρόμιο", "Minoa Palace resort and spa", "Μικρό Καφενείο", για τη συμπαράστασή τους, η οποία και συνέβαλε στις νέες επιτυχίες του συλλόγου.

Α.Ο.ΚΥΔΩΝ
Με τρεις ποδηλάτες εκπροσωπήθηκε ο Α.Ο. Κύδων και στους παίδες, ο Βασίλης Φραγκεδάκης ήταν 5ος στην αντοχή (2.14.32)-27ος στην ατομική χρονομέτρηση, ενώ ο Στέλιος Τσουρουνάκης 14ος -24ος, αντίστοιχα. Ακόμη, ο έφηβος Στέλιος Αποστολάκης κατετάγη 23ος στην ατομική χρονομέτρηση και 16ος στην αντοχή.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΦΗΒΩΝ
Πέντε Χανιωτάκια θα πάρουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δρόμου εφήβων, που θα διεξαχθεί 3-5 Αυγούστου στην Ολλανδία, με την ομοσπονδία, όμως, να καλύπτει λιγότερα από τα μισά έξοδα αποστολής.
Πρόκειται για τους Φαραντάκη (χρονόμετρο και αντοχή), Καραμπινάκη, Χαιρετάκη (αντοχή) -του Ο.Α. Σούδας και Κακαβελάκη (χρονόμετρο και αντοχή), Κορτσιδάκη (χρονόμετρο) -του Τάλως/ΑΝΕΚ lines. Να σημειωθεί ότι ο Φαραντάκης βρίσκεται ήδη στη Γαλλία, όπου κάνει προετοιμασία και μετέχει σε αγώνες με την εκεί ομάδα του.
]

Δεν υπάρχουν σχόλια: